AcasăActualitateEdiția a X-a a Festivalului „Slatina, dragostea mea”

Ediția a X-a a Festivalului „Slatina, dragostea mea”

Pentru a celebra împlinirea a 647 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei, autoritățile locale au pregătit un program ce se va derula în perioada 20-24 ianuarie 2015, în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului „Slatina, dragostea mea”.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc marți, 20 ianuarie, când, pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, au urcat actorii Teatrului ACT București. În distribuția lui Gheorghe Ifrim, piesa „Fidelitatea” a avut în distribuție pe Florin Busuioc și Adelaida Zamfira.

Ieri, 21 ianuarie a.c., a fost ziua Galei Campionilor. La Centrul Cultural „Eugen Ionescu” a avut loc, între orele 10.00 și 19.00, difuzare de fim, urmat de concertul artistului Matteo. Începând cu ora 18.45, pe Dealul Grădiște, au fost decernate burse de merit și premii speciale pentru 178 de profesori, 189 de sportivi, 14 antrenori și 777 elevi.

slatina dragostea mea 2015Gala Superlativelor se va desfășura în această seară, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, începând cu ora 19.00, când se vor decerna premii și distincții, precum Personalitatea anului (în domeniul economic: Dănuț Turmacu – managerul firmei Securitylayer Hosting Solutions SRL; în domeniul educație-cercetare: Andreea Săndiță – câștigătoarea premiului „Juvenes Translatores” organizat de Comisia Europeană; în domeniul sportului – Bianca Bazaliu – campioană mondială la handbal juniori și antrenorului Gavrilă Cozma – pentru performanțele obținute la Campionatul Mondial de handbal juniori); cetățean de onoare, managerul anului (Manuela Irina Pătrășcoiu – director general al  Companiei Naționale de Investiții), polițistul anului – Constantin Negri. De asemenea, vor fi oferite diplome de merit pentru instituțiile Consiliul Județean Olt, Prefectura Județului Olt, Jandarmerie, ISU, CEPP „Nicolae Golescu” Slatina, SJU Slatina, IPJ Olt și IȘJ Olt. Tot la această categorie, vor primi distincții și agenții economici care au contribuit la dezvoltarea vieții socio-economice a Slatinei: SC ALRO SA, Pirelli Tyres, TMK Artrom, Cord România, Prymian Cabluri și Sisteme, Electrocarbon, Kaufland, Altur, Comtech, Artemis Industrie, Uniconfex Exim, Delta Aluminiu, Supeco  Investment, Pofi Rom Food, Guraytex, San Rentier, Adomedica, Adela SRL, Rul Comet, precum și ONG-urile: Centrul de Consultanță și Managementul Proiectelor Europroject și Fundația Trebuie. Seara se va încheia cu un spectacol oferit de Paula Seling Band.

Vineri, 23 ianuarie, municipalitatea a organizat Gala Seniorilor, în cadrul căreia vor fi premiate 42 de cupluri care, în anul 2014, au împlinit 50 de ani de căsnicie. Tot atunci, toți bunicii prezenți în sală și nu numai aceștia vor dansa pe ritmurile cântecelor interpretate de îndrăgita Mirabela Dauer.

În ultima zi a Festivalului „Slatina, dragostea mea”, sâmbătă, 24 ianuarie, când se sărbătorește și Unirea Principatelor Române, începând cu ora 11.00, slătinenii sunt așteptați să se prindă în Horă, alături de oficialitățile prezente, pe platoul din fața statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Apoi, cei prezenți, vor putea gusta din cele 2000 de porții de sarmale cu mămăligă și vin fiert. Totodată, se va asambla un puzzel cu simbolul Podului Olt pe harta României.

Festivalul va fi încheiat de un spectacol oferit de elevii Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, urmat de un recital al artistului popular Gheorghe Turda.

Ionuț DUMITRESCU

1 COMENTARIU

  1. D-le Ionut,esti prost de puti ! D-le Sarghie , cum de tii asa ceva la usa casei ? Stiu ca ai vazut FIDELITATE. Ai vazut ce scrie idotul. Nu de Dostoievski !

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments