AcasăGanduri... RânduriGânduri... rânduri

Gânduri… rânduri

Emil Moț n-are contracandidat

Inexistența pe scena politicii locale a unui contracandidat pentru Emil Moț, primarul în exercițiu al Slatinei noastre seculare, îl face pe acesta imbatabil, Grupările rivale din PNL Olt invocă această situație ca fiind cauzată de blatul (eternul blat!) dintre actuala conducere a liberalilor și PSD.

Alții, mai sinceri, spun că, în acest moment, PNL Olt nu poate prezenta slătinenilor un candidat valabil. Probabil că nu s-a născut încă. USR, dacă ar fi avut ceva de gând, ar fi ieșit la rampă cu un om, acest partid, cel puțin la nivelul județului Olt, având atuul onestității. N-am auzit de vreun userist de la Olt corupt.

emil mot li 769Însă, nici nu s-a remarcat cineva anume, în această formațiune, care a beneficiat de un scor bun la „europarlamentare”, grație valului de schimbare care a cuprins toată România și nu datorită meritelor vreunui membru.

Și ar mai fi ceva în favoarea lui Emil Moț: administrarea relativ bună a orașului Slatina, lăsând la o parte anumite inadvertențe edilitare, și bucuria pe care au simțit-o slătinenii în cele trei zile de sărbătoare ale municipiului, asupra cărora administrația locală s-a aplecat cu profesionalism. Vrem, nu vrem, Emil Moț va câștiga un al doilea mandat…

Despre curvele pesedisto-liberale!

Spuneam cândva că, la o anumită vârstă, curvele au tendința să cânte în corul bisericii. Observ, azi, că, odată cu trecerea anilor peste mintea și trupul lor, curvele pesediste, cărora partidul unic le-a dat totul, vorba latinului „De la mere pân la ouă”, preferă doctrina liberală. Iar liberalii, frații mai mici ai PSD, ÎN NUMELE FOSTULUI USL, nu le pot lăsa pe drumuri. Mai ales că se pregătesc de guvernare…

Pesediști cu demnitate

Din noianul de pesediști cu ștaif, prezenți recent la Sala Palatului, cu ocazia simulacrului de congres al Vioricăi Dăncilă (nu al PSD!), doi lideri județeni s-au comportat cu demnitate: senatorul Paul Stănescu – președintele PSD Olt și Marius Oprescu – președinte executiv al PSD Olt și președinte al Consiliului Județean Olt.

stanescu si oprescu linia intai 2019Fără să se gândească la consecințe, înainte de congres, Paul Stănescu a spus tranșant: „Graba asta de a ajunge în cât mai multe funcții, imediat după un dezastru, nu prea face bine partidului!”

Imediat, pe holul Sălii Palatului, fostul ministru al dezvoltării a declarat: „Nu cred că aroganța face bine cuiva, cred că una din cauzele principale ale căderii partidului nostru, pot s-o pun pe primul loc, a fost atitudinea noastră, a multor lideri, față de cei care ne-au dat votul. Trebuie făcute analize, trebuie să schimbăm mesajul. Și putem face asta aflând de la militanții noștri, cei care ne-au votat, pentru că alegerile din 26 mai ne-au spus clar că PSD se îndreaptă într-o direcție greșită”.

Asta după ce, în aceeași notă, înaintea congresului, Marius Oprescu a lansat în eter următoarea părere despre cei care vor să conducă, la nivel central, PSD: „Majoritatea sunt candidaturi slabe, oameni care nu reprezintă nimic pentru partid!”

Layout 1În ordinea iubirii…

După ce a fost lansat la Palatul Parlamentului, în cochetul salon „Ion Rațiu”, volumul de poeme închinat femeii, „În ordinea iubirii”, de Dumitru Sârghie, va fi prezentat iubitorilor de poezie la Biblioteca „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, pe data de 18 iulie, ora 17.00.

Vor participa oameni de cultură din Olt, Dolj, Sibiu, Rm.-Vâlcea, București.

Vor fi, de asemenea, prezenți rapsozii populari Ion Crețeanu și Cornel Popescu. Masa festivă va avea loc la Ișalnița.

Dumitru Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments