AcasăEditorialGÂNDURI... RÂNDURI

GÂNDURI… RÂNDURI

Dacă la sat „se vindecă setea de mântuire”, așa cum spunea Lucian Blaga, atunci, la oraș, se vindecă doar setea de …sete!

Spunea Lucian Blaga că „a iubi e primăvară”. M-am tot gândit la un anotimp pentru „a face dragoste”. Primăvara, curg pâraiele și ești sedus de renașterea naturii… Vara nu poate fi… E prea cald. Toamna e tristă și e preferabil să admiri frunzele multicolore care plutesc, în spațiu, și care ne vântuiesc existența, prevestindu-ne amurgul vieții. Iarna, e frig și, parcă, ar fi o blasfemie să-ți lași urmele păcatului pe zăpada imaculată… Probabil că, din această cauză, a venit Grigore Vieru cu „Femeia – al cincilea anotimp”…

Dacă ar fi să-mi schimb meseria, m-aș face negustor de greieri… O îndeletnicire care nu se află în niciun nomenclator al meseriilor din lume.

Să-i spargi țiganului vioara e ca și cum i-ai șterge fluturelui polenul de pe aripi, oprindu-i zborul …

Dacă somnul anticipează umbra morții, atunci dormi lângă un izvor susurând, cu capul pe o dulce pierdere de sine!

Adierile dragostei nu au, la început, nici chip, nici umbră… doar mireasma lor îți dă, insistent, târcoale… Iubirea e la doi pași!

La fiecare pas, la fiecare colț, la fiecare cotitură, te întâmpină timpul!

În iubire, ca și în politică, rareori, oamenii își țin cuvântul!

Mai repede cred într-o declarație de dragoste scrisă pe luciul apei, decât în promisiunile electorale ale principalelor partide de pe scena actuală a politicii românești!

Dumitru Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments