AcasăAlegeri europarlamentareEuroparlamentarul PDL, Marian Jean Marinescu, prezent la Sărbătoarea Comunei Crâmpoia

Europarlamentarul PDL, Marian Jean Marinescu, prezent la Sărbătoarea Comunei Crâmpoia

Intrată deja în sufletele oamenilor, Sărbătoarea comunei Crâmpoia, ce se ține în fiecare an în data de 21 mai, Ziua Sfinților Constantin și Elena, a ajuns la cea de-a treia ediție. Primarul comunei, Ionel Mirea, unul dintre cei mai performanți prim-gospodari ai Oltului, a avut alături, în această zi de mare sărbătoare, invitați de seamă.

Au ținut să fie prezenți, la acest important din viața comunității, Marian Jean Marinescu – cel mai bun europarlamentar român, Cristina Trăilă –  președinta organizației de femei a PDL, Marinică Dincă – senator PDL și fost viceprimar al Craiovei.

pdl crampoia 2

De asemenea, Siminica Mirea – președintele PDL Olt a fost însoțită de George Ionică – candidatul Oltului la europarlamentare și președintele PDL Slatina, precum și de întreg Biroul Permanent al PDL Olt.

În deschiderea manifestării, primarul Ionel Mirea le-a vorbit concetățenilor săi despre realizările administrației locale din ultimul an zile, realizări care au ridicat standardul de viață al oamenilor, realizări care erau imperios necesare unei comune moderne, unei comune europene.

În continuare, au luat cuvântul, Cristina Trailă, Marinică Dincă și Marian Jean Marinescu, care au vorbit oamenilor despre importanța de a avea un primar de ispravă, așa cum este Ionel Mirea, și despre importanța ca, pe 25 mai, să voteze PDL, pentru ca România să redevină un stat respectat, o țară unde oamenii să aibă locuri de muncă, plătite pe măsură.

pdl crampoia 1Aflați pe lista PDL pentru Parlamentul European, cei doi olteni Marian Jean Marinescu și conjudețeanul nostru George Ionică le-au urat La Mulți Ani tuturor celor care și-au sărbătorit ziua numelui și au vorbit asistenței despre legile făcute în Parlamentul European de către europarlamentarii PDL, în special în favoarea tinerilor agricultori, și i-au îndemnat să voteze PDL, numărul 1 pe buletinul de vot.

După ce și-au încheiat cuvântările, cei prezenți s-au legat, împreună cu oamenii, într-o horă oltenească, în acordurile tarafului condus de maestrul Ilie Drăgulin, alături de care s-a aflat cunoscutul interpret din județul Olt, nimeni altul decât Constantin Enceanu.

În continuare, vă prezentăm fragmente din discursurile primarului Ionel Mirea și europarlamentarului Marian Jean Marinescu.

pdl crampoia 3Ionel Mirea, primarul comunei Crâmpoia, vicepreședinte PDL Olt:

Am rugămintea ca dvs. toți să fiți alături de mine și promit că eu n-o să vă dezamăgesc

„La Mulți Ani, Crâmpoia! Dragi prieteni, stimați invitați, în numele Primăriei, al Consiliului Local și al meu, urez bun-venit tuturor la ediția a III-a a Sărbătorii Comunei Crâmpoia.

De asemenea, urez din inimă tuturor celor care-și serbează ziua de Sfinții Constantin și Elena, un sincer La Mulți Ani, sănătate și mult succes în viață! Au trecut deja doi ani și lucrurile s-au schimbat în bine în comună. Aș vrea să-mi permiteți, în scurte cuvinte să fac un bilanț al proiectelor și realizărilor noastre din ultimul an.

În ceea ce privește Sănătatea, am inaugurat Centrul nostru medical, am renovat cele două cabinete medicale ale medicilor de familie. Am renovat cabinetul stomatologic, am reînființat Centrul de Permanență, unde avem un act medical 24 din 24 de ore. Și-a început activitatea și Cabinetul de fizioterapie, care este condus de d-l doctor Marinel Stancu, fiu al satului. Peste 2-3 săptămâni de zile își începe activitatea și laboratorul de analize.

La capitolul Învățământ, pe lângă lucrările de renovare din fiecare an la școli și grădinițe, s-au continuat lucrările la Campusul școlar din incinta Liceului Tehnologic și vă asigur că pe data de 10 octombrie și acest obiectiv va fi finalizat.

În ceea ce privește Cultura, avem un proiect aprobat de modernizare, renovare și dotare a Căminului Cultural, care va începe luna viitoare și, sper din toată inima, ca în luna decembrie, când avem serbarea de sfârșit de an, să oferim cadourile copiilor în căminul renovat.

La capitolul Infrastructură, avem trei proiecte aprobate pe fonduri guvernamentale: alimentare cu apă, canalizare și asfaltarea drumurilor comunale. Din păcate, după cum știți, Guvernul Ponta nu alocă bani pentru realizarea acestor proiecte și de aceea am hotărât să scoatem la licitație alimentarea cu apă, pe fonduri guvernamentale, chiar dacă plățile se desfășoară mai greu, iar canalizarea și asfaltarea drumurilor, din toamnă, vor fi trecute pe fonduri europene. Consider că alimentarea cu apă potabilă a acestei comune reprezintă prioritatea cea mai mare pentru comuna noastră.

Pentru crea de locuri de muncă, eu m-am străduit foarte mult. După cum știți avem un parteneriat cu o firmă și o comună din Germania. Încercăm anual să ducem 50-80 de muncitori în Germania, să se califice, să muncească și să câștige mai mult. Dar asta nu este o siguranță a zilei de mâine. Eu trag speranță să-l conving pe neamț să vină să investească aici să avem de lucru în permanență.

În luna octombrie a anului trecut am deschis o fabrică la Șerbănești. Astfel s-au eliberat 80 de locuri de muncă în comuna noastră. Imediat am angajat 80 de oameni. Vom deschide o astfel de fabrică în comuna Mihăiești și se vor mai elibera astfel 100 de locuri de muncă. 100 de locuri de muncă acolo, 100 de locuri de muncă în Crâmpoia. Iar peste o lună de zile tinerii dvs. își termină studiile și au un loc de muncă asigurat.

Nu știu dacă am gândit bine, dar nu este un lucru ușor, în aceste vremuri când Guvernul Ponta a promis 1 milion de locuri de muncă și ne-a dat, până la urmă, încă 70 de mii de șomeri.

Pe dat de 25 mai, duminica asta, sunt alegerile pentru Parlamentul European. Am rugămintea ca dvs. toți să fiți din nou alături de mine, să ridicați cartonașul portocaliu votând PDL, poziția Nr. 1 pe buletinul de vot, ca să ne fie bine. Promit că eu  n-o să vă dezamăgesc.”

pdl crampoia 4Marian Jean Marinescu, europarlamentar PDL:

Voi cere ca toate taxele și impozitele puse de guvernul Ponta, mai ales în agricultură, să dispară

„Oameni buni, Constantin, Costel, Costică, Ileana, Lenuța, Elena, La Mulți Ani! Să vă dea Dumnezeu sănătate, să fiți sănătoși și voioși! Mulțumesc d-lui primar pentru invitație și pentru tot ceea ce a făcut pentru dvs.

Eu sunt deputat în Parlamentul European și noi am făcut multe lucruri bune acolo. Problema este că cei care sunt acum la putere, la guvernare, nu le pun în aplicare. Noi am votat creșterea subvenției agricole, dânșii întârzie să pună în aplicare acest lucru. Am votat ca tinerii să aibă 25% în plus la subvenție și nu se știe dacă se vor da acești bani. Am votat pentru ca tinerii să primească 70 de mii de euro, dacă vor să-și facă o fermă și nu se știe nimic și suntem în luna mai. Am votat să vină bani mulți pentru infrastructură, pentru dezvoltarea economică și locuri de muncă. Iar cei care sunt la guvernare nu fac nimic ca să pună în aplicare aceste lucruri.    Mă voi întoarce în Parlamentul   European și voi face același lucru pe care l-am făcut și până acum: voi apăra interesele românilor. Voi cere ca toate taxele și impozitele puse de guvernul Ponta, mai ales în agricultură, să dispară.

Sunt singurul oltean de pe toate listele, ale tuturor partidelor. Așa că pe 25 mai vă rog să susțineți un oltean care, a fost cotat cel mai bun din Parlamentul European.”

Dragoș SÎRGHIE


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments