AcasăAnchetăHidrocentrala de la Drăgănești este, de fapt, Hidrocentrala de la Fărcașele

Hidrocentrala de la Drăgănești este, de fapt, Hidrocentrala de la Fărcașele

L-am cunoscut pe Marin Tudor, actualul primar al comunei Fărcașele, atunci când se afla într-o dispută cu fostul primar Ion Nicolae. Ca întreprinzător particular și om responsabil pentru comuna în care s-a născut și în care își duce veacul, Marin Tudor obținuse atunci o sponsorizare de la anumiți investitori străini pentru a repara și dota un local de grădiniță. Având alte interese decât cele obștești, fostul primar Ion Nicolae i-a interzis lui  Marin Tudor să pună în operă acea sponsorizare, pricinuindu-i destule necazuri și răutăți, nedemne de un primar care – culmea – e de meserie învățător… Până la urmă bunul-simț a triumfat, Grădinița a fost reparată la standardele pe care le impune actuala civilizație, iar scaunul de primar al lui Ion Nicolae (care a tăiat, în mandatul său, destulă frunză la câini) a fost luat chiar de către Marin Tudor. Comunitatea locală i-a acordat credit moral, la alegerile locale din 2012, recunoscându-i astfel calitățile morale și profesionale.

farcasele primar 1L-am regăsit la primărie, în aceste zile pe Marin Tudor care – în calitate de primar – se află într-o bătălie juridică, în favoarea  comunei pe care o păstorește, o bătălie pe care – dacă o va câștiga – oamenii din Fărcașele vor avea un grad de bunăstare ceva mai ridicat. Dar despre ce este vorba?

Hidrocentrala Drăgănești este pe domeniul public al comunei Fărcașele

D-l primar, alături de fostul secretar comunal din epoca de tristă amintire a lui Ion Nicolae, stătea aplecat deasupra unui foto-orto-plan, pentru a „descifra” cu exactitate hotarul care desparte comuna Fărcașele de orașul Drăgănești.

Se știe, de pe vremea Împușcatului, că Hidrocentrala de pe râul Olt, aflată în proximitatea graniței dintre cele două localități era numită impropriu „Hidrocentrala de la Drăgănești”. „În realitate, respectiva hidrocentrală se află integral pe pământul comunei noastre”, ne spune primarul Marin Tudor. Și face această afirmație nu dintr-un patriotism local exacerbat ci „pentru restabilirea adevărului privind adevărata linie de demarcație dintre Fărcașele și Drăgănești.”

„Eu mă voi duce cu toate documentele în instanță, pentru a arăta că Hidrocentrala de la Drăgănești este, de fapt, Hidrocentrala de la Fărcașele!”, susține cu tărie d-l primar. De ce toată această bătălie? Pentru că societatea Hidroelectrica, aceea care patronează Hidrocentrala de la… Fărcașele (după cum ar trebui să se numească) plătește o redevență destul de consistentă administrației din Drăgănești, redevență care i s-ar cuveni administrației Fărcașele. „Din păcate, fostul primar Ion Nicolae nu a reprezentat cu cinste interesele comunei ba – mai mult – a fost de acord cu un document pe care Instituția Prefectului Olt, reprezentată de d-l Silviu Ștefan, stabilea o linie de demarcație imaginară, neconformă cu realitatea:”

Necazurile locuitorilor din Fărcașele, preluate de noul primar Marin Tudor, nu se opresc aici. Zeci de hectare defarcasele primar pământ arabil le sunt inundate de apele Oltului, inundații făcute de digul care a fost făcut fără simț de răspundere de către cei de la Hidroelectrica. Așa-zisul drenaj făcut de Hidroelectrica produce locuitorilor pagube însemnate, oamenii suferă și așteaptă până la Sfântu-Așteaptă despăgubiri de la cei care le fac rău, cerându-i primarului să le ceară drepturile cuvenite.

Sunt 23 de ani de la Revoluție și localitatea a pierdut foarte mult

„Avem în față un Proces-Verbal, din 09.12.2010, semnat de Instituția Prefectului de Olt, de către reprezentanții Primăriei Fărcașele și ai primăriei Drăgănești, prin care se stabilește eronat identificarea și recunoașterea hotarului dintre unitatea administrativ-teritorială Drăgănești-Olt și unitatea administrativ-teritorială Fărcașele.”

Dacă însă analizezi cu atenție descrierea limitei din acest proces-verbal și anume: „Limita începe din punctul de trei hotare Mărunței–Drăgănești-Olt–Fărcașele spre sud, spre mijlocul râului Olt, până la punctul de trei hotare Drăgănești-Olt–Stoenești–Fărcașele”, vei constata faptul că Hidrocentrala se află exclusiv pe pământul comunei Fărcașele, iar râul Olt este hotarul dintre cele două localități.

„Atunci de ce i  se spune Hidrocentrala de la Drăgănești? Pentru că aici este Fărcașele, iar aici este hotarul. Iar acest proces-verbal nu are în spate nicio hotărâre, nicio lege în virtutea căreia să se modifice hotarul. Primarul Ion Nicolae a semnat ca… primarul, lipsind astfel comuna de niște venituri bănești de la Hidroelectrica, venituri care i se cuvin de drept.

Dacă ne luăm după vechiul curs al Oltului, ce există în partea dreaptă rămâne celor din partea dreaptă, iar ce este în partea stângă rămâne celor de pe malul stâng al Oltului. Rezultă clar că hidrocentrala este pe domeniul public al comunei Fărcașele și toate documentele pe care le am (hărți, foto-orto-plan, chiar procesul-verbal sus-amintit) mă îndreptățesc să spun acest lucru. În concluzie, mă voi bate în instanță pentru a restabili adevărul istoric privind granița comunei noastre. Asta în interesul și folosul oamenilor… Sunt 23 de ani de la Revoluție, iar localitatea a pierdut foarte mult, în tot acest timp. Să știți că am mai avut un litigiu de acest gen cu comuna Stoenești (privind așa-zisa Balastieră de la Stoenești, care era, de fapt, Balastiera de la Fărcașele) și am câștigat. Voi câștiga și acum…”, spune primarul Marin Tudor.

farcasele inundatii

Inundații, despăgubiri amânate și un pod proiectat anapoda

„Inundațiile produse de digul făcut de Hidroelectrica afectează zeci de hectare de pământ arabil, aflate în proprietatea oamenilor din Fărcașele. Produce pagube incomensurabile. S-a încheiat un proces-verbal între primărie și Hidroelectrica, aceasta din urmă promițându-ne că face un drenaj, pentru a salva pământurile oamenilor. Acest drenaj, după cum se vede, n-a rezolvat problema. Este făcut de mântuială. A rămas ca Hidroelectrica să despăgubească oamenii. Cei păgubiți vin, pe bună dreptate, la Primărie, somându-mă să le fac dreptate. Avem foarte multe probleme cu Hridroelectrica, probleme care trenează de ani de zile. E vorba și de podul din spatele primăriei, pentru că acolo se întinde coada Lacului de Acumulare Frunzaru. Au acolo un dig… Inițial, acest pod a cărui recepție nu a fost semnată de primarul Vlad Paul (om responsabil), pentru că a fost  proiectat anapoda. Mă întreb: dacă nu a fost semnată recepția, cum a fost făcută plata acestui pod? Avem peste 490 de hectare de teren în partea de Sud, adică peste Teslui, iar oamenii nu au cum să treacă să-și muncească pământul… Dacă tot am venit la primărie, mă voi bate ca să lămuresc și aceste lucruri. Asta e menirea unui primar: aceea de a-și lăsa interesele personale deoparte și de a lupta pentru interesul celor care l-au ales. Dumnezeu să ne ajute!”, ne spune cu speranță primarul comunei Fărcașele.

Dumitru Sârghie

P.S. Zarurile au fost aruncate… Așteptăm puncte de vedere de la instituția Prefectului Olt, Hidroelectrica și Primăria Drăgănești-Olt

45 COMENTARII

 1. Vad ca va agitati nu gluma. Bine, nu toti stiu sa scrie corect dar asta e alta problema. Aveti tabere, pro Nebun, contra! “VA CHIȘ ÎN FREZĂ” PE TOȚI!

 2. la balamuc sa se duca el, pentru ca are pensie pe caz de boala,adica de nebun….. am auzit ca a primit si ajutoare ca orice pensionar

 3. apropo …de curvarasit.. macar mirela nu are barbat, dar nevasta-ta are ..fraiere… asa ca taci.

 4. auzi bai dobitocule..cu bani ai fraudat tu in al doilea mandat …ca ai stiut ce sa faci in sectia de votare ..ca nu mai ieseai ba fraiere tu primar.. habar nu stii ce a dat peste tine tampitule …

 5. sa inteleg ca acest ….f…. este un ofticat din tabara adversa . bai ofticatilor…nu aveti decat sa va duceti la balamuc. ce aveti ma cu primarul nostru .? voi nu vedeti fraierilor ca treaba merge bine fata de cacanarul ala de bibica ? sau va orbit oftica ?

 6. ACOLO LA FARCASELE S-A INSTALAT O MAFIE, FORMATA DIN RUDE, NEAMURI SI CUMETRI SI C E MAI GRAV E CA ACEASTA MAFIE E CONDUSA DE UN NEBUN SAU MAI BINE SPUS ACESTA E DOAR UN PION MANIPULAT DE FAM VLADU. FACETI CEVA CU ACESTI NEMERNICI, OAMENI BUNI!

 7. f imi dai si mie trei lei , sau cer la primar, a….. dar nu mai cer ca nu are……………nici neuroni

 8. Acest, sa zicem “primar” ajuns in aceasta functie conjunctural prin cumparare de voturi in detrimentul fostului secretar care nu se bucura de acea popularitate pe care o cedeau toti inclusiv el, vinde vrabia de pe gard, nu are proiecte, nu a facut nimic, doar a mintit lumea si acest lucru se va vedea. Timpul ne va arata adevarul. Asta s-a laudat ca va fi primar prin orce mijloc si cu orice cost si acest lucru s-a si intamplat. Costurile sunt imense iar el va trebui sa isi scoata parleala pe seama oamenilor care platesc taxe si impozite si a si inceput cu acele impejmuiri de fantani si lucrari la caminul cultural care era deja renovat toate cu costuri imense. Marine de la cooperativa ai scapat dandu-te NEBUN, intre timp ai si devenit, acum nu mai scapi!

 9. tina turner, viorel chioru^, marin nebunu^, doru balbâitu^, katy analfabeta, mirela shtorfy astfel de spacimene conduc Farcasul. Vai soarta bietilor cetateni!

 10. Comunitatea locală i-a acordat credit moral, la alegerile locale din 2012, recunoscându-i astfel calitățile morale și profesionale.lui Marin Tudor ……voturi cumpărate cu bani sârghie, dobitocule,…. documentează-te dobitocule

 11. vorbele nebunului , scrise de un dobitoc ….. . Avem foarte multe probleme cu Hridroelectrica, probleme care trenează de ani de zile. E vorba și de podul din spatele primăriei, pentru că acolo se întinde coada Lacului de Acumulare Frunzaru. Au acolo un dig… Inițial, acest pod a cărui recepție nu a fost semnată de primarul Vlad Paul (om responsabil), pentru că a fost proiectat anapoda. Mă întreb: dacă nu a fost semnată recepția, cum a fost făcută plata acestui pod? ……. plata a fost facuta de paul vlad, dobitocilor…daca nu sa se justifice ,..el …nu tina turner .. mumia farcasului

 12. ziarul asta nu îl cumpără nimeni, ce sa scris a fost pe bani,fraierilor

 13. sârghie ,zarurile au fost aruncate, primarul intră în cacat foarte încet ,,,dobitocule

 14. sâghie esti un zero ptr. presă, ca şi consilierii din fărcasele ptr. comunitate

 15. e nebun primarul asta de carton ,un papagal care se repeta ,nu stie sa duca o idee pina la capat,

  • de ce nu stie sa duca o idee pana la capat ? Ca nu vrei tu mai….bizga ? oricum o sa duca multe proiecte pana la capat , daca nu stie sa duca o idee…

 16. omul sa dus la predeal sa se distreze bai fraiere ….Cred ca nevasta-ta e nebuna ca toata lumea vorbeste de ea . Cica ise spune ..doamna dracu…. ha ha ha

 17. bibicule…..degeaba o dai de gard . Mai bine ai sta in banca ta . Si tu si galetan va-ti urmarit interesele personale si……atat.

  • si dumul lui neamtu, si scolile, si caminul, si ordinea, si multe altele sunt tot interese personale? e cam greu de recunoscut dar astea sunt toate acolo

 18. Ala de comemteaza si isi zice necunoscut e de fapt fostul primar nicolae si intr.adevar e un necunoscut. Sau mai bine zis un ilustru betivam anonim

  • din betie te trezesti, din nebunie marin, din uratenie tina și din curvarasit mirela nu se mai trezesc! de anonimat nu mai vb k e greu pt unii

 19. faptul ca e nebun primarul exclude posibilitatea ca acel teren sa apartina primariei farcasele? ar fi fost bine sa vii cu un drept la replica daca ai ceva de spus, daca nu, degeaba injuri, faptul ramane consemnat.
  necunoscutule, asa cum primarul vine cu argumente de partea lui, asa poti veni si tu

 20. Primarul asta de la Fărcașele are probleme cu “mansarda” adica cu capul! Verifică și tu bai animalule, cand scrii ceva, vezi internările pe care le are la sanatoriul de la Predeal! Asta vrea sa ia și Caracalul, spune că și terenul pe care e construit orașul e tot al Fărcașului. De ce să-i spunem Municipiul Caracal? Mai bine să-i spunem Municipiul Fărcașele și primar să fie tudor marin zis NEBUNUL! Vai mama ta sârghie!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments