AcasăEditorialHOTEL PARC ȘI PARCUL... INTERZIS

HOTEL PARC ȘI PARCUL… INTERZIS

Asaltul nemilos al profitului asupra civilizației este din ce în ce mai pregnant în Slatina noastră seculară… Un declin pronunțat, dacă nu cumva iremediabil, al acestui oraș  secular, care este ținut cu forța în comunism, planează ca o  pajură neagră deasupra viețuirii noastre, fapt care împiedică comunitatea aceasta prea răbdătoare ca să devină ceea ce trebuia să devină după Revoluție…

Devenind prea mari pe hârtie, ideile administrației  locale, conduse, de la un timp încoace, de primari mediocri, cu gândire hemiplagică, de tip APACA, gândire care a culminat cu cea a lui Darius Vâlcov, au pierdut contactul cu oamenii, cu realitatea, cu minimul bun-simț…

Sistemul corupt din administrația locală pare că a atins apogeul, în timpul domniei fanariote a lui Minel Prina, cel care a fost obligat să danseze pe acordurile siberiene ale lui Darius Vâlcov. Acest fapt, de sfârșit de epocă, ne determină să credem că mijesc zorile unui alt sistem, capabil să pună capăt hoției generalizate, care a adus Slatina în sapă de lemn.

Am făcut această introducere cam lungă, pentru a arăta că primarii noștri slătineni lasă moștenire unul celuilalt diferite poveri, pe care moștenitorul, mai ales cel educat la Școala iubitorilor de Picasso a lui Vâlcov, trebuie să și le însușească și să continue neabătut politica celui dinainte. Așa cum e și cazul binomului VÂLCOV-PRINA. De fapt, Prina nu-și mai aparținea demult… Din momentul în care a fost condamnat cu  suspendare și poate chiar mai de demult: de când s-a născut!

intrare parc slatina blocataxxxPăi, altfel cum e posibil să nu îndrepte, pe căi absolut legale, o „prestidigitație” a administrației locale, prin care proprietarul Hotelului Parc își permite să închidă intrarea principală în cel mai important și mai aristocratic parc al Slatinei noastre cea de toate zilele, Parcul Pitești!

Acest parc se situează printre cele mai vechi locuri de promenadă ale Slatinei și ale României. În fapt, este o celebră Grădină Publică, cu o istorie generoasă în spate. Istoricii ne spun că, în primii ani ai secolului XX, însăși Principesa Elisabeta, viitoarea Regină Elisabeta (1894-1956), fiica Regelui Ferdinand, s-a plimbat pe aleile sale.

Mai mult, spre știința domnilor consilieri ai acestui oraș îngenuncheat, în acest parc se află un obelisc semnat Ion Irimescu, unul dintre cei mai mari sculptori ai României, care și-a început activitatea profesională, ca profesor la Colegiul Gimnazial de atunci, Radu Greceanu. Și încă o noutate, pentru noi, „prostimea”, cea căreia i  s-a blocat accesul în parcul cu pricina, pentru că așa au vrut mușchii Primăriei Slatina și pohta de îmbogățire a noului patron al Hotel Parc. E posibil ca d-l Goanță, respectivul stăpân al căii de acces în Parcul Pitești să aibă acte „beton” de posesie. Întrebarea e alta, însă, cu tot respectul față de proprietate: cum a ajuns d-l Goanță în posesia terenului din jurul Hotelului Parc și de ce primarul în exercițiu, din perioada intrării Parc Hotel în posesia companiei conduse de d-l Goanță, nu a negociat un loc de servitute, pentru a ne bucura și noi, plătitorii de taxe și impozite, de modernizările făcute de Vâlcov, în acest parc, în valoare de peste 3,2 milioane de lei noi, în anul de grație 2008. Atunci, când Darius era încă rege peste Bălășescu, Prina, Monica Floarea, Cristi Ghenciu, Bianca și peste toate viitoarele văduve vesele din Slatina, cărora le plăceau acordurile fanfarei în cadrul căreia cânta și un actual consilier municipal, care a beneficiat, spun gurile rele, de sume generoase în bani europeni, pentru niște proiecte culturale fantasmagorice.

Poate că actualii consilieri locali, treziți și ei din somn de ultimele evenimente care s-au abătut asupra Slatinei, vor fi capabili să îndrepte eroarea. Sau poate d-l Goanță, în generozitatea domniei-sale și conform unor norme morale care țin de responsabilitatea socială și civică a unor investitori, care desfășoară activități economice mari, pe teritoriul acestui oraș prăduit, să deschidă parcul dinspre Bulevardul Nicolae Titulescu și să elibereze și drumul, actualmente blocat, care duce spre Biserica din proximitate, aflată de decenii întregi în relații de bună vecinătate cu parcul secular Pitești, cu Hotel Parc și cu cei care l-au administrat atâta amar de vreme… Dar, mai ales, cu slătinenii, care mergeau la o bere la Hotel Parc, apoi se plimbau pe aleile parcului, după care coborau în Biserică să aprindă o lumânare, să facă o rugăciune  pentru sănătatea copiilor și conducătorilor acestui oraș, aflat astăzi sub ocupație păgână…

Dumitru Sârghie

13 COMENTARII

 1. Este absoluct corect de ati relatat in articol. Numai in mintea unui “parvenit” ar fi putut fi incropit acest gand… Cum poti numai gandi ca pot bloca accesul in parc… Sunt convins ca Dl. Goanta are documentele “beton” insa, este jenant sa blochezi accesul spre parc si spre biserca…

  • spre biserica nu este blocat. Este deviat cativa metrii. Asta pentru a spune adevarul…. Domnule sarghie cu “s” mic.

   • Cat de curand o sa-l blocheze si pe cel catre cimitir,stii de ce,pungile de plastic cu parai ale “famigliei” slatinene.

  • Parvenit sau provenit in acest oras al hotilor si borfasilor la drumul mare,nu degeaba sa barat drumul catre parc

 2. Sârghi aista i s-a înunericit mintea di atâta foami. Moldoveanu-Fomilă-Setilă-Barbă-Lată foloseşte chiar termenul de ,,servitute”, însă fără să îi cunoască implicaţiile juridice. Dreptul de servitute se acordă numai atunci când nu există o altă posibilitate de acces la prorietatea vecină. În cazul dat există, căcălău, monşer Sârghi. Dreptul civil mai consfinţeşte un drept de trecere de la o proprietate la alta, însă numai dacă nu există şi aici o altă posibilitate de acces. Cam atât cu privire la obligaţiile propter rem sau cu aşa zisele limite juridice ale dreptului de proprietate. Aşa că, pentru că n’ ai diloc dreptate, du-ti matali repidi-repidi ş’ roagă-l matali tari frumos pi nenea Goanţâââ să ti erti, că mare pricină ţi- ai afla dacă nu so milostivi să ti ierti!

  • Mars javra dracu de aici,vorbesti tu de servitute.Aici e vorba de furt,ca suntem in Slatina ce mama dracului.Cardasia dintre edili si asa zisii oameni de afaceri duce la …beciul domnesc ,nu vezi sau ai orbul pasarilor.Pe platoul de pe Gradiste,parcul de langa Stadion si multe alte domenii publice vandute ilegal,cum stam cu “servitutea”?Hai mai pulifriciule,las-o ca macane,se vede de la o posta ca -i aperi pe toti borfasii

 3. Ce este Domnule Sarghie? Nu a vrut Domnul Goanta sa faca publicitate in ziarul DVS?
  Daca l-ati cunoaste nu cred ca aceasta parere ar mai sta in picioare. Este un om deosebit. E usor sa arunci cateva randuri intr-un ziar.

  • Nu-l cunosc, nu i-am cerut nimic niciodata, iar in acest material nu i-am imputat nimic…Am consemnat o stare de fapt…

   • Sau poate nu a vrut sa faca si dumnealui 2-3 abonamente la ziarul dumneavoastra, asa cum se practica in randurile asa-zisilor ziaristi ? V-as intreba si eu la randu-mi, de ce nu se fac publice finantarile editorialelor, cel putin cele din Slatina? Credeti ca mai este un secret faptul ca efectiv “bagati pe gat” abonamente la ziare ce nici macar nu se distribuie? Cine cotizeaza, e vazut bine. Cine nu, hai sa dregem 2-3 fraze defaimatoare poate asa cine stie, se simte si el. Parerea mea, inainte sa te numesti ziarist, ar trebuii sa ai un trecut impecabil si mai ales sa dai dovada de impartialitate.

    P.S: Sa va aduc aminte domnule sARGHIE de noptile in care in compania fetei dumneavoastre si a altor persoane, sub influenta aburilor alcoolului, in incinta cafenelei nostim, faceati cu ou si cu otet si ii luati familia la rand lui Toma si partidului pe care il conducea? Explicati cum o sa distrugeti dumneavoastra nume celebre si cum i-ati ridicat pe altii din rahat? Acelasi om pe care nu cu mult timp in urma il pupati in partea dorsala si acelasi partid care l-a dat pe emil albota, om pe care vad ca v-ati apucat sa il periati. Cam asta e nivelul presei, cel putin la nivel local : pupincurism la nivel maxim !

    • Inteleg ca aveti o problema personala cu domnul Sarghie,dar ce parere aveti despre veridicitatea celor relatate in editorial.Sunt sau nu sunt reale,este Slatina sau nu ocupata si asediata de borfasi ce se autointituleaza oameni de afaceri,este sau nu la cheremul unor edili aflati in cardasie cu toti borfasii Slatinei?

    • Intrare ,neintrare,asta este adevarul,accesul in parc este obturat.Acea intrare in parc este dinainte de constructia hotelului,a fost domeniu public si nu poate face obiectul unei privatizari.Ce tot faci atata pe niznaiul.Domeniul public din Slatina a fost furat in cardasie cu edilii care au ingaduit asemenea lucru.Noroc cu DNA.

 4. Foarte buna luare de pozitie fata de aceasta agresiune fata de bunul public.Nu e singurul rapt in acest oras al borfasilor,borfasi care trebuie sa dea socoteala impreuna cu profitorii malversatiunilor savarsite in cardasie.Ati uitat de platoul de pe Gradiste,vandut si el prin aceleasi metode mafiotice,de parcul de la intrarea dinspre Craiova si multe alte proprietati ale statului vandute mafiotilor din oras.Mai mult platoul de pe Gradiste facea parte din perimetrul de protectie al rezervorului de apa subteran,legea interzice orice amplasament permanent sau provizoriu,este zona interzisa.Ati fi de toata isprava daca ati continua investigatiile jurnalistice privitor la aceste ilegalitati strigatoare la cer.Nu este prea tarziu niciodata.Va multumesc.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular