AcasăAlegeri europarlamentareDespre vandalism, ciumă roșie și despre eliminarea USL din afișe!

Despre vandalism, ciumă roșie și despre eliminarea USL din afișe!

Săptămâna trecută, președintele PNL Olt, Gigel Sorinel Știrbu, deputat, a adus la cunoștința societății civile, prin discurs și imagini, metodele prin care adversarii săi politici, pesediștii, își desfășoară campania electorală pentru Parlamentul European.

Mai clar, spune Gigel Știrbu, grupuri infracționale organizate au devalizat și devastat întregul afișaj electoral al PNL, de pe tot cuprinsul județului Olt.

„Singura organizație politică județeană care are posibilitatea să demareze o astfel de acțiune este PSD”, a spus, cu subiect și predicat, liderul liberal.

Pesediștii nu s-au lăsat mai prejos și au convocat în aceeași zi o conferință de presă, în care au dezmințit toate acuzațiile  liberalilor, arătând, totodată, presei locale și un trofeu de ultimă achiziție, anume „scalpul” primarului liberal Dorel Alexe de la Cungrea, care s-a vopsit, peste noapte, în culorile pesedeului.

afis ciuma rosieVicepreședintele PSD Olt, Marius Oprescu, și Darius Vâlcov, în calitate de membru plin al PSD Olt, i-au dat lui Știrbu o replică viguroasă, acuzându-l pe fruntașul liberal de minciuni, mistificare și „automutilare”.

De menționat faptul că, printre afișele, bannerele și mesh-urile vandalizate și subtilizate s-a aflat și un mesh de pe unul dintre pereții Casei Tineretului, în locul căruia liberalii au așezat un alt mesh cu următorul conținut: OPRIȚI CIUMA ROȘIE!

Unul identic cu acesta a fost, de asemenea, postat pe zidurile Casei de Cultură a Sindicatelor, în locul altui mesh devastat cu ocazia „rebeliunii” despre care am amintit mai sus.

Recunoscând, într-un fel, că Ciuma Roșie înseamnă PSD, liderii celor trei roze din Olt au făcut contestație la BEJ, obținând, după trei zile de „Ciumă Roșie” hotărârea de a-i obliga pe liberali să dea „Ciuma” jos, atât de pe Casa Tineretului, cât și de pe Casa de Cultură a Sindicatelor

A urmat o altă conferință de presă, prin care tânărul candidat liberal la europarlamentare Cătălin Rotea, fost prefect, s-a declarat mulțumit de „jocul” pe care l-au făcut liberalii din Olt cu „Ciuma Roșie”, anunțând, totodată, că Biroul Electoral Central le-a admis o contestație, aceea de a-i obliga pe socialiști să dea jos portretele, afișele și bannerele care susțin, sus și tare, că „USL trăiește!”.

Slătinenii de bună-credință, care știu să descifreze jungla politicii, nu vor uita niciodată emoția vie, de scurtă durată, pe care le-a produs-o acel text de pe zidul Casei Tineretului: OPRIȚI CIUMA ROȘIE!

Pentru imparțialitate și corectitudine vom reproduce, în  continuare, fragmente din declarațiile combatanților acestor întâmplări, fără alte comentarii din partea noastră!

stirbu si moisescu 587Gigel Sorinel Știrbu, președinte PNL Olt

Pregătiți-vă pentru perioada următoare când veți fi călcați pe gât!

„Azi noapte, în județul Olt, tot afișajul Partidului Național Liberal a fost vandalizat. Este vorba de panouri publicitare, închiriate de noi de la firmă de specialitate, pe drumurile europene, naționale și județene. La intrare în comuna Colonești, la ieșire din comuna Colonești, în localitatea Piatra-Olt, respectiv satul Criva, la intrare din comuna Osica și la ieșire.

Acel mesh de peste 100 mp, din mijlocul orașului Slatina, de pe Casa Tineretului, a fost pur și simplu, furat. Cele două mesh-uri de pe Casa Sindicatelor, de peste 200 mp, au fost furate azi noapte. În orașul Slatina unde, știți destul de bine și dvs., nu există colțișor să nu fie supravegheat de camere video.

Pe lângă aceste lucruri, vă informez că în localitățile Bobicești, Osica de Sus, Rusănești, Corabia, Gura Padinii, Ianca au fost furate toate bannerele Partidului Național Liberal.

În atare situație, astăzi, în calitate de președinte al PNL Olt, am depus o plângere penală de punere în mișcare a acțiunii penale in rem, la Parchetul d.p.l. Judecătoria Slatina. Am depus o plângere la IPJ Olt… Am informat conducerea centrală a PNL.”

Singura organizație politică județeană care are posibilitatea să demareze o astfel de acțiune este PSD

„Nu este vorba de niște materiale promoționale, este vorba de o situație în care ne aflăm în momentul de față. Totodată toate panourile electorale din Slatina au fost vandalizate, afișele PNL, numai aceste afișe.

Dintr-un anumit punct de vedere, vreau să vă spun că toată această acțiune mafiotă este a unui grup infracțional organizat. Pentru că nu este acțiunea a doi tineri zurbagii sau a doi copii aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Este vorba de o acțiune concertată la nivelul întregului județ. Din sud de la Ianca și până la Colonești, sunt aproape 200 de km.

Dragii mei colegi și concetățeni, gândiți-vă foarte bine! Au pus mâna presa locală, au pus mâna pe televiziunea locală. Vorbesc aici despre PSD. Nu cred că PRM a acționat de asemenea manieră. Singura organizație politică județeană care are posibilitatea să demareze o astfel de acțiune este PSD.  Clar, mă duce gândul că această organizație politică este o organizație bazată pe o strategie și pe o structură mafiotă. Nu cred că vreodată în istoria acestui județ cineva s-a gândit la aceste lucruri.

Un coleg mi-a spus că aceste lucruri s-au întâmplat pentru că mâine vine Ponta la Slatina. Da domne’, așa este. Cum putea primul-ministru, șeful mincinoșilor din România, să intre în județul Olt și să vadă panouri electorale cu PNL, cum putea să vină la sediul PSD de aici și să vadă un mesh mare cu PNL pe Casa Tineretului. Dar, fraților, este campanie electorală. Puteau să afișeze și ei mesh-urile lor.”

Veți fi și vom fi niște slugi pe plantație

„Dacă ăștia pun mâna, în continuare, pe toată puterea în România, veți fi și vom fi niște slugi pe plantație. N-am crezut vreodată în cariera mea politică că voi trăi asemenea momente. S-au mai întâmplat, de-a lungul vremii, mici neînțelegeri în timpul campaniilor electorale. Lucruri inerente…

Dar așa ceva, un desant făcut de o structură mafiotă, un grup infracțional organizat, așa cum îi numește Șova, n-am crezut că voi întâlni. Mai ales că această campanie electorală a PSD este condusă de un om care toată viața lui a condamnat astfel de acțiuni…

Am făcut aceste plângeri penale, atât noi cât și firma de la care am închiriat aceste spații publicitare. La Osica, organizația locală a chemat poliția, a venit criminalistul de la Caracal și a prelevat probe, a văzut urmele, a făcut fotografii. La fel s-a întâmplat și la Corabia… Aștept, în următoarea perioadă, să văd dacă instituțiile statului își fac datoria.”

Știu că trebuie oprită această ciumă roșie

„Sper ca mâine premierul Ponta să vină în Slatina. Sper din toată inima să ajungă la Slatina. Dacă v-a ajunge premierul la Slatina, personal mă voi duce să-l întâmpin, așa cum cred eu că trebuie întâmpinat el. Să fiți pregătiți, veți asista la o chestiune la care n-ați asistat niciodată! Vreau să-l întreb între patru ochi sau între 20 de ochi, dacă acceptă această atitudine criminală a celor pe care ei îi girează aici.

Aceste lucruri nu fac decât să ne întărească și mai mult convingerea că le este frică de noi. Și îi asigur, pe această cale, că cetățenii din acest județ și din acest oraș nu pot fi opriți. Indiferent dacă ne iau nouă mesh-urile și afișele. Cetățenii știu ce au de făcut. Știu că trebuie oprită această ciumă roșie. Știu că este cel mai mare pericol pentru România și pentru viitorul copiilor noștri. Să țineți minte ce vă spun! Mulți dintre dvs. vă veți convinge de aceste cuvinte, în perioada imediat următoare, când vă vor călca pe gât. Așa cum mulți dintre noi am fost călcați pe gât între 2000 și 2004.”

psd oprescu alexe valcovMarius Oprescu, vicepreședinte PSD Olt:

Am considerat că este cazul să răspundem ipocriziei…

„Având în vedere evenimentele și conferința colegilor noștri de astăzi, colegi de scară, de bloc și de alianță USL, am considerat că este cazul să răspundem ipocriziei cu care am fost acuzat astăzi, că am fi rupt niște mash-uri, niște bannere, afișe din județul Olt. Vreau să vă anunț că și nouă ni s-au rupt, la Găneasa, tot azi-noapte, și un banner tot la Găneasa. La Brâncoveni, duminică, au fost rupte două bannere. La Colonești, duminică, a fost rupt un banner, lucru pentru care am făcut plângere la poliție, dar nu am încercat să punem în spatele cuiva, așa cum fac colegii noștri de USL. De asemenea, am mai fost acuzați că distrugem afișele pe Slatina. Să știți că și noi le avem distruse pe Slatina, numai că noi suntem o organizație pusă la punct și, pe fiecare dimineață, ne ducem și ne refacem afișele. Altfel, nu avem nicio șansă. Dacă ei cred că au făcut un afișaj, la începutul campaniei, și vor să reziste până în ultima zi.”

PNL încearcă să ne atragă într-un joc murdar!

“Ne mai acuză că facem aceste lucruri din cauza faptului că mâine vine premierul Ponta în județul Olt. Da, vine în județul Olt, dar vine direct la Frunzaru (Premierul însă nu a mai sosit în Slatina și nici la Frunzaru, preferând Clujul și Reșița – n.r.!), ceea ce înseamnă că nu are o trecere prin județul Olt și o vizită cu mașina ca să-l vedem cum arată afișajul în județ. Nu cred că PSD Olt are nevoie de o dovadă cât suntem de puternici, cumva să avem un afișaj foarte puternic când trece premierul, pentru că organizația PSD Olt va dovedi, la final, când se vor număra voturile, cât este de puternică și ce voturi va avea.

Bineînțeles că toate aceste acuzații fac parte dintr-un plan de denigrare a PSD, pentru că ei nu mai au cu ce să-și facă campanie. Au încercat, în primele două săptămâni, așa cum facem noi campanie pozitivă, de a merge la oameni, din casă în casă, din poartă în poartă, numai că lor nu prea le-a ieșit, pentru că-i înjură lumea. Îi înjură lumea că au făcut parte dintr-o alianță venită în fața oamenilor cu promisiuni și apoi, acuză guvernarea care și-a asumat aceste promisiuni. Nu poți să faci acest lucru. Drept dovadă, apropierea de Băsescu i-a și făcut să gândească ca Băsescu, în ultima perioadă, se țin doar de acuzații și reclamații.”

Darius Vâlcov, membru PSD:

Este o strategie a PNL, eu am practicat-o și când eram la alte campanii 

„Sunt niște minciuni crase, înțeleg că este o strategie, îmi este foarte clar de ce vor să facă treaba asta, ei deja își pregătiseră benerele și afișajul schimbat, în sensul în care, vezi Doamne, îi agresează PSD și le vor pune, dar ele deja sunt tipărite. E un semn de întrebare cum știi că cineva urmează să te agreseze peste două zile, dar deja să ai mash-ul pregătit. Nu-ți trebuie o mare capacitate intelectuală ca să intuiești aceste lucruri. Chiar și la Cungrea, vorbeam cu d-l primar înainte, că sunt foarte multe localități unde nu au pus benere, și atunci acele localități ei le declară ca și cum benerele au fost luate.

Este o strategie a PNL, eu am practicat-o și când eram la alte campanii. Le înțeleg și disperarea, și dorința de a apărea pe piață.”

Deci, la Olt, USL trăiește…

„Lucrul bun este că USL se regrupează la Olt. D-l primar de la Cungrea este alături de noi, rămâne în echipa USL, fiind al patrulea primar de la PNL, dar nu ultimul, pentru că mai sunt trei primari cu care noi stăm de vorbă și care așteaptă ca picătura să umple acel pahar al nepăsării care are loc la PNL, în aceste zile, atât la nivel județean, cât și la nivel central, și să vină în fața d-voastră. Pentru că, vrem să facem un Olt puternic și cu proiecte multe. Să încercăm odată să scoatem sărăcia din acest județ. Acesta este scopul nostru. (Dar cine a adus sărăcia în Olt, d-le Vâlcov? – n.r.!)

Că este vorba de 90 de primari sau de 91, așa cum spuneam și mai devreme, nu are niciun fel de importanță pentru noi. Dar că sunt unii oameni care vor doar pentru ei, așa cum a fost președintele de la PNL înainte, care și-a pus o pleiadă de neamuri și de angajați în toate funcțiile. Și acum că unul singur vrea să fie el în toate funcțiile, nu poți să sacrifici ceilalți primari și reprezentanți din CJ sau din Consiliile Locale, doar pentru a-și satisface orgoliul. Deci, la Olt, USL trăiește, în sensul în care atât la Consiliul Județean, cât și la Primăria Slatina, cât și în 60 de primării, avem majoritatea singuri, jumătate plus 1 din Consiliul Local, fără să avem nevoie de PNL, ei au toate funcțiile de viceprimar, inclusiv de vicepreședinte de CJ. PSD+PC+UNPR are, în toate aceste localități, majoritatea singuri. Deci, ne-am putea numi omul nostru mâine. Dar, pentru că avem o înțelegere, care nu am declinat-o sub nicio formă, la nivel județean, ei au rămas și și-au păstrat aceste funcții, nefiind, așa cum am spus, nevoie de votul lor, măcar de votul viceprimarului în funcție. Asta nu înseamnă că noi vom renunța la acest protocol. Rămâne, în continuare, USL la nivelul județului Olt.”

Acel incident a fost, cum a făcut Renică acum 10 ani

„Suntem siguri că, după 25 mai, vor veni aici amândoi sau câți vor veni de la PNL, cu coada între picioare, și o să spună că vom reface USL. Ne-am mai gândit mai bine și, de fapt, acel incident a fost cum a făcut Renică acum 10 ani, vă amintiți când a venit tăiat un pic la jugulară și spunea că îl atacase Vâlcov, cu doi-trei. S-a constatat, până la urmă, că a fost automutilare. La fel și aici, probabil că vor veni, după 25 mai, să ne spună, chiar o să râdem, cum au făcut ei strategia, o să vină cu afișul deja pregătit.

Lucrurile sunt condamnabile, de către orice ar fi fost făcute. PSD nu va face, nu face și nu dorește așa ceva. Am făcut plângere la poliție, înainte de conferința lor de presă, sper să facă și ei și poliția să lămurească ce s-a întâmplat, dacă avem de-a face cu un partid care nu înțelege că o campanie trebuie să fie civilizată sau dacă avem de-a face cu niște derbedei sau cu niște automutilatori.”

rotea mai 2014Cătălin Rotea, candidat PNL la Parlamentul European:

PSD s-a simțit și a făcut plângere la BEJ pentru „OPRIȚI CIUMA ROȘIE!”

„Din păcate, adversarii noștri politici, și mă refer la PSD, nu cred că au înțeles că suntem în 2014, nu cred că au înțeles că o campanie electorală se face prin mijloace de marketing neconvențional, se face în mediul on-line. Am senzația că e o campanie electorală din anii ’90, așa cum știu eu din povești, pentru că atunci nu făceam politică, nu aveam vârsta necesară.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile nu ne surprinde, știm că e o rețetă înregistrată, știm că e o coproducție între Darius Vâlcov și Marius Oprescu. Acești pași ne sunt cunoscuți… Primul pas este ruperea afișelor și a bannerelor, așa cum se făcea în anii ’90. Urmează pasul al doilea: aruncarea în derizoriu și aruncarea vinei pe noi, care – chipurile – ni le-am rupt singuri sau pe un alt partid care ar interveni în această luptă dintre noi. Pasul al treilea este crearea evenimentului de presă, prin câteva articole și reportaje. Și patru: este dezamăgirea oamenilor! Pentru că oamenii din Olt au Internet, se uită la televizor, citesc presă on-line, ascultă radio în mașină. Sunt mult mai informați decât erau până acum ceva timp. Ei sfârșesc prin a fi dezamăgiți.

Nu ne ia prin surprindere nimic din această tactică de campanie. Mai mult, am anticipat și contestația la BEC. Nu e nimic nou, numai că locutorii județului sunt mult mai inteligenți decât crede conducerea acestei echipe de campanie a PSD.”

Eliminarea USL din afișe

„Am depus o contestație la BEJ în ceea ce privește folosirea acronimului USL de către alianța PSD-UNPR-PC. La BEJ această contestație ne-a fost respinsă. La BEC această contestație ne-a fost admisă pe data de 9 mai. Am transmis o adresă către IPJ, să ia măsuri ca toate afișele din județ care conțin denumirea USL să fie înlăturate. Știu că erau destul de multe astfel de afișe și vom urmări cu mare atenție cum IPJ își face datoria în eliminarea acestor afișe.”

Am dat jos „CIUMA ROȘIE”

„De ceva timp, stă pe Casa Tineretului un mesh: Opriți Ciuma Roșie! A, acum l-au dat jos. Am  dat jos „CIUMA ROȘIE”. Foarte bine. Noi respectăm legea!

Am auzit tot felul de interpretări, am văzut articolele din ziare, unele pozitive, unele negative, tot felul de postări ale fanilor partidelor. Eu nu știu de ce s-a supărat PSD.

N-am știut inițial despre ce este vorba. Inițial am crezut că e o campanie de sănătate publică. M-am întâlnit cu prietenul meu Florin Ciocan (președintele Casei de Asigurări de Sănătate Olt – n.r.!) la Casa Tineretului, se juca cu copiii, și l-am întrebat: „Voi l-ați pus?” El mi-a răspuns că nu. „Atunci înseamnă că l-au pus cei de la DSP”, am adăugat eu atunci.

Eu m-am gândit că e o campanie împotriva unor boli care au mai fost la nivelul acestui județ prin anii 1800, și prin anii 1900, și prin anii ’90 și 2000-2004. dar n-a fost vorba despre asta.

M-am gândit că este vorba de vreun mesaj al Ministerului Afacerilor Externe. Vedeți bine ce se întâmplă în Rusia. Și ce declarații agresive fac rușii la adresa noastră. Și am crezut că e vorba de un afiș comandat de vreo instituție care reprezintă Ministerul Afacerilor Externe și iarăși intenția era lăudabilă. N-a fost nici asta…”

Prinde orbul, scoate-i ochii!

„Până la urmă a fost un afiș, mesh electoral comandat de către noi, prin care am atras atenția asupra unor fenomene care pot, încet-încet, să devină din ce în ce mai prezente la nivelul județului Olt. N-am scris PSD, n-am scris PDL, n-am scris Dinamo București, n-am scris nimic… Cine s-a simțit a și făcut plângere la BEJ: PSD. Noi n-am scris nimic. Dacă au fost atât de revoltați înseamnă că s-au simțit. Dacă BEJ și BEC le-au dat dreptate, nu e o problema. Drept dovadă l-am și dat jos pe cel de pe Casa Tineretului. Cei de la Poliția Comunitară s-au dus și la Casa Sindicatelor, cu hotărârea BEJ, ca să-l dea jos și pe acela. Păi, nu puteți că aici e Casa Sindicatelor, nu Casa Tineretului. Pentru că ei, când au făcut contestația au scris acolo doar Casa Tineretului. Apoi și-au dat seama că trebuie să mai facă o contestație și pentru Casa Sindicatelor care le-a fost admisă inevitabil și pentru care noi am făcut contestație la BEC. Probabil că ne vor respinge contestația și peste câteva zile îl vom da jos și pe acela. Nu înțeleg cum au greșit scriind doar Casa Tineretului. Noi putem să le punem la dispoziție un avocat…

Au fost două aspecte interesante, în seara când au dispărut mesh-urile PNL. Toate echipele de pază, de ordine publică din subordinea Poliției Municipiului Slatina au fost trimise în orașul de jos. Pe oraș n-a mai fost nicio patrulă. Și al doilea aspect este faptul că toate camerele video și sistemul Big Brother din Slatina au fost în revizie. Pe principiul «Prinde orbul scote-i ochii!»”

Sunt multe persoane decedate pe listele electorale

„Am început o campanie de verificare a listelor electorale permanente din județ, din toate comunele. Sunt multe persoane decedate pe listele de la Leleasca, Valea Mare… Vom face o verificare a tuturor listelor electorale din toate localitățile, inclusiv din localitățile unde sunt primari PNL, ca să nu se strecoare vreo greșeală. Îi avertizez pe toți primarii din județ, pe care-i respect și i-am respectat dintotdeauna, dincolo de ambițiile politice, să aibă mare grijă în momentul în care își completează acest registru electoral, pentru că primul pas este sesizarea la AEP, al doilea pas este plângerea penală pentru neglijență în serviciu, ca să nu zicem plângerea penală pentru abuz în serviciu. Le atrag atenția primarilor să respecte legea, pentru că e păcat să-și sacrifice liniștea lor și a familiilor lor.”

LINIA ÎNTÂI


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments