AcasăOpiniiLa mulți ani PP-DD!

La mulți ani PP-DD!

Nu sunt un simpatizant fervent al  Partidului Poporului – Dan Diaconescu, însă recunosc – cu  sinceritate – că olteanul nostru de la Caracal e mai sclipitor decât Ponta, infinit mai treaz decât Antonescu, la fel de șiret ca Băsescu, mai subversiv – în sens pozitiv – decât Motanul Felix, mai evreu decât Petre Roman, mai modest decât Bombonel, mult mai prevăzător decât Mircea Geoană și de-a dreptul uriaș, din punct de vedere diplomatic, în raport cu acest „Nucă-n perete”, Titus Corlățean, care a făcut de râs funcția de ministru de Externe.

Corolarul tuturor acestor însușiri este cultul prieteniei. Nefiind un subprodus al comunismului, care transformă omul în fiară, Dan Diaconescu nu știe să urască, urmând – în mod natural și involuntar – pașii Sfântului Augustin care spunea: „Iubește și apoi fă ce vrei!”

Are meritul de a fi repus politica românească în mișcare, construind – într-un timp scurt, cu bani puțini, un partid puternic, care a zguduit din temelii atât fostul PDL, cât și mamutul cu picioare de lut, condus de nevârstnicul mădular Victor Ponta.

Și mai are o calitate „Domnu’ Dan”: știe să piardă! Știe să-și gestioneze pierderea, s-o controleze… A pierdut o serie de parlamentari, care l-au trădat pe-o căciulă de țechini, oferiți în special de PSD. Pagubă-n ciuperci… La următoarele alegeri, Dan Diaconescu va suna din nou goarna și va câștiga și mai mulți parlamentari, dintre care – probabil – mulți se vor împrăștia iarăși, precum lichelele, pe la alte case politice… cu surâsul fraudei pe frontispiciu.

pp dd 560
Radu Orzață, Dan Diaconescu și Valeriu Guinea

Și fiindcă ieri s-au împlinit doi ani de când  s-a născut partidul lui Dan Diaconescu, se cuvine să scriu câteva rânduri și despre doi prieteni de-ai lui și de-ai mei, doi conducători de oști din PP-DD. Este vorba de doi slătineni de ispravă – Radu Orzață și Vali Guinea.

Radu Orzață este un om de caracter. În campania de la locale, la alegerile pentru Primăria Slatina, deși eram amici, nu l-am susținut sub nicio formă, din punct de vedere jurnalistic. Dimpotrivă, legându-l de caracterul altor personaje dimprejurul său, l-am băgat în oală cu acestea, făcându-i anumite deservicii. Nu s-a supărat pe mine, ci – dimpotrivă – ulterior ne-am împrietenit și mai mult. Este un tip sincer, nu-și pune măști inutile, așa cum fac majoritatea politrucilor, care vor să pară altceva decât sunt. Este civilizat, are șapte ani de acasă, are educație, dar este destul de radical – la mânie. Își respectă adversarii…

Pe Vali Guinea îl cunosc de peste două decenii. La câțiva ani după Revoluție, a trăit mult timp la Roma, câștigându-și cu demnitate existența. Nu și-a uitat prietenii și, atunci când s-a reîntors acasă, i-a căutat. Am avut și am privilegiul să fiu unul dintre prietenii săi.

Și pe el și pe Radu Orzață, ca și pe Dan Diaconescu, îi salut azi, cu respect și le urez ca Dumnezeu să le țină opera rotundă. La mulți ani PP-DD!

Dumitru Sârghie


2 COMENTARII

  1. La mulţi ani în zi aniversară, PP-DD şi Dan-Cristian Diaconescu ! Multă sănătate şi multă, multă putere de muncă, tuturor ! În această luptă aprigă cu “ciocoii vechi şi noi”, TREBUIE să dăm dovadă de multă luciditate, multă înţelepciune, şi multă vigilenţă la toată nemernicia din jurul nostru !!!!

  2. Multumim frumos……..cu un singur amendament…..ziua PP-DD-ului este pe 19.09 ……insa aproape ca nu conteaza !
    La Slatina am fost si eu, la alegeri, observator in sectia nr.9…..unde l-am porcait putin cam prea tare pe primarul puscarias Prina………care este foarte obraznic si arogant.
    Multumim inca odata pentru urari si cuvintele frumoase transmise liderilor nostri, care intr-adevar le merita. Si Dan si Radu, sunt oameni deosebiti, verticali si curajosi!
    Traiasca PP-DD..(Y)

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments