AcasăActualitateÎn Consiliul Local Bărăști, interesul comunității este pe primul loc!, a declarat...

În Consiliul Local Bărăști, interesul comunității este pe primul loc!, a declarat Augustin Predel, primarul liberal al comunei Bărăști

Domnule primar, ce proiecte ați preluat de la vechea administrație și în ce stadiu se află?

Proiectele preluate de la vechea administrație au fost în număr de… unul. Și acela în curs de abandonare, mai exact. Este vorba despre „Amenajare Teren Sport – Tribună Spectatori.”

De la începutul mandatului, am reluat aceste lucrări, iar proiectul a fost finalizat cu succes.

Ce proiecte noi ați demarat, care sunt sursele financiare și ce sorți de finalizare au?

Pot spune că în ceea ce mă privește pe mine, omul Predel Augustin, nu a existat proiect fără finalizare. Am reușit să obțin finanțare pentru Proiectul privind branșarea la apă, pentru cele opt sate, mai exact 4,9 milioane lei, iar pentru canalizare s-a obținut finanțare, în valoare de 3,9 milioane lei, reușind să acoperim cu această sumă unul dintre satele care, în trecut, nu au beneficiat de multe facilități și anume satul Moțoiești. Cele două proiecte au fost finalizate prin „Programul Anghel Saligny”.

Principalele proiecte finalizate sunt: 

– Extindere sistem supraveghere video;
– Decolmatare și amenajare opt lacuri din domeniul public;
– Proiect privind execuția lucrărilor de construcție gard, betonare curte și construcție scenă, pentru școala gimnazială Bărăștii de Vede;
– Proiect finalizat, în ceea ce privește înființarea Clubului Sportiv Comunal  „Viitorul  Bărăști”;

Ca proiecte demarate și în curs de finalizare avem:
– Proiect reabilitare moderată a sediului Primăriei Comunei Bărăști, prin programul PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), C10 – Fondul Local;
– Construcție bloc de locuințe sociale, cu 24 unități locative, în comuna Bărăști;
– Proiect privind înființarea unui punct de reîncărcare vehicule electrice în comuna Bărăști, prin programul PNRR, C10 – Fondul Local, obiectivul de investiții fiind asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule;
– Proiect privind reabilitarea integrată a Școlii Gimnaziale Bărăștii de Vede, comuna Bărăști;
– Proiect înființare rețea gaze naturale, achiziția Stației de reglare măsură gaz, urmând execuția lucrării, prin Programul de Finanțare ,,Anghel Saligny”;
– Reabilitare moderată Cămin cultural;
– Proiect construire Dispensar uman, depus la Compania Națională de Investiții (C.N.I.);
– Înființare „Parc panouri fotovoltaice”, prin PNRR.

Una dintre ocupațiile de bază ale locuitorilor din Bărăști este agricultura. Ce a făcut administrația dvs. Pentru acest domeniu și ce are de făcut în perspectivă?

În ceea ce privește  agricultura, administrația locală a venit în sprijinul locuitorilor obținând bani pentru Proiectul privind cadastrarea, iar întreținerea drumurilor agricole este principalul obiectiv în acest domeniu.

Care este ponderea politică în Consiliul Local și cum votează pesediștii, aliații dumneavoastră, ai liberalilor adică?

Pentru o colaborare eficientă, ponderea politică în Consiliul Local este destul de favorabilă, partenerii noștri fiind de acord cu aspectele și ideile expuse, rezultând astfel o coaliție unită, privind principalele dezbateri care au loc la nivel de proiecte. În Consiliul Local Bărăști, interesul comunității este pe primul loc!

Apropo,  cum catalogați această alianță, la nivel central, și cât credeți că mai durează?

La nivel central, această alianță a fost un lucru bun și eficient. Ideal ar fi ca, pe viitor, să funcționeze cel puțin ca și până acum, dacă nu mai bine.

Cum colaborați cu parlamentarii liberali? Vă mai bagă în seamă?

Referitor la colaborarea cu parlamentarii liberali, precizez faptul că așteptările privind sprijinul din partea dânșilor sunt pozitive, însă nu îndeajuns cât să satisfacă nevoile la nivel de Unitate Administrativ-Teritorială (UAT). Sperăm ca, pe viitor, să nu mai existe aceste diferențe destul de evidente, adică doar cei din sudul județului să fie favorizați. Ne dorim să se întâmple acest lucru și în nordul județului.

La capitolul Educație și Cultură cum stați? Școli renovate, cămin cultural, activități culturale?

La acest capitol, avem depus un proiect pentru reabilitare moderată a Școlii Gimnaziale Bărăști de Vede, a Grădiniței și a Căminului Cultural, prin Programul de Finanțare PNRR, însă lucrăm, de asemenea, la înființarea ansamblului de dansuri și cântece populare, pentru a nu se pierde tradițiile și obiceiurile acestor meleaguri, cât și pentru a transmite generațiilor însemnătatea portului tradițional românesc.

Ce sporturi se mai practică în Bărăști?

De îndată ce am reușit să finalizez proiectul privind „Amenajare Teren Sport – Tribună Spectatori, Gradene și Împrejmuire”, am înființat „Clubul Sportiv Comunal Viitorul Bărăști”, în cadrul căruia activează echipa de fotbal. Formația este în Liga a V-a (Seria I) și se menține pe un loc fruntaș (locul II), având șanse reale la primul loc și datorită ultimelor transferuri, unul dintre ele fiind chiar Rică Neaga, fotbalist de Liga I, ale cărui rezultate sunt destul de cunoscute.

Ce mesaj aveți către locuitorii comunei?

Mesajul meu către locuitorii comunei este acela de a avea încredere în administrația condusă de Predel Augustin, pentru că principalul obiectiv al acțiunilor întreprinse a fost și rămâne acela de a dezvolta o comună în care să locuim și să activam cu mai mult drag.

Prin urmare, le adresez o invitație și anume aceea de a face, în continuare, o echipă plină de entuziasm, de armonie și de hărnicie, pentru a face lucrurile să se miște, cât mai eficient, în vederea dezvoltării comunității în care locuim.

A consemnat Dumitru Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments