AcasăOpiniiGheorge Zăvăleanu – omul care lucrează cu pământul!

Gheorge Zăvăleanu – omul care lucrează cu pământul!

Gheorghe Zăvăleanu este o persoană foarte cunoscută în comuna sa natală, comună care reprezintă un simbol, în ceea ce privește legumicultura în Oltenia noastră profundă. Este de meserie inginer agronom, are doi copii ingineri, două nurori, o economistă și un medic, iar soția sa este de profesie jurist. Este un om împlinit, cum s-ar spune. S-a născut în Izbiceni, a învățat în Izbiceni, lângă dascăli de mare valoare profesională și morală, a lucrat la munca de jos a câmpului, alături de părinți, a fost „copil de trupă”, alături de oamenii  harnici din comună, a lucrat cu ei și, ulterior, pentru ei, are un mare respect pentru omul de la țară, pentru spiritualitatea rurală.

zavakeanu ghe netDupă ce a învățat tainele pământului de la consătenii săi, a trebuit să învețe și mai mult, pentru ca, la rândul său, să-i poată recompensa, oarecum… A  absolvit Facultatea de Agricultură de la Universitatea din Craiova. A participat la diferite proiecte, în special la cele referitoare la Agricultură și la Dezvoltare Rurală. Și-a ajutat semenii cu mintea, cu sufletul, cu munca și priceperea sa într-ale agriculturii moderne. În prezent, lucrează tot cu pământul, cum îi place să spună, adică ține evidența la Registrul Agricol al Primăriei Izbiceni, un post important fără de care cetățenii nu pot beneficia de programe pentru agricultură, nu pot obține subvenții și alte beneficii necesare activității lor. Este primarul ideal pentru o comună cu un bazin legumicol recunoscut la nivel național.

Întotdeauna, a fost adeptul unei politici de centru dreapta. Crede, în continuare, că statul e cel mai prost administrator. În concepția sa, statul trebuie să fie colector de taxe și impozite, cu anumite programe pe protecție socială.

„Într-un stat capitalist adevărat, privatul dă de muncă cetățeanului, privatul știe să administreze, impecabil, o afacere, iar statul trebuie să sprijine inițiativa privată prin acordarea de credite cu dobânzi subvenționate și cu programe viabile, în vederea încurajării mediului de afaceri”, a declarat  pentru Linia Întâi, Gheorghe Zăvăleanu. Recunoaște deschis că este un om cu vederi de centru dreapta, cu o viziune sănătoasă, care încurajează munca.

Candidează pentru funcția de primar al comunei Izbiceni din partea Partidului ALDE, pentru a readuce la lumină, faimoasa comună Izbiceni de altădată, după patru ani de dezastru provocat, Cu bună știință, de actuala administrație.

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments