AcasăOpiniiGEST DE LORD

GEST DE LORD

Dacă România nu ar fi avut de-a lungul istoriei atâția intelectuali de caracter, care și-au apărat demnitatea chiar cu prețul vieții, sau au preferat să trăiască în umilință, decât să-și renege idealurile mărețe, în dorința lor de a-și apăra poporul de “tagma jefuitorilor”, poate că nu i-am înțelege filosofului Kant dragostea lui așa de mare față de cerul înstelat și de legea morală din om! Dar, tocmai din simplul motiv că nu toți intelectualii sunt intelectuali adevărați, în sensul menținerii coloanei vertebrale și infinite sugerate  mai sus, mai sunt și unele capete mijlocii cu ifose de vedete care, pentru o brumă de imagine publică și de privilegii relative, sunt gata să-și vândă conștiința în schimbul iluziei amare de a fi cu orice preț în centrul atenției și de a se gudura lamentabil printre firimiturile care cad de la masa vreunui stăpân al împărăției lumești! De obediența acestor curteni de ocazie s-au folosit, cu speranța lor deșartă că astfel vor mai păcăli pe unul, pe altul, dar nu și istoria, cu a ei elită, politruci rupți de realitate cum ar fi Ceaușescu, Iliescu, Băsescu și, mai nou, Adrian Năstase etc.

costel neacsu 550Ultimul dintre ei, fostul prim-ministru Năstase, a început în ultima vreme să „colinde” România în lung și în lat, crezând că astfel va reuși să își spele imaginea publică șifonată de Justiție, în noua lui ipostază de „mare” om de litere, de titrat de rasă, după ce a adus enorme prejudicii Românei prin supervizarea „ingineriilor financiare” de la Petrom, BCR, Bechtel etc. În consecință, doi dintre virulenții noștri ziariști de investigații, trecuți astăzi amândoi pe „linie moartă”, l-au și etichetat pe fostul deținut al Jilavei ca fiind un „lider al Mafiei” și „un pește mai mare (al sistemului corupt – n.a.) decât Adrian Năstase este greu de imaginat”!

Faptul că acest sfidător personaj al politicii a venit recent să își lanseze cărțile și în județul Mureș, la Reghin, într-o „atmosferă vibrantă”, de tristă amintire, dar nulă în esența ei, dacă o raportăm la un popor care nu mai vrea să audă de el, nu mă miră absolut deloc!

Sunt totuși bucuros că, la acest eveniment propagandistic de la Reghin, a fost absent un om care a preferat cu demnitate să rămână în picioare în fața conștiinței sale și a istoriei: scriitorul emblematic Lazăr Lădariu. Și dânsul a fost însă prezent la Reghin, numai că la o altă lansare de carte, a unei autoare care se află într-o situație mai delicată. Pentru acest gest de lord, atât de semnificativ și de necesar imaginii publice a intelectualului de caracter, sunt sigur că s-a întors acasă mai bogat cu un surâs al unei ființe cu adevărat sincere și dezinteresate de tot ce este efemer pe acest pământ!

Costel Neacșu,
consilier parlamentar


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments