Print this Post


  La Mulți Ani, Marian Vasile, LA Mulți Ani, Studina!

  A mai trecut un an din viața noastră, cu bune, cu rele, cu spaimele pe care continuă să ni le inoculeze această pandemie necruțătoare, cu virusul politicii de tarabă de care, noi românii avem parte de la abolirea Monarhiei până în prezent. În astfel de vremuri tulburi se văd, cu claritatea luminii zorilor dimineții, oamenii care nu abdică de la morală, de la principii, de la învățătura celor șapte ani de  acasă, de la respectul pe care-l datorează comunității în care s-au născut și în care au devenit lideri ai comunităților lor.

  A mai trecut un an, în care Marian Vasile, primarul frumoasei comune Studina a reprezentat o conștiință publică, prin atitudinile sale politice tranșante, prin personalitatea sa lămuritoare asupra modului în care ar trebui să se comporte un primar față de oameni, în general, și față de consătenii săi, în special, adică față de cei cu care-și poartă, eminescian, sărăcia și nevoile, și neamul.

  Marian Vasile a fost și rămâne un om politic exemplar, care a avut întotdeauna puterea să spună lucrurilor pe nume, cu toate riscurile, iar atunci când a văzut că adevărul nu poate trece de barierele intereselor și culisele unor falși mântuitori ai neamului, a preferat să rămână în zona lui de adevăr și dreptate, tocmai pentru a nu abdica de la credința sa.

  Dar moralitatea și respectul față de adevăr și dreptate nu țin întotdeauna de cald, dacă un lider al unei comunități, fie și rurale, ca în cazul lui Marian Vasile, nu înregistrează realizări administrative. Fiindcă vorbele și politica în sine trebuie acoperite cu fapte, altfel, totul ar fi în zadar.  Spunem asta, pentru că, în calitatea sa de primar al comunei Studina, Marian Vasile este un exemplu, în ciuda tuturor presiunilor politice la care a fost supus, de-a lungul timpului, atât de adversarii cât și de  „camarazii” săi politici, care repetă și prin somn: „Ciocu’ mic. Noi suntem la putere!”.  Cu Marian Vasile la pupitru, comuna Studina a căpătat cu adevărat chipul frumos și caracterul curat al locuitorilor ei, prin însăși statornicia primarului în exercițiu. Un politician de dreapta, care nu și-a negociat niciodată principiile…

  La Mulți Ani, Marian Vasile, La Mulți Ani, Studina!

  Dumitru Sârghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/la-multi-ani-marian-vasile-la-multi-ani-studina/