AcasăOpiniiCârli-Baba

Cârli-Baba

E un fel de savantă a Republicii, încercând să țină curu’ zvelt în toate epocile, marea performanță, în acest sens, fiind obținută, cu vârf și… îndesat, în epoca de aur. După 1989, a dat foc în piața publică istoriei lui Roller, propovăduind – speculativ, ca orice emanat – istoria după Iorga, Panaitescu ori Daicoviciu-senior.

A fost comunistă până în celula-mamă, apoi pedeseristă, aperistă, umanistă, liberală, democrat-liberală și acum este, bineînțeles, pesedistă. Trompetistă! Era firesc ca onor-cercul patimilor sale ideologice să se închidă cu acest partid decadent care – iată – vrea să ne spele creierele, precum străbunicul său, PCR.

Deși a absolvit cu „Magna cum laudae” Facultatea de Curlingism Științific și Fantastic, luându-și nume conspirativ încă de pe vremea studenției, cucoana asta absolută a avut, după Revoluție, scurte momente de dezorientare, în dorința ei patologică de parvenire. Și asta, pentru că anumiți conducători din divanele locale au mirosit-o la timp și  s-au scuturat de avansurile și pupăturile ei dorsale ca de ciumă.

Mercantilă, rapace, invidioasă pe colegi, pe tinerețea unora dintre colaboratorii săi, răzbunătoare, țață cu pretenții, ipocrită, intrigantă, carieristă, muzeo-girafă și neam prost, această Pena Corcodușa alutană a reușit, totuși, să stea cârlig, mai tot timpul, în vârful… șurii. Îi urăște pe foștii deținuți politici, deși îi citează des prin oportunistele sale însemnări.

La o recepție a Camerei de Comerț, sinistra cotoroanță m-a rugat să-i facilitez o întâlnire cu prințul portocaliu, pentru a-i oferi acestuia – atenție!!! – o cină romantică, la nu știu care restaurant. Am luat-o la fugă, când am auzit ce pretenții erotice, de telenovelă, avea Cârli-Baba, atentând la tinerețea debordantă și halucinogenă a celui mai grande fante politic pe care l-a avut județul Olt de la origini până în prezent.

L-a iubit pe Băsescu cu disperare, organizând mese rotunde de susținere a acestuia, făcând echipă cu foști activiști comuniști și cu alte Cârli-Babe, care și ele se agățau, ca boala de omul sănătos, de oricine ar fi condus țara și județul în acele momente. Astăzi, aflată în solda restaurației comuniste, pe care USL ne-o pregătește pas cu pas, ea îl declară pe marinar dușman al poporului.

Pena Corcodușa e nebună de fericire, dar și de îndoială. Nu știe cum să le mai satisfacă stăpânilor dorințele: din punct de vedere istoric, oral, dorsal, folcloric sau – mai nou – arheologic, având revelația descoperirii străvechii cetăți Romula Malva, capitala Daciei Malvensis, ca fiind pe undeva prin preajmă. Adică exact pe unde vor mușchii crailor de curte nouă, cazați temporar în Palatul Zmeilor din Olt.

Unii spun că a fost informatoare la Secu. Noi vă spunem că e și astăzi și nu-și va abandona misiunea, decât atunci când va ieși cu picioarele înainte. Vorba ceea: Tăcerea victimelor, liniștea torționarilor!

Dragi prieteni, feriți-vă de Cârli-Baba. Veninul ei ucide mai repede chiar decât glonțul restaurației comuniste.

Dumitru SÂRGHIE

6 COMENTARII

  1. Regret, dar trebuie sa iau putina distanta igienica fata de cele scrise de dvs. in acest imund foileton. Mari sperante imi pusesem in miscarea populara, dar acest mod de “combatere” a adversarilor politici miroase a pestilentialului Vadim, un personaj abject si nefrecventabil. Atat si ramaneti cu bine fara alt comentariu, nu vreau sa ajung in subteranele limbii romane.

    • Vezi pe undeva vreun adversar politic sau visezi pamfile…Cat despre cum combat pesedistii pe adversarii lor politici cam ce zici

  2. citind “articolul” dumneavoastra am reflectat ce anume s-ar putea comenta la ceea ce s-a scris mai sus domnule jurnalist. raspunzand cu acelas limbaj ar insemna sa cobor la nivelul primar in care inca va aflati dumneavoastra.ati conturat exceptional lipsa de etica, lipsa de orice urma elementara de bun simt, o crasa vulgaritate, o imaginatie si fantezie ce depaseste cu mult limitele “jurnalistice”tot ceea ce imi ramane de facut este sa astept, ca etatean roman al acestei tari ca toti acesti “jurnalisti” prin care curge sange comunist, p[lini de ura si venin si isi “abandoneze misiunea”, in momentul in care “vor iesi cu picioarele inainte”.Felicitari pentru sinistrul limbaj si bolnava imaginatie! RUSINE!

  3. Te pupa cu falusul Sifon Fin,mai draga Siamezule…Bafta,hatar si chilipir

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular