Print this Post


  Județul Olt – un județ orfan de democrație

  • Județul Olt – un județ orfan de democrație, un județ toxic pentru toți oamenii de bună-credință. Un județ în care opoziția liberală stă la masa bucatelor, alături de infractori, împărțindu-și prada.

  • În România, faci politică pentru a te îmbogăți. Niciodată nu te îmbogățești pentru a face politică.

  • Politica din Olt înseamnă să reduci electoratul, prin metode bolșevice, la o masă amorfă, și apoi să-i spui: Votează PSD!

  • Parafrazându-l pe fostul premier al Ungariei, Ferencz Gyurcsani, am putea să-i băgăm în gură lui Victor Ponta următoarea declarație: „Am mințit dimineața, am mințit și seara. Am mințit neîntrerupt în ultimele 18 luni sau doi ani. Iar de aproape doi ani și jumătate nu-mi puteți menționa nicio măsură semnificativă de care să putem fi mândri, cu excepția faptului că ne-am agățat de putere!”

  Din păcate, Victor Ponta, nu poate să facă niciodată o astfel de mărturisire, care l-ar onora. Morala lui a fost închisă în cloroform, încă din fragedă pruncie.

  ganduri randuri x44eee65• L-am ascultat pe Ioan Ciugulea (ex-președinte al PNL Olt) cu atenția mărită, în momentul în care și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al CJ Olt. O risipă inutilă de cuvinte, un munte de resentimente față de ingratitudinea foștilor lui subordonați, pe care chiar el i-a promovat… O hemoragie de iluzii legate de noua structură politică „liberală” a lui Tăriceanu. Toate acestea, frumos asezonate cu simpatia lui față de fostul și actualul PSD. Nu suntem noi în măsură să-l judecăm pe Ioan Ciugulea, dar să te lauzi că ai fost prieten la „cataramă” cu lideri PSD, e ca și cum, „intrând în casa ta, ușa ți s-ar deschide tot în stradă”, vorba poetului. Sau și mai plastic: „Noi, liberalii lui Tăriceanu, nu ne tragem din maimuța lui Darwin, dar sigur ne îndreptăm spre comportamentul acesteia!”

  • De doi ani și jumătate, Victor Ponta vrea să facă – vai! – ceva deosebit pentru țara aceasta, o faptă pozitivă – radical opusă „măreței opere” cu care ne-a potcovit Traian Băsescu. Drama lui Ponta și – mai ales – a tuturor românilor este aceea că el nu știe cum să înceapă. Și atunci, el face rău… Cu o furie patologică. Patologie care tinde să devină o problemă de sănătate a Europei întregi.

  • Mă gândesc încă de pe acum, cu emoție, cu se va numi cartea lui Dan Voiculescu, cea pe care acest securist o va scrie în detenție… Probabil „Inumana justiție din timpul Guvernului Ponta!”.

  • Barca în care Victor Ponta a fost instalat de către Traian Băsescu, după căderea Guvernului lui Răzvan Ungureanu, a naufragiat… Și asta, fiindcă e a confundat apa de ploaie, de pe ulițele Teleormanului cu… Marea. Este cu putință ca Victor Ponta chiar să nu fi cunoscut marea, în adevărata ei… măreție. La acest capitol, plagiatorul poate lua lecții de la cei doi „profesori” ai săi: Traian Băsescu și Radu Mazăre!

  • Mai întâi Marian Preda, apoi Theodor Baconschi și Adrian Papahagi s-au convins cât de toxică pentru democrație este Elena Udrea. După ce au fost îmbrăcați în blugi și alergați pe cărările patriei, chiar de către peltica blondă din Pleșcoi, cei trei intelectuali din PMP au înțeles că între Ponta și Udrea nu există nicio diferență. În afara, poate, a celei legate de sex. Și asta, în ciuda faptului că cei doi „opuși inseparabili” (Elena și Viorel) au fost „iubiți” în amănunt de Traian Băsescu.

  • Câteodată mă întreb dacă nu cumva Traian Băsescu este prizonier între picioarele Elenei Udrea. Un prizonier fragil, vioi, drăgălaș și profund convins de faptul că sexul a reideologizat lumea… într-o singură noapte. Așa cum Partidul Democrat a trecut, de la stânga la dreapta, cu viteza luminii, într-un moment de inspirație a acelui Băsescu care gândea cu un singur… cap și nu cu amândouă deodată.

  • De bună voie și nesilit de nimeni, Dan Voiculescu și-a zidit, încet-încet, de la revoluție încoace, închisoarea… Că va ajunge sau nu după gratii, în viitorul apropiat, aproape că nu mai contează. Românii și-au dat seama cine a stat în spatele lui Victor Ponta și USL și vor acționa ca atare, sperăm, la alegerile prezidențiale. Dar și după ce totul se va termina, cu condamnare sau fără, cu sau fără Ponta președinte la Cotroceni, miasmele putreziciunii morale, emanate din studiourile Antenei 3, vor persista de-a pururi…

  • Deputatul Daniel Bărbulescu… Nu există dispreț mai nemăsurat față de oameni decât cel pe care îl afișează acest sfertodoct față de oamenii care l-au trimis în Parlamentul României. În acest sens, deputatul Dan Ciocan, cel care și-a luat Bacalaureatul la 50 de ani, învățând cu brio alfabetul până la litera C, poate fi considerat doctor în „științe umaniste”. El n-a uitat nicio clipă de unde a plecat. Pe bune…

  • Traian Băsescu se pregătește să părăsească o demnitate pe care a golit-o (devastat-o) de conținut, în punctele ei esențiale. Dar oricât de nonconformist și de jucător ar fi fost marinarul, pe parcursul celor două mandate controversate, ideea ca Ponta să ajungă în jilțul de la Cotroceni ne arată că mâna nevăzută a politicii se îndreaptă spre răul suprem. Tot înapoi, că înapoi era mai bine, spun baronii roșii!

  Dumitru SÂRGHIE

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/judetul-olt-un-judet-orfan-de-democratie/