AcasăGanduri... RânduriGÂNDURI – RÂNDURI

GÂNDURI – RÂNDURI

HUMUSUL ALUTAN PESEDISTO-LIBERAL ANTIEDUCAȚIE

Nu există nicio diferență fundamentală între actualul duet pesedisto-liberal și mentalitatea de ieri a grofilor liberali și pedeliști Karol Kovacs, Nicu Drăghici, Marius Bălașa și Marin Ionică, nemaipunând la socoteală fariseismul „generalului” țărănist Sami Drăghici, care „împletea mari funii de nisip”, garantat fiind în fruntea ISJ Olt de sfertodocta Elena Andrei.

În fapt, se știe că județul Olt este humusul alutan pesedisto-liberal antieducație, iar rezultatele de la acest Bacalaureat ne arată că, la Olt, politizarea Educației are drept rezultat o sumă nulă a unui Cândva, Acum și Nimic.

De cealaltă parte a problemei Educației, stau profesorii de bună-credință, adevărații apostoli ai neamului românesc, care muncesc cu rațiunea și cu inima, în ciuda batjocurii la care i-au supus toate guvernele post-revoluționare. Nemaivorbind de umilința pe care au trăit-o în Epoca de aur…

ganduri randuriOLTUL, UN JUDEȚ CU SECHELE GREU VINDECABILE

A te năpusti acum împotriva noilor aleși Moț și Oprescu e un nonsens politic. Nu poți să-i acuzi pe ei de cancerul generalizat declanșat de acești viruși portocalii-roșii, Vâlcov și Prina, care au lăsat în urma lor… Potopul!

N-ar fi rău de amintit și marea problemă cu care se spune că se confruntă cei doi lideri, municipal și, respectiv, județean, privind problema rezilierii contractului cu Salubris, dacă luăm în calcul că și acesta este un „cadou” de la Darius Vâlcov. E clar că, după aventura administrativă a acestuia, dusă până la extreme, județul Olt a rămas cu sechele greu vindecabile. Iar aceste sechele se îndreaptă (aș zice că, oarecum, pe nedrept) împotriva acelora care i-au tolerat lui Vâlcov toate acele prestidigitații financiare, care l-au adus în fața legii…

Cum pot fi reziliate acele contracte cu Salubris și care sunt cu adevărat gunoaiele de care Oltul trebuie să se dispenseze? Vom… muri și vom vedea!

ANDREI IORDACHE – UN KAMIKAZE LIBERAL

Uneori, capacitatea politicianului de a se autoînșela este mai mare decât capacitatea votantului de rând de a se lăsa înșelat. Impresia asta mi-a făcut-o doctorul Andrei Iordache, președintele PNL Slatina, cel care, ca un veritabil kamikaze, se aruncă într-un război, pe viață și pe moarte, cu foștii săi camarazi din PSD.

Pe Andrei Iordache, cel mai eficient liberal din Olt, în aceste momente de derută liberală, îl avertizăm că între Gigel și Darius nu sunt diferențe mari în privința caracterului și lăcomiei pecuniare. Pe cei doi îi aseamănă, până la confuzie, voluptatea versatilității lor politice.

După ce își fac treaba cu oamenii devotați, nu se sinchisesc să-i sacrifice în numele interesului lor privat. Părerea noastră este aceea că Gigel vrea să desfunde orgile pestilențiale ale PSD Olt, cu mâinile și mintea înzestrată a lui Andrei. Apoi, fără nicio rușine, așa cum a mai procedat și cu alții, va apăsa pe trăgaci, făcându-și, fariseic, semnul crucii…

Dă, Doamne, să ne înșelăm, iar ANDREI SĂ IASĂ BIRUITOR, după mânăriile subterane ale lui Știrbu!

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments