AcasăCronica MalițioasăStatuile Baronului Ady

Statuile Baronului Ady

Legenda spune că, într-un orășel dintr-o țară orientală, se instituise o regulă capabilă să satisfacă dorința de răzbunare a cetățenilor față de conducătorii pe care i-au ales să le  cârmuiască destinul și care și-au uitat toate promisiunile din campania electorală. Astfel, în fața sediului  administrativ al acelei așezări urbanistice, un anume for național, apolitic, independent, la fiecare început de legislatură punea pe niște socluri din granit, busturile turnate în bronz ale tuturor politrucilor aflați în fruntea bucatelor. Cetățenii care treceau pe acolo aveau libertatea deplină să scuipe pe obrazul cui doreau, în funcție de comportamentul și randamentul fiecărui politician reprezentat acolo. Era și aceasta o formă de a-ți manifesta disprețul față de cei pe care i-ai votat și care s-au dovedit a fi indiferenți la toate necazurile și suferințele supușilor lor.

trucaj madalin teodosescu

Am văzut în fața Primăriei din Balș 15 astfel de socluri, pe care urmează, probabil , să se toarne, în bronz, busturile celor care alcătuiesc aparatul administrativ al acestui orășel de pe malul Oltețului. Gurile rele spun însă că pe cele 15 socluri va fi așezat (printr-o obsedantă repetiție) doar bustul  primarului liberal,  Teodosescu Mădălin-Ady.

Dragi bălșeni, iată că vi se oferă și dvs. prilejul să vă răzbunați (fie și figurativ) pe Baronul Ady, ori de câte ori veți avea prilejul să treceți prin fața Primăriei… Ptiu, drace!

D. Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments