AcasăEditorialCastele de… nisip!

Castele de… nisip!

Actuala guvernare a plagiat tot ce a fost mai rău în Guvernarea Boc-Băsescu. Ea se caracterizează prin materialismul feroce al liderilor USL, printr-un individualism fără măsură al baronilor acestei alianțe, toți fiind preocupați, într-un mod profan, doar pentru plăcerile lor personale și interesul extrem de scăzut pentru popor…

„Marxiștii umanitari” ai lui Victor Ponta vor să elimine „burghezia criminală” generată de Traian Băsescu, prin crearea unor megastructuri administrative, capabile să înghită o clientelă politică rapace, câtă frunză și iarbă. Această operațiune depășește, în mod evident, posibilitățile financiare ale României.

De ce nu mai cred românii lucizi în socialismul lui Ponta și Antonescu? Pentru că orânduirea visată de 70% dintre ei ar fi avut succes după ce capitalismul românesc ar fi ajuns la o maturitate rezonabilă… Cu o bază economică dezvoltată și un proletariat cu conștiință de clasă, priceput la ceea ce însemnă dreapta și stânga…

Atâta timp, însă, cât capitalismul nostru este „în scutece”, cele două copii ale lui Che Guevara (Ponta) și Fidel Castro (Antonescu) nu vor putea schimba nimic în societatea românească. Păcat, fiindcă românii – în deruta lor – au votat pentru un „socialism cinstit” (deși cei doi termeni se resping amarnic), în detrimentul capitalismului de junglă al lui Băsescu.

ponta si antonescu deschidere1

Personal, cred (cu oarece părere de rău) că Antonescu va fi o victimă. O victimă a PSD și, mai ales, a propriei obsesii de putere. Posedat de fotoliul de la Cotroceni și animat de o furie antieuropeană nemaiîntâlnită de la Vadim încoace, Crinul salvării noastre naționale se veștejește pe zi ce trece…

Mai mult, miniștri liberali nu se grăbesc, sub nicio formă, să-i ajute pe întreprinzători cu legi simple și avantajoase, cu biruri acceptabile, nu se înghesuie să pledeze pentru un regim economic, generat, în mod natural, de piață și legi liberale. Se complac în a fi simple marionete ale urmașilor lui Iliescu și Dan Voiculescu.

Stupiditatea și furia neputincioasă de care dă dovadă liderul liberal, prin neînțelegerea crasă a legilor economice, prin lipsa de substanță a discursurilor sale dominate de un naționalism păgubitor, de tip Gigi Becali, și prin sărăcia de idei care nu se regăsește la niciun lider liberal, din ’89  încoace – iată „virtuțile” politice ale lui Crin Antonescu.

Știu ce o să-mi spuneți. Că e greu să reconstruiești ceea ce a demolat Traian Băsescu. Sigur că, în zicerea voastră, există un atom de adevăr. Fiindcă – nu-i așa? – și Nikolai Buharin (revoluționar boșevic rus) atenționa masele largi populare („clasa prometeică”, așa cum se exprima el) să fie pregătite „pentru durerea inevitabilă”, pe care o presupune trecerea de la capitalism la socialism…

Așadar, USL este o „mare” familie politică, unită inițial prin sângele comun al răzbunării celor doi luptători ale căror aspirații politice au început să se bifurce. Victor Ponta va lua caimacul, iar Crin Antonescu va construi de zor castele… de nisip. Tot Înainte!

Dumitru SÂRGHIE


Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES

4 COMENTARII

  1. A mai demolat ceva Basescu,tot ce a facut bine Iliescu si Constantinescu la un loc.Sa le dea dumnezeu sanatatea lu’ tata mare!

  2. tot mai bun era basescu. o sa-l regretam. jos ponta, jos antonescu, jos comunistii.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments