AcasăGanduri... RânduriGânduri… rânduri

Gânduri… rânduri

• Politicienii, într-o proporție covârșitoare, vor să pară altceva decât sunt. În imaginația lor bogată, ei își atribuie însușiri fizice și virtuți morale și profesionale pe care nu le-au avut și nu le vor avea niciodată. Atunci când nici un ziarist sau adversar politic nu-i demască, aceștia neavând curajul și capacitatea să-i arate lumii așa cum sunt, imaginația acestor impostori politici devine certitudine.

Concomitent, electoratul, deși fierbe ca mustul înăsprit în acest butoi roșu, care se numește PSD, nu are curajul să-și dea sentimentele pe dinafară, preferând acea implozie sufletească egală cu lehamitea sau cu masochismul…

ganduri randuri x44eee771Imaginați-vă, stimați cititori, ce misiune grea are un ziarist care îndrăznește, totuși, să dea jos armura politrucilor, lăsându-i pe aceștia goi, proști și hoți, în fața lumii, așa cum sunt, de altfel, în realitate. Să nu vă mire că primii indivizi care vor sări la jugulara acelui ziarist temerar vor fi chiar colegii lui de breaslă, care pupă vârtos dorsalele politrucilor cu pricina.

• Cunosc un politician din Olt ale cărui eșecuri au fost aplaudate până la delir de presa subjugată. Amuzant este faptul că Darius Vâlcov (așa cum se numește „eroul” nostru) nu s-a îndoit niciodată de eșecurile sale (vezi șoseaua de centură pe care n-a realizat-o în două legislaturi de culori politice diferite), însă cohortele de aplaudaci sunt, în continuare, în delir.

• Nici un gând curat nu se unduiește în sufletul lui Victor Ponta. Tot timpul acest ipochimen se gândește cum să mintă, cum să mistifice realitatea, cum să-i păcălească pe români. Oameni buni, Victor Ponta este cel mai înspăimântat demnitar de rang înalt al momentului. Înspăimântat de adevărul care s-ar putea prăvăli peste el, în viitorul apropiat. Nici Traian Băsescu nu este prea vesel. Însă spaima lui e de altă natură… Vezi ALRO Slatina și valiza cu bani!

• Sunt dimineți când mă trezesc cu sentimentul că PSD, ca orice maladie cutremurătoare, mi-a ajuns la ușă. Bate sinistru, bate… „Nu-l lăsa să intre, frate!”, mormăie jumătatea trează din mine. PSD stă acolo, răbdător, sperând să ies în întâmpinare și să-i dau bună dimineața. Iar eu, mă îmbrac în viteză, deschid înfricoșat ușa, trec pe lângă monstru și fluier, printre dinți: „Hai sictir!”.

• Nu există politician proeminent, căruia DNA să nu-i acorde atenție… În ciuda protecției de care dispune, la această oră, Victor Viorel Ponta, DNA își permite, cu delicatețe chiar, să se aplece către obrazul lui asiatic și să-i șoptească mângâietor: „Nu te teme, Victoraș. Pe tine te voi lăsa la urmă. Adică, după Duicu, Voiculescu și Dragnea. Tu vei beneficia de un regim privilegiat… Ca și Mircea Băsescu, fratele președintelui, de altfel. Doar ești premier, ce dracu’!?”

• Ce frumos dorm liberalii din Olt, în frunte cu Gigel Sorinel Știrbu! Ei se cred nemuritori doar prin somn. Când se trezesc, constată că nu mai au partid. L-a mâncat gaia!

• Toți traseiștii politici din PNL, PDL, PP-DD, UNPR etc. s-au vărsat în PSD, întregind mocirla roșie a acestui partid. Prevăd, în cazul în care Ponta v-a pierde președinția, că toți se vor întoarce la „casele” lor, acolo unde vor fi primiți precum fiul rătăcitor: cu vițelul cel gras pus la frigare! Să le dispărut tuturor liderilor politici setea de dreptate, adevăr și moralitate?

• Din ce în ce mai greu, auzim pașii târșâiți și răsuflarea tot mai grea a unei umbre. Nu e greu să constați că această umbră are un nume: democrația românească!

• Frumusețea artei și culturii românești nu mai poate fi apărată de vulgaritatea și incultura ultimilor miniștri ai Culturii promovați de plagiatorul Victor Ponta. Cultura românească se prelinge într-o singură direcție: spre faliment!

• Pe vremea PDL-ismului luminos, un slătinean nevolnic într-ale gramaticii române, având talent de poet doar până la genunchiul broaștei, și-a lansat o carte de „poezie”, cu un fast nemaiîntâlnit. Un fast de care n-a avut parte nici măcar unul dintre poeții consacrați ai Slatinei. Partidul s-a întrecut, atunci, pe sine: a făcut, dintr-un semianalfabet, un „mare” poet al Cetății. Ulterior, PDL a trecut, cu cățel, cu purcel, la PSD. Inclusiv cu semianalfabetul „poet”. Mă aștept ca ipochimenul liric să fie primit în Uniunea Scriitorilor. Cu o recomandare de la Darius Vâlcov ori Daniel Bărbulescu. Sau, și mai grav, de la Victor Ponta – copy-paste.

 • Știu sigur că, odată cu preluarea fotoliului de la Cotroceni de către Victor Ponta, acest gen de însemnări nu vor mai vedea lumina tiparului. Amin!

Dumitru SÂRGHIE

- Advertisment -

Most Popular