AcasăActualitateFacultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală – Filiala...

Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală – Filiala Slatina și-a sărbătorit absolvenții promoției 2022

Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală – Filiala Slatina, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, și-a sărbătorit absolvenții promoției 2022.

Festivitatea a avut loc astăzi, 26 mai a.c., la sediul Facultății din Slatina, în prezența lui Victor Tița – director al Filialei Slatina, Dinu Toma Adrian – decan al Facultății din București, Florin Homorean – prefectul județului Olt, Ionuț Ivan – vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, Alexandru Berechet – viceprimar al Slatinei și Victor Iacobescu – inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Olt.

 „Îi celebrăm, astăzi, pe cei 84 de absolvenți de la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală de la Filiala Slatina, care au reușit să absolve și care, în curând, vor avea și susținerea lucrării de diplomă. Fac parte din cea de a douăzecea generație a Facultății din Slatina și se adaugă celor peste 2.900 de studenți, de-a lungul anilor, care au absolvit la învățământ la zi.

Specializările pe care facultatea noastră le oferă sunt, pentru învățământ la zi și la distanță, ingineria și managementul afacerilor în agricultură. Pentru învățământ la distanță, se adaugă și managementul alimentației publice. În același timp, oferim 100 de locuri, pentru anul întâi, și am venit cu această ofertă în fața absolvenților de liceu”, a declarat Victor Tița.

În discursul său, Florin Homorean i-a felicitat pe noii ingineri agronomi, fiind convins de faptul că aceștia își vor aduce, rapid, contribuția, în creșterea economică din agricultura județului Olt.

„Este o chestiune foarte importantă pentru județul nostru, având în vedere că și economia agrară are un aport important, în economia județului nostru. Este un județ în care balanța comercială este încă pozitivă, unul dintre puținele județe ale României. Cred că și agricultura contribuie la acest rezultat, iar facultatea din Slatina a intrat în tradiție. Avem mai multe serii de studenți care au absolvit cursurile universitare aici și specializările sunt pretabile pentru activitățile din județul nostru”, a spus prefectul județului Olt.

Tinerii licențiați au primit felicitări și cuvinte de încurajare și din partea vicepreședintelui Consiliului Județean Olt – Ionuț Ivan:

„Eu mă bucur că am ocazia să văd specialiștii de mâine din domeniul agricol. Așa cum știm cu toții, agricultura făcută de către profesioniști, la o scară cât mai largă și cu tehnologie avansată, înseamnă un mare progres și venituri foarte importante pentru acest domeniu. Din discuțiile pe care le-am avut, în ultimul an și jumătate, cu marii fermieri din județul nostru, un număr destul de important dintre acești absolvenți sunt așteptați în câmpul muncii”.

 Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments