AcasăCronica Malițioasă„Dineu cu proști” și tablourile din Zambaccian

„Dineu cu proști” și tablourile din Zambaccian

Ca dovadă că orașul Caracal a devenit din ce în ce mai atractiv, trebuie să vă spunem, dragi cititori, că în ultima zi a Festivalului de Teatru, dedicat lui Victor Rebengiuc (10-19 mai 2013), la piesa „Dineu cu proști”, de Francis Veber, au fost prezenți și doi spectatori foarte „speciali”: fostul premier Adrian Năstase și soția sa, Dana Năstase.

A doua zi, una dintre agențiile de presă, care deservește PSD, n-a scăpat prilejul să livreze românilor o cugetare „adâncă”, pe care fostul deținut Adrian Năstase a scos-o pe gaura gurii. Aceasta se referea la Sorin Roșca Stănescu și la spectacolul de la Caracal, fascinantul spectacol „Dineu cu proști”: „Merită să evadați într-o seară, din nebunia vieții politice, pentru a descoperi cât de relative sunt certitudinile noastre. Iar asnastaseeară mă întrebam care dintre roluri i-ar sta mai bine lui Sorin Roșca Stănescu”.

La rândul nostru, suntem tare curioși cum a reacționat ‚Adrian Năstase”, aflat într-o lojă cu una dintre „personalitățile” politice ale Oltului (am numit aici pe deputatul Dan Ciocan de la Rotunda), atunci când acel inspector de la Fisc (reprezentat în piesă de Alexandru Bindea) a luat la puricat casa unuia dintre protagoniștii „Dineului…” (Pierre Brochant), în rolul căruia juca însuși marele actor Ion Caramitru, descoperind că acesta nu-și declarase la autoritatea fiscală niște tablouri de mare valoare…

Și-i mai amintim d-lui Năstase – nu mai știm câte case – că prostul lui Fancis Veber are un rol pozitiv. El este mai onest decât domnia-sa, fiindcă dă dovadă o desăvârșită inocență, în prostia sa naturală, seducând spectatorii prin sinceritatea demascării și asumându-și riscul spunerii adevărului, oricât de dureros ar fi acesta. Calități morale pe care deștepții din vârful PSD nu le-au avut niciodată.

„Prostul” Sorin Roșca Stănescu spune adevărul, un adevăr care doare, arătându-le românilor că „Regele” Ponta e gol…

L.Î.


2 COMENTARII

  1. Ce o fi inteles militianul CIOCAN din piesa de teatru?Ce-o fi discutat cu NASTASE? CIOCAN este un analfabet!

    • Iar Nastase este tatal analfabetilor.Probabil ca au discutat de un post de profesor la facutatea din Caracal,vrea sa predea si prostilor cazuti din caruta la Caracal, pentru ca Nastase e si cult

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments