AcasăEditorialGULLIVER ÎN ȚARA PLAGIATORILOR

GULLIVER ÎN ȚARA PLAGIATORILOR

Cea mai recentă sfidare la adresa democrației și a independenței justiției autohtone, venită chiar din zona justiției, constă în suspendarea analizei tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. „Măreția dreptului”,  prefigurată, cândva, de un jurist consult de la BJATM Bistrița, și-a spus, din nou, plenar, cuvântul.

Această „operațiune” de tip stalinist ne amintește de „era ticăloșilor”, descrisă de Marin Preda, în „Cel mai iubit dintre pământeni”, răstimp în care, niște hiene insațiabile se așezaseră samavolnic la masa istoriei, iar cei mulți și proști, de sub masă, culegeau firimiturile, ascultând și aplaudând, până la sânge, mediocritatea lor îngălată.

Cam asta face presa generalului Ciucă, astăzi… Îi cântă genialissimului imnuri de slavă, persistând într-o impostură înfiorătoare, și culegând monedele de cinzeci de bani în aur, care se rostogolesc, pe sub masa ștabilor, în ritmul pârțurilor lor zgomotoase. Ți-e și rușine să mai sărbătorești „Ziua jurnalistului”, când, mai peste tot în patrie, o adunătură de impostori, de bucătărese și cântăreți în strana puterii, mutilând limba română, au pus mâna pe Uniunea Ziariștilor Profesioniști, făcând din aceasta o Vale a plângerii.

Spune judecătoarea Ionela Tudor că sesizările de plagiat, la adresa lui Ciucă, îi știrbește autoritatea, aducându-i prejudicii de imagine care generează „un impact major în credibilitatea electoratului și a  partidului, ce poate să conducă la retragerea încrederii acordate.” Exact ca-n „Ferma animalelor” sau ca în „Arhipelagul Gulag” al lui Alexandr Soljenițîn ( 1918-2008).

„Revenons à nos moutons” și parafrazându-l pe generalul-scriitor Ion Eremia, luptător anticomunist, umilit de tov. Băsescu, constatăm, după 33 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, că suntem un popor preș, la picioarele unui guvern de saltimbanci, în care „Gulliver (aflat)  în țara plagiatorilor”, este acuzat și condamnat, „pentru uneltire contra ordinii de stat”. Iar noi, viermii cei tăcuți, ne purtăm ca niște prostituate, în fața unor gangsteri care au abjurat, demult, de la orice credință…

Raționamentul premierului nostru poate fi tradus în felul următor: „Toți oamenii sunt plagiatori și toți plagiatorii sunt oameni”! Amin!

Dumitru Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments