AcasăPoliticaLudovic Orban, președintele Forței Dreptei: Grupul de inițiativă de la Olt este...

Ludovic Orban, președintele Forței Dreptei: Grupul de inițiativă de la Olt este format din oameni serioși, în care am încredere!

Vineri, 11 martie a.c., noua structură politică Forța Dreptei a fost lansată la Slatina, în prezența liderului său național, deputatul Ludovic Orban. Alături de domnia-sa s-au aflat deputatul Violeta Alexandru, fost ministru al muncii, deputatul Antonel Tănase, Deputatul Adrian Miuțescu, precum și senatorul Ion Iordache, lider Forța Dreptei Gorj. De asemenea, au fost prezenți și președinții Forței Dreptei de la Sector 1 și Sectorul 6, Horia Grigorescu și, respectiv, Ionel Pușcaș.

În general, atât la nivel național cât și la nivel local, Partidul Forța Dreptei este format din foști liberali, care au părăsit PNL, în urma celebrei alianțe împotriva firii, PNL-PSD!

La Olt, s-a înființat un grup de coordonare, care are menirea de a înființa filiale locale județene și de a conduce mersul partidului, până când se vor organiza alegeri interne.

Liderul Forței Dreptei, la Olt, este juristul Marian-Emanuel Doagă, cel care, dându-și demisia din PNL, și-a pierdut și funcția de consilier local, asumându-și acest gest, fiind total împotriva alianței cu PSD, spunând că PNL este „conserva” PSD.

Lângă domnia-sa, ca membri ai consiliului de coordonare, sunt foști liberali de-o viață, cum ar fi Sorin Țîrcomnicu, Cătălin Andronesi, Marian Albert Nenu, precum și Gheorghe Ristea, Valentin Mihalache, Florea Sterie (fost director operațional în ALRO Slatina), Ioan Popa (fost viceprimar al Slatinei și lider de sindicat în ALRO Slatina), Marius Dumitrel, Ion Lunganu, Nicoleta Iliescu, Doina Călugăr, prof. Vladuț Smarandache, Nicolae Teodor Daniel, Ion Alexandru Lungan.

Având în componență membri cu ștate vechi în politică, Forța Dreptei, la Olt, se prefigurează a fi o structură politică puternică, care va da mari bătăi de cap adversarilor politici, în special PNL, care a rămas fără mulți dintre membri săi.

Marian-Emanuel Doagă:

Dacă vrem să îmbunătățim aspectele vieții noastre, trebuie să ne implicăm

„Forța Dreptei își propune, la Olt, să facă o altfel de politică și anume politica faptelor. Cetățeanul va fi în centrul atenției și nevoile sale. Sloganul „Prin noi înșine” este edificator. Dacă vrem să îmbunătățim aspectele vieții noastre, trebuie să ne implicăm. Am primit de la București Hotărârea nr. 4/07.03.2022, prin care se înființează Filiala Județeană Olt și se constituie grupul de inițiativă la nivelul Județului Olt.”

Ludovic Orban:

Grupul de inițiativă de la Olt este format din oameni serioși, în care am încredere!

„În urmă cu trei luni am anunțat intenția constituirii unei noi formațiuni politice: Forța Dreptei. Motivele care au stat la baza deciziei noastre de a pleca din PNL și de a rămâne consecvenți în angajamentele pe care le-am luat față de cetățenii care ne-au acordat votul, în 6 decembrie, le știți foarte bine. Astăzi PNL –  egal PSD!

În momentul de față nu mai există nicio forță politică de centru-dreapta, care să reprezinte onest, în mod profesionist și corect toată partea din societate care crede în valorile liberale. Acestei necesități politice noi am considerat că trebuie să îi răspundem potrivit prin constituirea unei forțe politice.

O forță politică bazată pe valori liberale, un liberalism conform liberalismului practicat de PNL, în special în perioada interbelică, un liberalism național, un liberalism conservator, un liberalism care cred în instituții fundamentale ale societății românești: Familie, Școală, Satul Românesc, Biserică…

Practic, punem fundația filialei județene ale Forței Drepte la Olt. Noi am emis hotărârea de înființare a grupului de inițiativă, un grup format din oameni serioși, oameni pe care îi cunosc personal, oameni cu care am colaborat de-a lungul timpului și în care am încredere!

Obiectivul acestui grup de inițiativă este să constituie filiala județeană, prin alegeri, în termen de maximum un an de zile. Ei vor constituie organizații locale, vor asigura comunicarea cu cetățenii în Olt, vor înscrie membri și vor pregăti alegerile interne. Numărul minim de organizații locale pe care l-am stabilit, pentru a putea constitui filiala județeană, este de jumătate plus unul dintre numărul localităților din județul Olt.

Județul Olt este un județ de care eu sunt foarte apropiat, vin aici din 1993. Am fost în peste jumătate din cele 112 localități ale județului. Sunt familiarizat cu problematica multor localități din Olt și voi fi, în continuare, alături de locuitorii județului Olt, așa cum am fost în cel puțin ultimii 20 de ani!”

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments