AcasăOpiniiDuetul Tabacu-Speriatu poate restabili ordinea și democrația în comuna Strejești!

Duetul Tabacu-Speriatu poate restabili ordinea și democrația în comuna Strejești!

Așa cum ei înșiși vestesc, liberalii români vor să repună istoria țării în mișcare, după trei decenii de democrație originală, la care, din păcate, au pus și ei umărul, cu vârf și îndesat, alături de PSD. Istoria acestei țări, aflate la răscruce de vânturi, care s-a mișcat, în direcția democrației și civilizației europene, precum trenurile actualelor Căi Ferate Române. Cu viteza melcului! Democrația și prosperitatea la care visăm din decembrie 1989 încoace sunt încă noțiuni de natură îndepărtată, atâta timp cât noi, prin vot, schimbăm doar un partid cu altul, partid care, prin liderii săi, utilizează aceleași principii și criterii de clan și gașcă, pentru a-și promova clientela în fruntea bucatelor. Fără a ține cont de profesionalismul, de patriotismul, de caracterul și de atașamentul față de comunitățile în care politicienii puși să guverneze local își duc viețuirea.

Ca să pună în mișcare istoria, liberalii trebuie, în primul rând, să uite trista guvernare USL, din vremea Plagiatorului și a Porumbacului, să înceteze cumetriile subterane și aranjamentele oculte cu PSD și, mai ales, să vină, la vremuri noi, cu oameni noi.

tabacu si speriatu strejestiAcest deziderat, oameni buni, este valabil și pentru PNL Olt, filială care a dovedit, prin Liviu Voiculescu, faptul că poate da măsura valorii sale. Prin rezultatele pline de speranță ale ultimelor alegeri europarlamentare și prezidențiale. În etapa următoare, PNL Olt trebuie să cucerească, în sens electoral și administrativ, cel puțin 50 % din comunele acestui județ, în care PSD domină autoritar, din 1989 încoace. Ca să nu zic – de la abolirea Monarhiei și până azi!

Candidații primarilor de comună, din partea liberalilor din Olt și de pretutindeni trebuie selectați așa cum erau selectați în perioada interbelică, pe vremea Brătienilor. Și aleși cei mai gospodari, cei mai întreprinzători, cei mai populari, dar și cei mai exigenți cu respectarea propriilor principii.

Bunăoară, în comuna Strejești, localitate în care primarul PSD își duce nestingherit veacul de ani și ani, localnicii dau semne de schimbare radicală a logicii electorale. Nu vor să mai voteze promisiuni deșarte și minciuni frumos ambalate în hârtie de staniol, ei au acum alte puncte de reper. Iar un astfel de punct de reper este unul dintre fruntașii acestei comune, anume Marian Tabacu.  Întreprinzător privat de succes, liberal prin cuget și simțire, fără adeziune, el este prototipul viitorului primar de la Strejești, care vine să acopere un vid administrativ ce durează de ceva timp. Alături de domnia sa se află alt Marian, Speriatu, vechi combatant politic, fiu al comunei și vrednic, la rându-i. Cu puțină înțelepciune, după un sondaj adevărat, nu dintre cele trucate, pe care le-a mai utilizat PNL Olt, de-a lungul timpului, conducerea liberală din acest județ poate să autorizeze acest tandem câștigător, care poate pune capăt domniei fanariote a lui Vizante.  Doar împreună, tinerețea și experiența pot restabili ordinea și democrația în Strejești. Primul – primar, celălalt, Speriatu – mâna lui dreaptă  – viceprimar. Baftă!

Dumitru Sârghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments