Print this Post


  CELE DOUĂ ROMÂNII

  1. Petre Țuțea: ”Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci 13 ani de temniță pentru un popor de idioți! De asta numai eu am fost în stare.”

  2. Denise Rifai: „V-ați impus vreodată puterea cu pumnul?”, primind răspunsul de la Cristi Borcea: „Nu, dar sunt mai… holeric”.

  1. Mircea Eliade: „Ce oameni excepționali trec pe lângă noi, anonimi, și noi admirăm prostește atâția neghiobi, numai pentru că au vorbit de ei presa și opinia publică.”

  2. Mirela Vaida: ”Sunt în stare de șoc. Am fost atacată, fix când am intrat în platou. Avem un pietroi foarte mare și foarte greu care trebuia să vină în capul meu.”

  1. Adriana Stoicescu: ” Au murit ca fraierii în închisori, luptând pentru un popor care azi râde tâmp la emisiuni de imbecilizare în masă și aplaudă frenetic la câte o paradă colorată, bucuros că primește o bomoboană pe băț.”

  2. Dani Mocanu: “Un om care libertatea o iubește nici prin gând nu-i trece să se facă pește.”

  1. George Călinescu: ” Nu-i cunoaștem niciodată bine pe oameni; ei au încăperi închise pentru ochiul superficial. “

  2. Gigi Becali: „M-am certat și cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanță, dar nu ne-am insultat”.

  1. Mihai Eminescu: „Ca să-ți dai seama de nivelul culturii generale a unei nații, trebuie să vezi ce idoli are.”

  2. Nicolae Guță: ”Am un nas periculos, simt banii după miros.”

  Care este „adevărata Românie”? Ne zbatem între falimentul ființei naționale și o retrăire de moment a marilor frământări istorice. Care va fi deznodământul? Închei tot cu un citat de Petre Țuțea, fără o concluzie personală, sperând într-o respiritualizare a românismului:

  Nu mă tem de moarte. Mă tem de însingurare. Eu, care am fost prezent la toate tragediile și victoriile acestei țări, mă simt ca un par în mijlocul furtunii. Singura nădejde este că, om cum sunt, Dumnezeu mă iubește și așa…”

  Prof. Victor Iacobescu

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/cele-doua-romanii/

  1 ping

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *