AcasăDGASPC Olt a amânat evaluările la domiciliu a persoanelor care doresc să...
Array

DGASPC Olt a amânat evaluările la domiciliu a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști

Conform unui comunicat de presă, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt aduce în fața opiniei publice stadiul la care se află Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copilului”, proiect în care Oltul este partener.

Campania a debutat la începutul acestui an și se referă la identificarea și recrutarea persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul are ca obiectiv principal reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

dgaspc olt 783mÎncepând cu 1 ianuarie 2020 și până în prezent, au fost depuse, la sediul DGASPC Olt, 21 cereri de evaluare, de către persoane cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Dintre acestea, 12 cereri au fost evaluate, iar 9 sunt în curs de evaluare.

În cursul lunii martie a.c., DGASPC Olt a amânat evaluările la domiciliu a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști și nu a organizat cursuri de formare inițială în profesia de asistent maternal profesionist, pentru a limita riscul de răspândire a infecției cu Covid-19.

DGASPC Olt a implementat, astfel, Instrucțiunea nr. 4 /12.03.2020, privind stabilirea unor măsuri referitoare la implementarea proiectelor finanțate prin POCU 2014-2020, pentru a asigura o abordare umanitară la nivelul Organismelor Intermediare și al beneficiarilor cu privire la implementarea proiectelor finanțate prin POCU 2014-2020, în contextul riscului de răspândire a infecției cu COVID-19, a Direcției Generale Programe Europene Capital Uman din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Întrucât în anul 2020, obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi, iar în perioada ianuarie-martie 2020, au fost angajați trei dintre aceștia, DAGPS Olt face, în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249/412.692, tel.: 0372/713.562, 563, 564, 565; 0349/408.182 – interior 51; e-mail: office@dgaspc-olt.ro, cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedurile de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments