AcasăRememberDaniel Bărbulescu – studiu de caz

Daniel Bărbulescu – studiu de caz

Dacă cineva ar dori să facă un studiu de caz despre psihologia minciunii și a traseismului politic, personajul cel mai edificator pentru o astfel de întreprindere ar fi deputatul Daniel Bărbulescu. Metamorfozele ideologice ale acestui tânăr politician din Olt, obrăznicia și tupeul cu care și-a schimbat, de atâtea ori, convingerile, în cei câțiva ani de carieră politică – toate acestea pot constitui un model pentru un studiu de caz, la orice facultate de psihologie din țară și din străinătate.

A fost membru PSRN, PDSR, PSD, PDL și, din nou, PSD. Nu ar fi de mirare dacă, în viitorul apropiat, Daniel Bărbulescu ar trece, fără să roșească, la un partid de dreapta, în speță Mișcarea Populară. Nu traseimul lui politic în sine este dezgustător, cât – mai ales – lăcomia, indecența și aroganța pe care le afișează în fața oamenilor, atunci când face astfel de viraje nedemne de un politician veritabil…

DSCF1504Vă prezentăm astăzi un interviu acordat Liniei Întâi de d-l deputat PDL, interviu apărut în ziua de 22 martie 2012.

În contrapartidă, în numărul următor, vă vom arăta un alt interviu al aceluiași politician, de data asta, după ce el a trecut în barca PSD.

_____________________________

Daniel Bărbulescu, deputat PDL de Slatina:

E TIMPUL CA ȘI EU SĂ DAU CEVA

ÎNAPOI PDL-ULUI!

D-le deputat, cum comentați diversiunea președintelui Băsescu, cu privire la Victor Ponta – premier?

Diversiuni sunt lașitatea și frica USL de a-și asuma Guvernarea. Președintele Traian Băsescu a demonstrat, dacă mai era nevoie, cât de lipsiți de responsabilitate sunt liderii alianței socialiste. În ciuda afirmațiilor că vor să guverneze, că sunt pregătiți să facă acest lucru. În momentul când li s-a oferit oportunitatea, au refuzat să răspundă și să-și asume responsabilitatea guvernării într-o perioadă foarte grea. Este o dovadă de lașitate extremă, care este dăunătoare României.

Vorbim totuși de o construcție politică ce boicotează funcționarea Parlamentului, ce refuză să își asume orice responsabilitate și care pune minciuna la rang de valoare supremă a USL.

Reacțiile liderilor USL, după ce președintele a făcut public această ofertă, nu sunt deloc  surprinzătoare. Victor Ponta nu recunoaște nimic, Crin Antonescu vorbește  de diversiuni securistice, iar Daniel Constantin crede că totul este o glumă. Nici măcar  faptul că există stenogramele convorbirilor, pe care președintele le-a făcut publice, nu îi împiedică pe cei trei lideri ai USL să încerce să mintă în continuare.

Ce s-ar fi făcut PDL, dacă oferta ar fi fost serioasă și Ponta ar fi acceptat?

Ar fi mers la muncă în Parlament, nu ar fi chiulit pe banii românilor, așa cum face azi USL. Și ar fi așteptat ca Ponta să demonstreze cât este de pregătit pentru postul de premier, pe care îl reclamă, în lipsa curajului și a oricărui program realist pentru România, ca să nu mai vorbim de lipsa sa de responsabilitate, pe care o împărtășesc și colegii săi de alianță, Dan Voiculescu și Ion Iliescu.

Aveți curaj să-i transmiteți lui Darius Vâlcov că are cele mai mari șanse la președinția CJ Olt?

Nu îmi lipsește curajul în relația cu orice actor de pe scena politică, iar Darius Vâlcov vă asigur că știe mai bine ca oricine care îi sunt șansele în proiectele sale politice.

D-le deputat, există în sufletul dvs., la această oră, o dorință secretă de a vă întoarce în PSD?

Nu. PDL mi-a oferit foarte mult. Mi-a dat șansa de a reprezenta Slatina în Parlamentul României. Acum, în momente mai dificile, e timpul ca și eu să dau ceva înapoi PDL-ului.

Credeți că veți avea nevoie de imunitate parlamentară, dacă PDL pierde alegerile?

Nu. Nu cădeți și dvs. în plasa calomniatorilor de serviciu. Oricum, imunitatea parlamentară se referă strict la declarațiile și voturile politice efectuate în timpul mandatului. Iar PDL nu va pierde alegerile, mai ales că am demonstrat că știm să facem majorități de guvernare.

Care-i soluția PDL Olt pentru fotoliul de primar din Caracal? Dar pentru cel din Corabia?

La Caracal, soluția este d-l Nicu Vladu, cel care a salvat de la colaps financiar spitalele din județul Olt. La Corabia este primarul Teodor Barbu, cel care a reînviat orașul din punct de vedere economic și al creării locurilor de muncă.

O lungă perioadă, d-le deputat, despre dvs. se spunea că sunteți un tânăr educat, cu cei șapte ani de acasă, inteligent. Acum sunteți catalogat ca un burghez parvenit, arogant, distant, plin de ifose… Să fie, oare, așa?

Vă asigur că nu m-am schimbat, rămân același om onest, născut și crescut în Slatina, care iubește și respectă acest oraș și pe locuitorii săi. Probabil că eventualele nemulțumiri derivă din funcția publică pe care o îndeplinesc, poziție din care, oricât ai încerca, nu poți să mulțumești pe toată lumea.

Personal, cred că fondul dvs. moral a rămas același pe care-l știam, numai că anturajul din PDL v-a deturnat puțin bunele maniere. E adevărat că, de la un timp, vă comportați după chipul și asemănarea marilor suți ai PDL?

Observ ca aveți o obsesie. Să înțeleg că se apropie campania electorală și va poziționați în tabăra jurnalistică anti-PDL? Eu sper că această campanie electorală care bate la ușă va fi dominată de bun-simț și decență. În toate partidele politice din România se regăsesc cetățeni români, cu bune și cu rele. „Șuții”, cum îi numiți dvs., sunt pe stradă sau la închisoare, nu în partide politice sau în redacții de ziar.

Să presupunem că țineți un discurs, în fața a 3000 de slătineni, pentru fotoliul de deputat. Cu ce frază ați încheia acest discurs?

Continuăm împreună!

Linia Întâi


2 COMENTARII

  1. de ce au fost primiti in psd?asta,valcov ,etc?
    un motiv in plus sa nu mai votez cu psd-ul……

  2. O scursura umana, a dat si el ceva drept rasplata PD-L-ului, i-a dat o mare mu-e!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments