AcasăOpiniiDE CE ATÂTA GRABĂ?

DE CE ATÂTA GRABĂ?

Dirijat cu dibăcie vicleană, internă și externă, haosul din România de astăzi plasează poporul nostru printre cele mai dezbinate, dezonorate, jefuite și prost guvernate țări ale lumii! Realmente, conducătorii noștri (Băsescu, Ponta, Antonescu etc) nici nu se mai sfiesc câteodată, sfidând interesele românilor printr-o crasă lipsă de demnitate națională, dar și cu niște caractere croite după modelul unei supuneri oarbe față de marile puteri – care ne amintește de feudalism și comunism – să își mascheze incompetența politică prin promovarea cu dezinvoltură a intereselor străine și să ne tot spună că „reformele” făcute de ei sunt neapărat vitale pentru că așa vrea „atotputernica” U.E. „Reforma” lor înseamnă, de fapt, o distrugere sistematică economico-spirituală, în ton cu planul de guvernare al globaliștilor, o secătuire de orice fel de resurse din bogăția țării, o dezbinare de amploare în analele istoriei, o siluire a mentalității noastre creștine prin tot felul de experimente, bineînțeles, „reformatoare”!

costel neacsu 558
Costel Neacșu

Așa se face că România, deși nu avea acum neapărat nevoie de adoptarea unor inovații referitoare la modificarea Constituției și la organizarea teritorială, este supusă acum unui „bombardament” năucitor de concepții prin care nu numai că se destabilizează echilibrul democratic și așa fragil al clasei politice, dar se și provoacă o tulburare socială fără precedent!

Situația este cu atât mai gravă cu cât nu există nici pe departe o unitate de opinii, motiv pentru care reprezentanții instituțiilor statului nici nu ar trebui deloc a se grăbi cu aceste „inovații” din Constituție, iar în problema regionalizării ar fi cazul ca de aceasta să se ocupe în primul rând experții în domeniu și abia apoi politicienii să decidă „ce” și „cum”! Însă tocmai această grabă, anormal de … suspectă, mă face să cred că – și de această dată – avem de-a face cu o comandă externă, bine ticluită și camuflată, evident că în defavoarea românilor noștri, asistând de fapt cu toții la „un joc murdar” și incoerent al Bucureștiului față de, evident, „presiunea” UE, sub pretextul mincinos că așa se va reuși o mai bună absorbție a fondurilor europene (oricum, România alocă bugetului UE mult mai mulți bani decât primește)! Cu „jocul” acesta confuz al Bucureștiului se ocupă oficial vice-prim-ministrul Liviu Dragnea, aflat în curs de cercetare penală, dar și susceptibil manevrelor, care ne-a și anunțat recent că, în chestiunea regionalizării, aceasta se va face prin O.U.G. până la sfârșitul anului în curs, deci ocolind astfel și avizul Parlamentului și votul cetățenilor la Referendum! Cu alte cuvinte, regionalizarea teritorială se va realiza indiferent de voința poporului (nu ar fi mai bine ca, în locul regionalizării și al altor ingerințe imposibil de acceptat, să ne dorim a realiza România Mare?)… Ceea ce nu ne-a „explicat” însă Liviu Dragnea este ce anume va face Guvernul dacă plenul Parlamentului sau populația nu vor vota noua Constituție în care este inclusă problema regionalizării!

COSTEL NEACȘU, consilier parlamentar


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments