AcasăGanduri... RânduriGÂNDURI-RÂNDURI

GÂNDURI-RÂNDURI

Iisus cu mască….

Fresca din absida altarului Bisericii SF. Elefterie din București conține, în pictura din Pisanie, o imagine cu Maica Domnului care îl ține în brațe pe Pruncul Iisus, îmbrăcat în zeghe de pușcăriaș. E una dintre picturile lui Arsenie Boca, făurită după ieșirea sa din închisorile comuniste. Tot Boca, în memoriile sale a spus că un camarad de-al său de la Penitenciarul Balta Albă primise cinci ani de pușcărie politică pentru că-și botezase câinele „Stalin”.

Cred că vom vedea, în curând, un Iisus cu mască, pe frescele lăcașelor de cult din România, la modul cum decurg măsurile luate împotriva Covid de către autoritățile române… Cât îl privește pe câinele meu de la țară, Brexit, i-aș schimba acestuia, fără frică, numele în „Voiculescu”, însă nu vreau să-l jignesc. Câinele meu e un „băiat” de treabă și nu latră la lună precum ex-ministrul Sănătății…

Bandierra rossa

Dacă liberalii joacă cum cântă USR PLUS, atunci să scoată cuvântul „Național” din siglă… Ori e Național, ori e Internaționalist. Dacă e varianta secundă, atunci să cânte „Internaționala Socialistă”…„Bandiera rossa la liberta”.

Din învățăturile lui Mao

Marele proiect al USR Timișoara este „fundamental” pentru prosperitatea orașului de pe Bega: ÎNFOMETAREA PORUMBEILOR și oprirea împerecherii acestor zburătoare diafane! Cine va fi prins că va hrăni aceste păsări mesagere ale păcii va fi amendat drastic.

Eu cred că se va ajunge până acolo, încât acestor „infractori” la ordinea universală, cărora le va mai fi milă de porumbei, li se va tăia nevârstnicul mădular și se va da rațe spre cinstea și mândria primarului Fritz. Nimic nu mai e de făcut pentru prosperitatea și civilizarea României… Totul e în regulă…Singura mare problemă care ne ține în afara țărilor democrate și civilizate este fărădelegea de a hrăni porumbeii… Recunosc, există și la Veneția o lege similară, adoptată în în 1997, dar este absolut inaplicabilă… Nu poți să ajustezi natura la nivelul acesta, decât cu tunul…sau cum a procedat China, în anul 1958.

Mao Zedong a ordonat uciderea tuturor vrăbiilor. Metoda utilizată era de un cinism și o cruzime înfiorătoare, metodă pe care ar trebui să o împrumute și USR Timișoara. Iată ce scria, în acest sens, profesorul Frances WONG: „Nu trebuia să le lăsăm să aterizeze pe sol, ci trebuia să le ținem în zbor până când, din pricina epuizării, aveau să cadă moarte la pământ.”

În curând, noi credem că porumbeii timișoreni vor încerca să caute azil politic peste graniță!

Invitație la românism și îndumnezeire…

Dacă vă bântuie ideea de patriotism și românism, recitiți poemele ultimului gândirist român – Pan. M. Vizirescu! Olteanul nostru care a stat ascuns de Securitate, într-un „exil de taină”, 23 de ani. Iar dacă vreți să reveniți la cele sfinte, aveți posibilitatea, în maxim o lună de zile, să citiți, în premieră absolută romanul „Păcătoasa”!, de același Pan. M. Vizirescu, ce va apărea la Editura „Arena Artelor”, din Slatina , cu un cuvânt înainte semnat chiar de ultimul mare gândirist român și cu aprecieri critice semnate de Eugen Negrici și Dumitru Sârghie.

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments