AcasăAlegeri europarlamentareDan Diaconescu și Radu Orzață au ascultat păsurile oamenilor din județul Olt

Dan Diaconescu și Radu Orzață au ascultat păsurile oamenilor din județul Olt

La sfârșitul săptămânii trecute, sediul Partidului Poporului – Dan Diaconescu din Slatina s-a dovedit neîncăpător pentru simpatizanții și membrii PP-DD care au venit să-și întâmpine candidații la alegerile europarlamentare. După ce au coborât din vestitul DD-mobil, Dan Diaconescu – fondatorul PP DD, Simona Man – președinte PP-DD, și Radu Orzață – președinte PP DD Olt – toți aflați pe lista pentru alegerile europarlamentare, au susținut o conferință de presă, alături de deputatul Liliana Mincă, de senatorul de Olt – Teiu Păunescu, de deputații de Olt Luminița Adam și Dumitru Niculescu, precum și alături de Cătălin Trifu – președinte al organizației PP DD Slatina și candidat, de asemenea, pentru fotoliul de parlamentar european.

ppdd dan diaconescu 2La Olt, probabil că vom obține recordul pe țară, ca număr de voturi

Conducerea PP-DD este încrezătoare în șansele partidului de a obține un scor foarte bun, atât în județul Olt, cât și la nivel național. Dan Diaconescu și-a propus ca, la alegerile din 25 mai, să obțină peste 1.450.000 de voturi, la nivel național, depășind cu unul sau două voturi PSD. Dan Diaconescu acceptă și posibilitatea ca PSD să iasă lider la aceste alegeri, însă va învinge PP-DD la unul sau două voturi. Clasamentul alegerilor europarlamentare făcut de Dan Diaconescu este următorul: PSD, PP-DD și PMP, urmate, la foarte mare distanță de celelalte partide politice.

„La Olt, probabil că vom obține recordul pe țară, ca număr de voturi. La Olt, va fi cea mai mare surpriză a ultimilor 25 de ani, în sensul că PSD va fi întrecut și la nivel național, de un alt partid. Acel partid va fi PP-DD. O să spuneți că nu avem nicio șansă și o să încerc să vă explic. Am făcut, cu mașinuța aceasta, împreună cu ceilalți colegi de caravană, 50 de mii de km, am vizitat peste 1000 de localități. Am stat de vorbă cu oamenii și am văzut cum ne zâmbesc atunci când ne întâlnesc. Am văzut cum traseul nostru este plagiat de d-l Ponta, a venit în urma noastră și știu cum l-au primit oamenii, adică absolut negativ aproape peste tot. Chiar și Traian Băsescu și Elena Udrea au fost în urma noastră la Arad și au fost huiduiți puternic”, a declarat Dan Diaconescu.

De asemenea, Dan Diaconescu și Simona Man au lăudat eforturile parlamentarilor de Olt, atât în această campanie electorală, cât și în Parlamentul României. „Pe cei trei senatori îi consider eroii Senatului, pentru că, la ultima ședință, au răsturnat situația și au întors opt proiecte ale PSD, prin capacitățile pe care le au. Teiu Păunescu a făcut față cu succes situației și a coordonat activitatea celor trei senatori. Deși mai sunt puțini parlamentari PP-DD, au rămas cei mai serioși, cei mai buni și fac ceea ce trebuie să facă și ce ar trebui să facă toți parlamentarii din România”, a spus Simona Man. „Am avut trei parlamentari de Olt, iată-i pe toți uniți, ceea ce spune foarte mult. În Olt, avem trei zone acoperite foarte bine de către aceștia. Avem zona Caracal, unde Mitel Niculescu este campion. Apoi, zona de sud – Corabia – unde suntem campioni, mulțumită Luminiței Adam. Și, evident, zona Slatinei, unde d-l Teiu Păunescu este, de departe, cel mai corect dintre parlamentarii pe care i-a avut Oltul”, a declarat Dan Diaconescu.

Despre trădătorii de partid și despre piedicile puse, fondatorul PP-DD a spus: „PP-DD, în acest moment, este singurul partid fără trădători. Dintre cele 15 partide de pe buletinul de vot, singurul partid care nu are trădători este PP-DD. Noi am pierdut niște cartele de vot, nu am pierdut voturile din spatele acelor cartele, ceea ce o să se vadă în 25 mai. Suntem, de departe, cel mai bun proiect de pe buletinul de vot. Ni s-au închis televiziunile, au rămas doar ale lor. Au închis secțiile de votare din străinătate, acolo unde sondajele de opinie arătau că românii votau masiv cu noi. Mi-e greu să cred că PSD, după valul de nemulțumiri pe care l-am văzut în teritoriu, va fi capabil să scoată oamenii la vot mai mult decât în 2009”.

Ne propunem, la Olt, un procent de 30%

Slătineanul Radu Orzață, candidatul PP-DD pe locul cinci la alegerile europarlamentare din 25 mai, a avut un discurs scurt, dar precis: „Ne propunem, la Olt, un procent de 30%. Ne-am propus un turneu prin tot județul, ca să facem ce am făcut și-n restul țării, să interacționăm cu oamenii”.

Atunci când vor ajunge în Parlamentul European, candidații PP-DD vor fi primii care vor cere „voie” Uniunii Europene să ia petrolul înapoi de la OMV Austria. Alte două proiecte ce se vor puse în aplicare, cu ajutorul celorlalți europarlamentari, este oprirea exploatațiilor gazelor de șist de la Pungești și exploatarea de la Roșia Montană, urmând ca, apoi, aceste exploatări să se facă în interesul statului român.

După alegeri, staff-ul PP-DD se va întoarce în județul nostru, pentru a-și sărbători victoria și pentru a merge în localitățile în care, din cauza timpului limitat, nu au putut ajunge.

ppdd dan diaconescu 3Prin județ, cu DD-mobilul

După conferința de presă, delegația PP-DD a pornit prin județ, trecând prin mai multe localități, precum: Brebeni, Schitu, Șerbănești, Crâmpoia, Nicolae Titulescu, Văleni, Stoicănești, Drăgănești, Stoenești, Caracal, Vlădila, Băbiciu, Studina, Vișina, Corabia și Izbiceni. Pe tot traseul, delegația a fost foarte bine primită, strângându-se, în jurul acesteia, câteva zeci de simpatizanți, care au avut posibilitatea să-și spună păsurile, visele, rugându-l pe Dan Diaconescu să-i ajute în rezolvarea lor. Oamenii i-au asigurat pe cei din conducerea partidului PP-DD de sprijinul lor, în ziua votului, sperând ca, din 26 mai, viața lor va merge pe un făgaș normal. De asemenea, cetățenii au spus că s-au săturat de promisiunile neomorate oferite de celelalte partide, în fiecare campanie electorală, susținând, în Parlamentul European, oameni serioși și competenți, nu soții de politicieni, care merg la Bruxelles doar pentru cumpărături. În Parlamentul European, este nevoie de oameni loiali poporului și cuvântului dat, iar cei rămași în PP-DD și-au ținut cuvântul față de cetățeni.

Cele mai mari dorințe ale celor din teritoriu, care vor deveni realitate odată cu ajungerea PP-DD-ului în Parlamentul European, sunt lipsa locurilor de muncă, dorința de a-și crește și educa copiii într-o țară cu sisteme de învățământ și sănătate accesibile tuturor, să fie tratați egal cu ceilalți cetățeni europeană, să poată munci liber, oriunde în Europa. Totodată, românii își doresc să-și poată deschide afaceri de familie într-un mediu economic stabil, nu corupt și controlat de interlopi și baroni locali.

Dragoș SÎRGHIE


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments