AcasăGanduri... RânduriGânduri... Rânduri

Gânduri… Rânduri

Asta da, strategie editorială!

Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să scrii peste 100 de editoriale anti-Băsescu și să fii pedepsit de PSD!!! Asta da, strategie editorială!

Putere și dragoste

Există două feluri de exprimare a autorității unui primar: prin putere și prin dragoste! Prin putere, asfaltezi drumuri, construiești școli, parcuri și orice alte edificii de interes comunitar. Prin dragoste, înalți biserici și adăposturi pentru câini vagabonzi…

Când n-ai cu ce înlocui, suprimi…

Ceaușescu avea o politică de stat care se chema generic „politica înlocuitorilor”. În loc de cafea, românii beau nechezol; carnea de porc și de vită era înlocuită cu carnea de nutrie; salamul din făină de oase și soia ținea locul salamului de vară… Un singur lucru n-a putut Ceaușescu să înlocuiască, în ciuda inteligenței sale diabolice: căldura de la calorifer! Așa că a suprimat-o…

Mai târziu, Ion Iliescu a înlocuit democrația cu „democrația originală”, iar în zilele noastre, negăsind un nechezol pentru democrația originală a Tătucului, Victor Ponta a urmat exemplul lui Ceaușescu, suprimând democrația…

Marș d’aci căganduri randuri 563 ți-ai epuizat tainul!

„Partidul aflat la putere, oricare ar fi acesta, e și el… om. Îți rezolvă doar o parte din probleme. Dacă îi cer să ți-i facă parlamentari pe frate-tău și pe progenitura amantei tale, el îți îndeplinește dorința. Dacă îl rogi să-l pună pe tatăl tău primar, pe cumnat – viceprimar sau director la vreo «deconcentrată», același partid îți parafează și această cerință. Ba, mai mult, la insistențele tale, face toate demersurile ca fiul tău, căruia abia i-a mijit mustața, să devină baronul baronilor, oferindu-i niște afaceri grase cu banii statului…

Până aici, toate bune și frumoase. Însă atunci când conștiința te împinge să ceri partidului ceva și pentru comunitatea care te-a ales în fruntea bucatelor acesta se rățoiește la tine: «Marș d’aci, că ți-ai epuizat tainul, în interes de clan și gașcă”, ne-a spus cândva senatorul Ion Toma. Al dracu’ partidu’, coane Ioane!

Ciuma roșie din România are un nume propriu: USL

Ușor, ușor, Crin Antonescu se trezește la  realitate. El constată (cam târziu, ce-i drept!) că ciuma din România are un nume propriu: USL!

Dumitru Sârghie

13 COMENTARII

  • Gata esti cult ,mai convins mai tiriplic.Dupa ce ca aveti cititori ..ioc,mai stergeti si postarile.In format print mai apareti,va cumpara cineva?

    • Si tu esti cult.Mai bine prost decat milog cu mana-ntinsa la mai marii zilei,dar naravul din fire n-are lecuire

     • Nu inteleg de ce suntem atat de intransigenti cu milogii din din metrou,tramvai sau de la usa bisericii si suntem ingaduitori cu milogii din presa?Exista o morala a milogilor?

    • Auzi mai his,afla de la mine ca nu sunteti singurii administratori de forumuri,care atunci cu nu aveti replica ,stergeti mesajul.In nicio postare nu am folosit un limbaj suburban,in schimb voi ,formatori de opinie,faceti acest lucru.Frumos si civilizat ,n-am ce zice.In loc sa va asumati greselile si unduirile oportuniste ,voi jigniti.Bravo voua!

     • Hei asta-i buna,am stst eu sa va numar bucatile din ciorba!Ati uitat cand spuneati ca Toma este cel mai bun si fara el nu se poate,va sponsoriza si pe voi cat cuprinde,dar asta-i cam de multisor poveste.Ca nu intelegeti ce-nseamna milogeala ziaristilor,e posibil,voi folositi mai mult santajul!

     • Poate ca ai dreptate ,Spanache,dar oricum Linia Intai ESTE CEA MAI PUTIN COMPROMISA sub aspectele pe care le spui.De altfel,uite-te la ziarele centrale care sunt cand cu crucea ,cand cu steaua.Tu ai ceva cu SARGHIE,DE ESTI ATAT DE CRITIC SI DE BURUIENOS LA ADRESA LUI.fA ,TOTUSI,O COMPARATIE CU ZIARELE PESEDISTE DIN OLT SI DA UN VERDICT CURAT…

     • Nu am absolut nimic cu Sarghie si banuiesc ca nu el scrie tot ziarul si nici ca sub aceste multe pseudonime (his,kill,fane)este tot el.Eu am ce am cu o anumita lipsa de onestitate jurnalistica si nu numai,cu oportunismul libidinos si cinic si mai ales cu…lupul moralist.In rest o mie de ani pace!Cat priveste cealalta presa,stati linistiti,nu scapa nici ea nescarmanata,are si ea aceleasi boli”ale copilariei”vorba lui Lenin.Proletari din toate tarile feriti-va!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments