AcasăDiverse„Cred că fără muncă, dăruire și sacrificii, nu realizezi nimic în viață!”

„Cred că fără muncă, dăruire și sacrificii, nu realizezi nimic în viață!”

– a declarat tânărul pugilist, Claudiu Bazgă

Într-o lume în care prea puțini tineri se arată atrași de sportul de performanță, dispuși să facă sacrificii pentru a atinge gloria sportivă și cele mai înalte trepte ale podiumului, am fost plăcut  impresionați să stăm de vorbă cu un tânăr pugilist din orașul Potcoava, județul Olt, care – de curând – s-a clasat pe locul 3 la o competiție internă, ,,Cupa României pentru Tineret”, eveniment ce a avut loc în municipiul Brăila, în perioada 1-7 aprilie, și a fost organizat de Federația Română de Box. Claudiu Bazgă are 17 ani și este elev în clasa a XI-a la Liceul ,,Ștefan Diaconescu” din orașul Potcoava.

Tînărul Bazgă este legitimat la Clubul Sportiv „BC VASILE GĂLBENUȘE” din Slatina, unde îl are antrenor pe Marian Gălbenușe, un antrenor cu experiență competițională bogată și care, în ciuda lipsurilor materiale majore cu care se confruntă clubul, reușește totuși să facă performanță cu sportivii săi. Astfel de oameni nu numai că trebuie apreciați, dar și ajutați, atunci când avem posibilitatea să o facem!

boxerReporter: De unde pasiunea pentru acest sport?

Claudiu Bazgă: Până să mă dedic Box-ului, n-am practicat niciun al sport. Ca orice tânăr de seama mea, eram interesat mai mult de distracții. Singurul sport pe care îl practicam, ca să zic așa, și pe care cred că-l practică toți adolescenții, era jucatul fotbalului în curtea școlii. Anul trecut, un prieten m-a invitat să mergem la o sală de box din Slatina, la un antrenament ținut de unul dintre cei mai buni antrenori de box din județul Olt și din țară. Am fost fascinat de ce am văzut acolo și am decis să devin ucenic al maestrului Vasile Gălbenușe. Din acel moment, viața mea s-a schimbat radical, fiind nevoit să vin la Slatina de cel puțin trei ori pe săptămână pentru antrenamente.

La început, mi s-a părut extreme de greu, ba chiar au fost momente în care am vrut să renunț la acest sport, dar, în cele din urmă, susținut și de dl. antrenor, am reușit să rămân și să mă integrez. Acum pot să vă spun că sunt fericit, deoarece săptămâna trecută, după doar un an de antrenamente, am reușit să mă clasez pe locul 3 și să câștig medalia de bronz la Brăila, la  ,, Cupa României pentru Tineret”. Pe această cale, vreau să-i mulțumesc antrenorului meu pentru faptul că a avut încredere în mine și m-a susținut tot timpul, chiar și atunci când nici eu nu mai credeam în mine!

Reporter: Da, este un veritabil succes și datorită faptului că adversarii cu care tu te-ai confruntat la Categoria 75 de Kg aveau o puternică experiență competițională, fiind foști campioni. Ce ai simțit în acele momente? Nu ți-a fost teamă?

Claudiu Bazgă: Nu, deoarece am fost antrenat tocmai pentru astfel de situații! Antrenorul meu mi-a spus că este foarte mândru de mine, tocmai pentru faptul că am reușit să transpun în ring ceea ce am învățat la antrenamente. Competiția de la Brăila s-a desfășurat pe sistemul 3 din 4. În primul meci am trecut de un sportive din Tg.-Jiu medaliat la fostele competiții. În cel de-al doilea meci am trecut de un alt sportiv cu o mare experiență competițională acumulată, legitimat la un club sportiv din Buzău. În cel de-al treilea meci, dacă treceam și de pugilistul Marcel Arădoaie de la Clubul Sportiv Dinamo București, jucam finala. Acum sunt mulțumit și cu locul 3. Acum pot să vă spun că ,de ieri, am reluat antrenamentele și pregătirile pentru viitoarele competiții!

Reporter:  Așadar, ce urmează?

Claudiu Bazgă: Aștept cu mare nerăbdare să particip și la ,,Campionatul Național de Tineret”, competiție care va avea loc chiar în vara acestui an. Ieri, antrenorul meu, dl. Vasile Gălbenușe, îmi spunea că anul acesta s-ar putea să am parte de o mare, mare surpriză. Din cauza criteriilor de selecție și a performanței obținute la Brăila, s-ar putea să fiu convocat la lotul național. Această convocare nu numai că m-ar onora, dar ar fi și o mare provocare pentru mine!

Reporter: Sunt de acord cu tine! Care este deviza ta în viață, cea după care te ghidezi?

Claudiu Bazgă: Cred că fără muncă, dăruire și sacrificii, nu realizezi nimic în viață! Am simțit aceste lucruri pe pielea mea, ca să zic așa. Tatăl meu, și nu la întâmplare, deoarece sunt la început de drum în viață, îmi repetă mai mereu celebra zicală: ,, A fi domn e o întâmplare, a fi om e lucru mare!”. După terminarea liceului vreau să urmez cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din București. Vreau să mă dedic carierei sportive, să cuceresc cât mai multe medalii și premii. Iar peste ani, să devin un antrenor la fel de bun ca antrenorul meu, ca dl. Vasile Gălbenușe.

Ce-i drept, recunosc că eu am avut deschiderea să învăț ceva nou, dar fără un antrenor ca dl. Vasile Gălbenușe aș fi jucat și în ziua de azi fotbal în curtea școlii. Nu-i rău să joci fotbal în curtea școlii, dar numai cu atât n-aș fi reușit să-mi construiesc un țel în viață! Pentru a-mi îndeplini visele, trebuie să mă apuc serios de treabă!

diploma boxerReporter: Cui îi mai datorezi succesul tău de acum?

Claudiu Bazgă: Pot să vă spun că succesul pe care îl trăiesc intens acum nu este la întâmplare. Familia, antrenorul meu, colegii și prietenii mei, toți mă susțin. Tuturor le mulțumesc. Dar mai există o persoană căreia trebuie să îi mulțumesc din toată inima, și această persoană este dl. director Costinel Alecsandrescu de la Ansamblul profesionist ,,Doina Oltului”.

Fără ajutorul material acordat de domnia sa, atât pentru deplasarea mea la antrenamentele de la Slatina, cât și pentru deplasarea de la Brăila, medalia de bronz obținută la ,,Cupa României pentru Tineret” n-ar mai fi poposit în vitrina Clubului Sportiv ,, BC VASILE GĂLBENUȘE”. Îi las pe alții să aprecieze dacă această performanță este numai a clubului sau și una a sportului din județul nostru. Mie nu îmi rămâne de făcut decât un singur lucru, și anume să nu îi dezamăgesc pe cei care au crezut și cred în mine. Vă mulțumesc!

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments