AcasăActualitateElectrocarbon Slatina investește în performanță

Electrocarbon Slatina investește în performanță

În ziua de 14 octombrie a.c., conducerea SC Electrocarbon SA a susținut o conferință de presă, pentru a promova mediatic un proiect de mare importanță pentru creșterea competitivității economice. Despre ce este vorba?

În urmă cu aproximativ o lună de zile, SC Electrocarbon SA a inițiat un proiect denumit ,,Reducerea consumului de energie electrică în sistemul de pompare apă industrială al SC Electrocarbon SA Slatina”, proiect ce s-a derulat în cadrul Programului Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice”, cofinațat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, cu sprijinul Ministerului Finanțelor.

electrocarbon 599În permanență, specialiștii și bordul de conducere al întreprinderii slătinene au căutat soluții pentru reducerea consumului de energie, astfel ajutând și la reducerea poluării. Managerul proiectului, Ovidiu Pisică, Ion Belea, director mecano-energetic, Andronica Dăncioiu, director economic, Virgil Smarandache, director de producție, Liana Ciobanu, director de calitate, Lucian Prună, director comercial și Heracle Ciocârlan, consilier, au întocmit proiectul cu finanțare nerambursabilă.

Valoare totală a proiectului este  de 940.715 lei fără TVA, din care asistența financiară nerambursabilă 416.536 lei, iar cea mai mare parte din valoarea nerambursabilă, anume 366.552 lei, fiind suportată din Fondul European de Dezvoltare  Regională, iar o parte mai mică de 49.984 lei – din bugetul național.

Dintre obiectivele proiectului, amintim: montarea de convertizoare de frecvență, soft-startere, traductoare de presiune, de temperatură și de nivel pentru optimizarea consumului de apă și de energie electrică; înlocuirea panourilor de alimentare, comandă și semnalizare în vederea adaptării la noile tipuri de pompe; înlocuirea turnurilor de răcire pentru creșterea gradientului de răcire și creșterea eficienței energetice prin reducerea recirculării apei calde în vederea răcirii; montarea unui sistem de dedurizare a apei industriale în vederea reducerii consumului apă; înlocuirea sistemului de iluminat cu lămpi cu eficiență energetică ridicată și echiparea stației electrice cu sistem de climatizare pentru asigurarea microclimatului necesar funcționării noilor tipuri de echipamente.

Electrocarbon, societatea de pe platforma industrială a Slatinei,  prin această investiție, va reuși aibă o creștere a producției datorită scăderii cu 15% a consumului de energie.

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments