AcasăActualitateJudecătoria va funcționa în fostul sediu BNR din Slatina

Judecătoria va funcționa în fostul sediu BNR din Slatina

În cadrul ultimei ședinței de Consiliu Local al Municipiului Slatina, a fost aprobat un proiect de hotărâre, prin care se face un schimb de imobile între municipalitate și Ministerul Justiției, mai precis fostul sediu al BNR, pe care municipalitatea îl va ceda Ministerului Public, în schimbul imobilului în care funcționează Judecătoria Slatina.

banca nationala slatina 618„S-au primit solicitări din partea Judecătoriei și a Tribunalului Olt în vederea preluării imobilului în care a funcționat BNR, iar joi s-a transmis acest imobil din proprietatea Consiliului Local al municipiului Slatina în domeniul public al statului, urmând ca, prin Ministerul Justiției, să se aloce sume de bani, în vederea reabilitării. Termenul cuvenit pentru finalizarea lucrărilor este până în iulie 2018, iar în 30 de zile de la această dată Judecătoria Slatina va fi eliberată și predată către Consiliul Local Slatina”, a declarat Cristian Cismaru, administratorul public al Slatinei.

Fostul sediu al BNR se află, din anul 2006, în patrimoniul Primăriei Slatina. Clădirea a fost construită în anul 1908, fiind, la acea vreme, cea mai reprezentativă bancă din Slatina, Banca Uniunii Agricole, Comerciale și Industriale. Apoi, a devenit Sucursala Olt a Băncii Naționale a României, până în septembrie 2000, când a fost desființată. De atunci, acolo a funcționat Biroul Electoral Județean, în perioadele scrutinelor  electorale.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments