AcasăEditorialCui îi este frică de Mihaela Stana

Cui îi este frică de Mihaela Stana

Mihaela Stana, actualul primar interimar al Slatinei, a fost vreme îndelungată, după Revoluție, ziarist. Un ziarist nespectaculos, dar riguros și disciplinat în ceea ce privește respectul său față de Măria-Sa Cititorul și față de adevăr. E lesne de înțeles că tocmai aceste calități au recomandat-o să intre în solda Primăriei Slatina, pe vremea primarului George Păunescu.

După George Păunescu, Darius Vâlcov, cel mai controversat primar al Slatinei, de la origini până în prezent, a avut nevoie de experiența și seriozitatea Mihaelei Stana, până când acesta a trecut la PSD și și-a băgat picioarele în ea de primărie. Mihaela Stana a lucrat și cu Minel Prina, celălalt primar, ea având un as în mânecă, anume acela că nu a semnat nimic compromițător, care ar putea s-o priveze astăzi de libertate. Și asta, grație faptului că atât Vâlcov, cât și Prina au născocit instituția city-managerului, care a executat și semnat toate ordinele celor doi manglitori.

Profesionalismul și competența, dobândite de-a lungul timpului în administrația slătineană, au poziționat-o, iată, pe Mihaela Stana, pe scaunul de viceprimar. Ea a fost așezată recent pe fotoliul de primar interimar, votată fiind, în două runde (una contestată și alta validată), cu o largă majoritate. A acceptat această poziție, cu o oarecare lejeritate (ca să nu zic naivitate), asumându-și o misiune grea, dată și de situația politică precară în care se află PSD Olt, partid care a susținut-o și o susține în continuare.

Am „bănuit-o” tot timpul pe Mihaela Stana, de la intrarea ei în primărie și până în prezent (indiferent de contextul politic), de corectitudine, de respect față de lege și, mai ales, de rigurozitate. Nu a fost un viceprimar spectaculos și nici nu va fi un primar care să atragă atenția, așa cum au atras atenția lumii întregi Vâlcov și Prina, doi oameni lacomi, care au călcat în picioare interesul slătinenilor. Mihaela Stana a fost și este însă o excelentă cunoscătoare a problemelor cu care se confruntă slătinenii și Primăria Slatina.

În ultimul timp, asupra ei s-au abătut tot felul de atacuri mediatice, care n-au scos la iveală niciun argument serios, capabil să demonstreze că Mihaela Stana este la cheremul celor doi arestați. Ne punem întrebarea: cui îi este frică de Mihaela Stana? Să-i fie, cumva, frică PSD-ului? N-aș crede acest lucru, atâta timp cât consilierii PSD Slatina au votat-o en-fanfare în fruntea obștii. Să-i fie frică de ea actualului prefect Silviu Neacșu, care e atât de credul, încât se visează primarul Slatinei? Acest lucru chiar e posibil, având în vedere că Mihaela Stana îl poate bate pe Silviu la toate capitolele, în ceea ce privește administrarea unui oraș dificil, ca Slatina. Într-un singur loc o depășește Silviu pe Mihaela. La obediența față de PSD și față de liderii acestui partid.

Lui Cristi Bircea, actualul viceprimar, nu cred că îi este frică de Mihaela Stana. N-are niciun motiv. El este doar un funcționar precaut, liberal în sânge, dar, oficial, neprecizat politic, în acest moment, și destul de inteligent ca să nu-și dorească funcția de primar, în aceste clipe grele pentru Slatina. Poate șefilor Poliției Comunitare să le fie frică de Mihaela Stana. Dar nici această supoziție nu are fundament. Păi, dacă nu le-a fost lor frică de marii mincinoși și devalizatori ai Slatinei, Vâlcov și Prina, care i-au disprețuit profund, cum să le fie frică de Mihaela Stana?

Intuiesc cui îi este frică de Mihaela Stana: lui Cristi Ghenciu, Geaninei Bobicu, familiei marilor farseori Bărbulescu (Daniel și Andra) și lui Cristi Tomescu, ca să numesc doar câțiva dintre cei prin care Vâlcov și Prina au subtilizat milioane de euro din buzunarele slătinenilor.

Soluția? Voința politică din partea PSD Olt, aceea de a o sprijini pe Mihaela Stana, ca să pună capăt contractelor păguboase ale primăriei cu firmele oamenilor Mafiei lui Prina și Vâlcov . Sunt motive serioase în acest sens.

Mai mult, PSD Olt, dacă ar reuși această operațiune revoluționară, dublată de un exercițiu de imagine binefăcător, ar putea să aibă, din 2016, din nou, primar la Slatina.

Slătinenii vor să-și ia primăria înapoi, fără Ghenciu, fără Bobicu, fără familia Bărbulescu și fără Cristi Tomescu. Liberalii, „săracii” de ei, știu de ce!

Dumitru SÂRGHIE


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments