AcasăEditorialCe sens ar avea să care și Iohannis, „o peroadă”, soarele cu...

Ce sens ar avea să care și Iohannis, „o peroadă”, soarele cu oborocul, prin cancelariile „țărilor civilizate”?

Neobositului declin al României nu i se întrevede sfârșitul… Arhitectul acestui deznodământ nefericit (lăsându-i, deocamdată, pe sclavii săi la o parte) este, fără doar și poate, Klaus Werner Iohannis. Sasul, care și-a făcut seminția (nobilă, de altfel) de râs, întregește, ca politruc, galeria sinistră a acelor lupi siberieni care promit oilor, în campania electorală, că, dacă vor fi aleși, vor deveni vegetarieni.

Acest „Piele-lungă” cotrocenist nu numai că nu s-a ținut de cuvânt, cale de aproape un deceniu, dar ne-a mințit grosier, într-un limbaj agramat, lipsit total de empatie, arătându-și un dispreț nemăsurat față de poporul român  și chiar față de partidul care l-a cocoțat acolo sus, ca pe un strigoi care a generat atâtea molime peste neam și țară.

L-au ajutat, cu vârf și îndesat, în acest demers devastator, rămășițele serviciilor secrete ale lui Ceaușescu, glorificându-i ororile politice, ridicându-i-le, astfel, la nivel de virtuți naționale. În acest timp, consumatorii acestor erori am fost noi, mai europeni decât înșiși europenii, votându-l, în al doilea mandat, cu un scor incredibil, pentru că (și aici am căzut iar în plasa bine ticluită a securiștilor), chiar nu puteam să votăm o bazaconie politică precum Victor Ponta, un plagiator hidos, un fel de Șoșoacă cu capelă sovietică și șalvari turcești. Dar, între Mandea și Tandea, s-a dovedit că nu este nicio diferență…

N-o să credeți, dar victime ale puterilor nemăsurate au căzut înșiși liderii PSD, care, dorind să-l înlocuiască pe șnapanul Liviu Dragnea, s-au vândut, pe bucăți, acestui urmaș al lui Iliescu, îngreunat de atâta indiferență față de români, desăvârșind democrația originală a tătucului comunist și îngăduind haitelor transpolitice să facă din România marfă și pradă, în același timp.

Acum când noi am pierdut totul (bruma de democrație, economia, istoria, educația, cultura  etc.) omul iresponsabilității absolute, Klaus Iohannis, vrea să-și cumpere o sinecură euroatlantică. Ne și întrebăm, ca fraierii: Oare, nu-i destul că „prostănacul” lui Iliescu, „Mihaela, dragostea mea”, împinge, de câțiva ani buni, aerul rarefiat al Alianței Atlanticului de Nord, ce sens ar mai avea să mai care și Iohannis „o peroadă” soarele cu oborocul, prin cancelariile „țărilor civilizate”? Cui prodest?

Dumitru Sîrghie

1 COMENTARIU

 1. Mare adevar scrii (graiesti), Excelenta!
  Din pacate, brambureala din politica, minciuna, ipocrizia, ridicate la rang de virtute de ,,urmasii lui Ceausescu,, cei care au deservit in mod irecuperabil interesul national de peste 30 de ani de zile, neintelese de o mare majoritate a ,,boborului roman,, fac ravagii!!!
  Mai rau ca pandemia care a disparut…la ordin! Ca sa vezi ce se poate intampla peste noapte…
  Si tacem…si tacem…si votam aceleasi figuri de trista amintire sub sloganul:,, ori moare calul, ori se rupe hamul,,! Spus de un…urmas a lui Bratianu!!!! Ce jignire la adresa unor adevarati patrioti romani!
  Dar, a venit primavara, umblam cu bratele pline de (aceleasi) garoafe rosii , de ani de zile, oamenii sunt multumiti de ghiocei, de culoarea verde a ierbii, a sperantei in mai bine! Si in sanatate si ani multi!
  Pentru mine, ca cetatean votant, nu gasesc raspuns la o intrebare cu caracter general : pe cine sa (mai)votez? Poate ,,trendul,,viitorului apropiat imi va lumina mintea si intelepciunea, cum ar trebui sa fie la toti votantii! In majoritatea tarilor lumii in care vor avea loc alegeri (prezidentiale sau de alta natura) ,,mosii,, sunt in frunte!! De ce nu ar fi unul (una) si in Romania?
  Ca de ,,tineri,, m(ne)-am saturat! Plagiatori nesimtiti, smecheri cu ,,carte,, agramati, neprofesionisti, tradatori de neam si tara, covrigari, ,,stelisti,, fara performante..nici militare!
  Ca atare, cui prodest?
  Stima si respect, Excelenta! Doamne ajuta.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular