AcasăActualitateInundații în județul Olt

Inundații în județul Olt

Din cauza ploilor din ultima vreme, 14 dintre localitățile județului Olt au fost afectate. Conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, în comuna Șerbănești, pârâul Dorofei a inundat 300 de hectare de teren arabil, 20 de hectare de pășuni, 10 hectare de pădure și au fost avariate un pod, șase podețe și 1,4 km de drum comunal. În comuna Movileni, pârâul Dorofei a inundat 10 de hectare de teren arabil, 40 de hectare de pășuni și au fost avariate 10 podețe, două poduri și 0,6 km de drum comunal. În comuna Pleșoiu, sunt inundate 50 de hectare de teren arabil. Afectată a fost și comuna Bobicești, unde scurgerile de pe versanți și revărsarea pârâului Bârlui au dus la inundarea a 114 de hectare de teren arabil și a 84 de hectare de pășuni. În comuna Ipotești, Drumul Județean 546 D (Ipotești-Coteana) este restricționat traficului, din cauza fisurării podurilor peste pârâul Dârjov.

inundatii 2014 oltÎn comuna Crâmpoia, sunt inundate șapte anexe gospodărești, avariată o locuință și inundate 190 de hectare de teren arabil și 35 de hectare de pășuni. În comunele Verguleasa și Corbu, un podeț este avariat și cinci punți pietonale sunt parțial avariate. Două puncte de trecere din comuna Icoana sunt acoperite cu apă, iar în comuna Strejești sunt distruse două podețe. În comuna Găvănești, peretele unei locuințe a fost dislocat din cauza ploii, iar cele opt persoane (2 adulți și 6 copii) care locuiau în aceasta au fost mutate într-o locuință pusă la   dispoziție de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Găvănești. De asemenea, 91 de hectare de teren arabil și 73 de hectare de pășuni au fost inundate în comuna Baldovinești. Au mai fost afectate și comuna Verguleasa, unde un podeț este avariat, iar în comuna Vitomirești 2,5 km de stradă sunt afectate. În comuna Vulpeni, pâraiele Gemărtălui, Horezu și Vulpeanca au inundat 114 hectare de teren arabil și 150 de hectare de pășuni.

În cele 14 localități afectate de inundații sunt și 248 de fântâni afectate. „Cetățenii din localitățile afectate au fost informați să nu consume apă din fântânile afectate înainte de sosirea rezultatelor analizelor efectuate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt”, a declarat plutonier Alin Băsășteanu.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments