AcasăBreviar parlamentarDeputatul Gigel Știrbu –propunere legislativă cu privire la interzicerea publicității la țigări...

Deputatul Gigel Știrbu –propunere legislativă cu privire la interzicerea publicității la țigări electronice, de tip Vipe sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit

Deputatul Gigel Știrbu supune votului Parlamentului o propunere legislativă cu privire la interzicerea publicității la țigări electronice, de tip Vipe sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit.

„Cea mai mare parte a publicității stradale din România este marcată, în prezent, de publicitatea la țigări electronice, de tip Vipe sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit. Pentru acest motiv, propunem interzicerea oricărei forme de publicitate pentru țigări electronice, de tip Vipe sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit.

Am depus prezenta inițiativă legislativă, pentru că rezultatele anchetelor epidemiologice indică o situație alarmantă în ceea ce privește consumul de tutun, în rândul copiilor și adolescenților din România, și impun adoptarea de urgență a unor măsuri care să accelereze scăderea numărului de tineri care încearcă și, ulterior, continuă, consumul produselor din tutun.

Publicitatea de țigări electronice, de tip Vipe sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit, constituie încălcarea prevederilor art. 13, și se sancționează cu amendă, de la 10.000 lei, la 50.000 lei”, a menționat Gigel Știrbu.

Mihaela Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments