AcasăOpinii„LECȚIA” GENERALULUI TURC…

„LECȚIA” GENERALULUI TURC…

Pentru că obiectivitatea în informații a presei libere din România este tot mai mult „sufocată toxic” de dezinformările presei de partid, prin acțiuni bine concentrate de destabilizare a moralului național, suntem realmente „năuciți” de interpretările retardate, telenovelistice, pe care o puzderie de „analiști” le dau evenimentelor zilei! O astfel de interpretare tendențioasă, menită să canalizeze atenția publicului pe piste secundare, ca relevanță în înțelegerea lucrurilor, s-a produs, în contextul vizitei, în țara noastră, a asistentei unui secretar de stat american (Victoria Nuland)! S-au „bătut câmpii” în mass-media, atunci, că, vai!, prim-ministrul în Guvernul României (nu contează că este vorba de dezolantul Ponta) nu ar fi avut „curajul” necesar de a se întâlni cu un demnitar internațional!

costel neacsu 577
Costel Neacșu

Vă înșelați, domnilor pretinși comentatori! În cauză este altceva! Și este mult mai important pentru interesele României! Este vorba nu numai de onoarea minimă a unui demnitar de rang înalt, care a înțeles că, în relațiile diplomatice, există niște reguli fixe, de curtoazie protocolară, atunci când ești pus în situația să reprezinți interesele țării tale, într-o întâlnire oficială, ci este în joc, mai ales, onoarea Statului Român! Și România nu a fost respectată! Respectul față de reprezentanții Statului Român există atunci când, în relații bilaterale, se discută prin omologi! Așa se întâmplă, iar nu altfel, în toate țările civilizate din lume. La noi, din păcate, politicienii se gândesc mai puțin sau deloc, la prestigiul internațional al României, dar, în schimb, ei sunt preocupați de lupta pentru păstrarea puterii politice și pentru dorința de a li se proteja „din exterior” libertatea!

De aceea, vizita cu pricina a Victoriei Nuland, în țara noastră, mai ales că a fost întâmpinată printr-o atitudine slugarnică de însuși președintele României (Băsescu), în timp ce ministrul de externe (Corlățean) s-a manifestat vizibil rezervat și stânjenit de această întrevedere neprincipială, a fost, pur și simplu, o crasă desconsiderare a oficialităților României și, implicit, a poporului român! Ca și cum nu ne-ar fi fost de-ajuns această ridiculizare politică, fiind un stat „democrat” și „aliat” al N.A.T.O., Victoria Nuland nu a văzut niciun impediment în susținerea unei conferințe de presă (organizată de Ambasada S.U.A.) la care au participat, ca acreditați, doar jurnaliști din „ograda” lui Băsescu (nu a fost invitată nici măcar Agerpres, principala Agenție de știri a României)!

Stimați cititori! Ca rândurile acestea să fie înțelese și mai bine, comparativ, printr-un inedit al situației, foarte jenant, aș dori să invoc vizita oficială în România a comandantului Jandarmeriei din Turcia (un general cu patru stele). Fiind înștiințat că, la București, va avea discuții cu un omolog cu grad de colonel, demnitarul turc a refuzat să participe la o întrevedere cu un ofițer de rang inferior! Discuția oficială a avut totuși loc după ce, în „stilul” debandadei noastre politice, „s-a împrumutat” rapid un general cu trei stele de la Marele Stat Major al Forțelor Terestre ale M.Ap.N.!

În fața „lecției” extreme pe care ne-a dat-o generalul turc – și anume: cât de important este un dialog de la egal la egal – nu mai este nimic de spus…

COSTEL NEACȘU       


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments