AcasăActualitateLUNA PĂDURII – MARCATĂ CU ACȚIUNI ÎN TOATĂ ȚARA! PSD – PENTRU...

LUNA PĂDURII – MARCATĂ CU ACȚIUNI ÎN TOATĂ ȚARA! PSD – PENTRU O ROMÂNIE VERDE!

Între 15 martie și 15 aprilie, întreaga planetă serbează Luna Pădurii, eveniment apărut ca o necesitate în combaterea exploatărilor neraționale ale pădurilor. Apărută în SUA, în 1872, sub numele de „Sărbătoarea sădirii arborelui” a fost adoptată ulterior, de toate statele, în România, fiind sărbătorită, pentru prima dată, în anul 1902, la inițiativa ministrului Cultelor și Instrucției publice, de atunci, Spiru Haret.

Luna Pădurii este marcată în întreaga țară, printr-o serie de evenimente de informare și conștientizare, atât în mediul on-line, cât și off-line, cu privire la importanța pădurilor și a rolului lor în menținerea echilibrului ecologic și al mediului planetar.

Un proiect amplu, inițiat de PSD,  își propune plantarea a peste 500 000 de puieți, în toată țara. Această acțiune, dedicată protejării naturii, are ca motto: #PSD_pentru _o_Românie_Verde.

Prin urmare, în ziua de 6 aprilie, s-au desfășurat acțiuni de plantări de puieți, la nivel național.

În județul Olt, peste 200 de membri social-democrați au plantat peste 2000 de puieți de salcâm, împădurind o suprafață de circa 0,5 ha, la periferia   Municipiului Slatina. La această acțiune au participat Marius Oprescu – președintele CJ Olt, Emil Moț – primarul Slatinei, deputații și senatorii PSD Olt, dar și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

„Ne dorim un mediu mai curat, mai puțin poluat, iar astfel de  evenimente să se desfășoare cel puțin de două ori pe an și să fie un    imbold pentru toți cei care își doresc pentru generațiile actuale și viitoare să fie mai aproape de natură și să se bucure de frumusețea și liniștea pe care aceasta ți le oferă” – a declarat Marius Oprescu.

„Noi am început să facem reabilitare pe tot ceea ce înseamnă zonă Strehareți, cu piste de biciclete, cu piste de alergat, cu refacerea carosabilului. Vrem să dăm Pădurii Strehareți locul meritat pe care îl avea înainte, să refacem acest colț de rai”, a declarat Emil Moț.

Ștefania MARINEANU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments