AcasăGanduri... RânduriGânduri… Rânduri

Gânduri… Rânduri

Darius Vâlcov a întors democrația din drum!

În ultimii 24 de ani, județul Olt a fost de mai multe ori în moarte clinică. Și asta, fiindcă democrația a fost dată de electorat pe mâna celor care nu cred în ea. Astăzi, moartea județului Olt e definitivă, iar cel care a pus vârtos umărul în acest sens nu este altcineva decât Darius Vâlcov: fost membru ApR, PD, PDL și, bineînțeles, PSD. El s-a pus de-a curmezișul democrației, întorcând-o, iremediabil, din drum…

ganduri randuri 564Socialiști obsedați de averi și aur

Trăim într-un județ îndoctrinat de teamă. Teamă de puternicii zilei, teamă de autoritățile statului, care acționează exclusiv politic, teamă pentru sănătatea noastră și a copiilor noștri, având în vedere dezastrul din Spitalul Județean Slatina, teamă pentru pierderea locurilor de muncă, teamă pentru existența copiilor, surorilor și fraților noștri, aflați într-un etern șomaj, teamă pentru ziua de mâine…

După 24 de ani de la Revoluție, nu mai știm nici ce e binele, nici ce e răul, nici ce e dreptatea. Unde dracu’ s-a mai pomenit atâția socialiști, în frunte cu Darius Vâlcov, obsedați de averi și de aur!?

Pesediști cu degetul pe trăgaci

Principala preocupare a lui Victor Ponta este spălarea pe creier a cetățenilor. De când a preluat puterea și până în prezent, în toate discursurile sale, Victor Ponta n-a nimerit niciodată adevărul. A trecut întotdeauna pe lângă adevăr, mințind fără să clipească. Rezultatul minciunilor sale se vede astăzi cu ochiul liber: românii disperați își fac semnul crucii și se calcă în picioare ca să pupe moaștele Sfintei Parascheva.

Politrucii farisei, în frunte cu primul mincinos al țării, sunt și ei prezenți la moaște, având – figurativ vorbind – câte-un pistol sub anteriele lor scumpe. Dragi cititori, comuniștii – după cum știți – s-au închinat, întotdeauna, cu mâna pe trăgaci.

Tovarășul Ponta et compania uită însă un singur lucru: faptul că numărul celor care se lasă înșelați și, uneori, se autoînșeală (și aici ne referim la electoratul care pupă moaștele) este mult mai mare decât numărul celor aflați efemer cu degetul pe trăgaci. Și dacă mai adăugăm la acest număr și Piața Universității, o nouă revoluție anticomunistă pare să prindă contur. Doamne-ajută!

Cum să distrugi o comună întreagă doar ca să te răzbuni pe… Bulă

 Încălcând orice regulă a democrației și a bunului-simț, liderii PSD din Olt forțează alegerile anticipate pentru Consiliul Local Colonești. Asta, după ce le-a retras sprijinul politic tuturor consilierilor pe care tot ei i-au instalat și tămâiat acolo, sub același steag plin de sânge al PSD. Singurul motiv care stă la baza acestei nesăbuite manevre este răzbunarea mai-marilor pesediști pe fostul  deputat Nicolae Stan, zis Bulă, cel care – chiar dacă a pierdut totul din punct de vedere politic, le produce frisoane dihorilor pesediști, care n-au somn, gândindu-se la… el.

Să distrugi o comună întreagă numai din dorința patologică de a te răzbuna pe Bulă, parcă e prea mult! Nu-i așa, oameni buni?

Schimb de experiență în economia subterană

Petre Idoraș, Silviu Neacșu, Ilie Catană, Gheorghiță Brânaru, Ioan Ciugulea și Emil Marinescu se află într-un „schimb de experiență” în Franța, pe banii poporului, bineînțeles. Având în vedere meseriile lor de bază, luate în ordinea nominalizărilor de mai sus, acelea de ospătar, profesor de aritmetică, negustor de haine ieftine, milițian, inginer constructor și inginer agricol, ne și imaginăm schimbul de experiență, pe secțiuni, la care participă consilierii noștri județeni, în frunte cu vicepreședintele Ciugulea și cu subprefectul Marinescu.

Gurile rele ne spun însă că respectivul schimb de experiență se va desfășura pe o disciplină nouă, care se predă doar în România, domeniu în care reprezentanții județului Olt au obținut rezultate fulminante, în actualul cincinal. Acesta se numește „Economie subterană”, iar francezii sunt tare curioși să-și însușească tainele noii discipline de pe plaiurile noastre mioritice.

Dumitru SÂRGHIE


1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments