În data de 11.05.2016, în publicația noastră am inserat plângerea lui Marin Didiță din Valea Mare, prin care susținea că fiica sa, Irina Elena Didiță, în vârstă de 15 ani, a fost agresată verbal, în timpul orei de geografie de către minorii Marius Ionică și Robert Preda.
Asta se întâmpla, spune Marin Didiță, sub ochii indiferenți ai profesorului de geografie, Ion Măgală, în ora căruia s-a întâmplat incidentul și i s-a făcut rău fetiței sale.
Marin Didiță a formulat atunci o adresă către conducerea școlii din Valea Mare, solicitând o anchetă cu privire la cele întâmplate, evenimente în urma cărora fetița sa a trebuit să facă mai multe controale medicale și să fie tratată ca atare. Totodată, Marin Didiță susține că aceste șicanări, jigniri și hărțuiri asupra fetiței sale au la bază și niște cauze politice, domnia-sa fiind atunci candidat la funcția de primar al comunei Valea Mare.
Abia după trei luni de zile (17.08.2016), conducerea școlii din Valea Mare a catadicsit să răspundă la solicitarea sa, invocând (sic!) că a întârziat din cauza perioadei aglomerate de susținere a examenului de Evaluare Națională. În adresa respectivă, sub semnătura profesorului Cristina Oprițescu, directorul școlii, în urma «anchetei» interne, «s-a stabilit că eleva Didiță Irina nu a fost jignită direct și nici agresată fizic de către colegi, ci a asistat la discuții particulare purtate de doi colegi, despre postările publice făcute pe rețelele de socializare.»
În fapt, cei doi colegi, în prezența profesorului de geografie îl jigneau pe tatăl elevei Irina Didiță ca la ușa cortului.
Adică cum nu a fost jignită direct, d-na directoare?! Din adresa semnată de dvs., reiese că a fost jignită, totuși (dar indirect), fapt la fel de condamnabil, mai ales că acest fapt că s-a petrecut în timpul orelor de curs. Dumneavoastră ați auzit de sintagma «autor moral» al unei infracțiuni?
Inspectoratul Școlar Olt, prin șefii săi, Felicia Man, Victor Hariton Iacobescu și Ion Adrian Bărbulete nu dă nici el prea multă importanță cazului, recunoscând, totuși, că onor conducerea școlii din Valea Mare ar trebui «pedepsită» pentru întârzierea acelui răspuns care a venit abia după un trimestru.
În consecință, lui Marin Didiță nu-i rămâne decât calea justiției, la Poliția din Valea Mare existând, în acest sens, un dosar care trebuie să ia drumul instanțelor. Și asta, având în vedere problemele de sănătate pe care le are fiica sa, în continuare, probleme survenite în urma incidentului sus amintit.
Diriguitorii Educației noastre de toate zilele ar trebui să ia mai în serios aceste aspecte legate de psihologia copiilor școlari, de sensibilitatea acestora în fața unor agresiuni, fir chiar verbale și indirecte, în urma cărora pot rămâne cu sechele pe viață!
Dumitru Sârghie