AcasăActualitateExpoziție de fotografie artistică Cristina Bacicu Botez – la Slatina

Expoziție de fotografie artistică Cristina Bacicu Botez – la Slatina

Muzeul Județean Olt și Consiliul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt organizează astăzi, 15 ianuarie 2015, o expoziție de fotografie artistică a Cristinei Bacicu Botez. Evenimentul are loc la Galeria Artis din Slatina, începând cu ora 18.15. În calitate de membru fondator al Fotoclubului Solaris, Cristina Bacicu Botez a participat la expoziții naționale și internaționale, aducând în admirația publicului slătinean lucrări ale unor renumiți artiști fotografi precum Cătălin Podoleanu, Mihai Mălăescu, Mihai Danu, Maria Ciurea, Adrian Paraschiv, Valeru Ciurea, Răzvan Nicolescu, Irina Comba sau Angela Nicolae.

afis.cdrLaurențiu Guțică, directorul Muzeului Județean Olt, o caracterizează pe Cristina Bacicu Botez ca făcând parte din confreria artistică a Oltului și Slatinei contemporane: „O scurtă radiografie intelectuală a omului de cultură polivalent, grafician de mare altitudine, ilustrator de carte și artist fotograf profesionist, a pedagogului desăvârșit care este Cristina Bacicu Botez, ne oferă revelația descoperirii unui spirit altruist, fără astâmpăr, combatant în toate «cruciadele» împotriva deșertificării noastre culturale. Animată de un veșnic spirit de frondă, își apără și susține idealurile fără patimă, cu o delicatețe și consecvență rar întâlnite. Nu putem să trecem cu vederea consistența și fluența artistică în ceea ce privește aportul său la promovarea artei fotografice locale.

Astăzi, Cristina Bacicu Botez a depășit limitele  timidității excesive a  începuturilor, pe cele ale dedicării exclusive unei cariere pedagogice de excepție și pășește cu dezinvoltură pe o cale artistică proprie. Prezența sa în ultimele saloane și tabere de creație plastică organizate de instituțiile culturale județene ne demonstrează că ritmul, nervul și vibrațiile artistice ale Cristinei Bacicu Botez sunt pe drumul cel bun, în consonanță cu așteptările mentorilor și admiratorilor săi”.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments