AcasăBreviar parlamentarDeputatul Cătălin Grecu – interpelare  către Ministrul Finanțelor, privind clarificarea regimului de...

Deputatul Cătălin Grecu – interpelare  către Ministrul Finanțelor, privind clarificarea regimului de impozitare al parcurilor fotovoltaice

Cătălin Grecu, deputat PSD, a primit, din partea Primăriei Grojdibodu, o sesizare cu privire la regimului de impozitare al parcurilor fotovoltaice. În acest sens, acesta a avut o interpelare către Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, de la care așteaptă un răspuns, care să elimine lacunele legislative.

„Am transmis, o interpelare către Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, prin care solicit clarificarea regimului de impozitare al parcurilor fotovoltaice – o problemă care generează o serie de neclarități, cum ar fi: încadrarea acestora în categoria clădirilor sau construcțiilor; încadrarea în Titlul IX , capitolul II – Impozit de clădiri sau Titlul X – Impozit de construcții, din Codul Fiscal, iar în funcție de acest aspect, dacă reprezintă impozit la bugetul local sau la cel de stat; previzionarea surselor de venit la nivel local.

În plus, există și riscul ca, în urma controalelor Curții de Conturi, să se stabilească abateri de natură economico-financiară, în urma încadrării în una din cele două categorii.

Problema mi-a fost semnalată de către primăria Grojdibodu, dar sunt sigur că reprezintă o incertitudine de care se lovesc mulți edili.

Sper într-un răspuns care să elimine lacunele legislative în ceea ce privește regimul de impozitare al parcurilor fotovoltaice”, a spus Cătălin Grecu.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments