AcasăActualitateGara CFR Slatina s-a modernizat, dar bătaia de joc față de călători...

Gara CFR Slatina s-a modernizat, dar bătaia de joc față de călători a rămas la fel de primitivă!

Modernizarea Gării CFR Slatina a constituit, pentru majoritatea oamenilor, din Slatina sau de… aiurea, care călătoresc cu trenul , un pas spre civilizația secolului în care trăim.

Dar, așa cum a intrat în tradiția noastră mioritică, aceste modernizări nu aduc după sine și schimbarea mentalităților celor care deservesc astfel de instituții de interes general.

gara slatina 1De multe ori trenurile înregistrează întârzieri istorice, care determină pierderea legăturilor cu alte trenuri. Sunt, de asemenea, nemulțumiri legate de confortul și condițiile de călătorie, în raport cu prețul biletului, precum și alte neajunsuri legate de prelungirea legitimațiilor de călătorie ale elevilor și studenților…

Ei, bine… toate aceste probleme pe care le întâmpină cetățeanul trebuie să le spună cuiva care, prin demersurile lui, să le raporteze conducerii Societății Trafic Feroviar Călători Craiova, pentru a încerca să le diminueze și chiar să le elimine. Că doar de asta au mărit prețul biletelor cei de la CFR… Ca să-i asigure „prostimii” o călătorie confortabilă și… sprâncenată!

Din păcate, în Gara CFR Slatina, nu ai cui să te plângi. Șeful de Gară Călători Slatina, un om onorabil de altfel, cel căruia ar trebui să-i bați obrazul pentru necazurile pricinuite de CFR, are un birou la Piatra-Olt. Niciunul dintre „deștepții” care-au dispus modernizarea Gării nu s-a gândit să-i spună acestuia ceva de genul: „Uite, mă, frate, îți facem și ție un birou, aici la Slatina, de 2/2, ca să înregistrezi plângerile oamenilor. Măcar două ore pe zi să fii la dispoziția celor nemulțumiți, fiindcă – nu-i așa? – ei sunt cei care ne plătesc!”

Așa se face că – negăsind urmă de șef pe acolo, călătorii nemulțumiți le iau la înjurături pe bietele femei de la Casa de bilete. Toate se sparg în capul dumnealor, deși ele nu au nicio vină. Ce să facă mai întâi? Să dea bilete sau să înregistreze jalbele călătorilor scârbiți uneori de serviciile pe care le primesc, contra unor sume de consistente?

Alo, STCF Craiova, nu aveți nici un atom de rușine? Suntem în secolul XXI!

Dumitru SÂRGHIE

- Advertisment -

Most Popular