AcasăMarius Oprescu – nemulțumit de rectificarea bugetară alocată de Guvernul României: o...
Array

Marius Oprescu – nemulțumit de rectificarea bugetară alocată de Guvernul României: o mizerie de rectificare!

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a transmis un comunicat de presă, în cadrul căruia și-a exprimat nemulțumirea cu privire la suma alocată, prin rectificare bugetară, de către Guvernul României. Județul Olt a primit, pentru toate cele 112 primării, 947 mii lei, sumă considerată de Marius Oprescu ca fiind total nepotrivită, având în vedere regulile impuse prin ordonanțele militare. Dacă mai multe unități administrativ teritoriale (UAT) nu au primit niciun ban, în cazul municipiului Slatina, rectificarea este negativă.

marius oprescu cj 785 2„Este o mizerie de rectificare. După ce, în urma stării de urgență, au impus UAT-urilor o serie de măsuri pe care trebuie să le susțină din bugetul propriu, acum, la rectificarea bugetară, vin cu nimic. Nu se poate! 947 mii lei pe tot județul, în condițiile în care la Slatina, spre exemplu, au venit cu rectificarea negativă după ce i-au obligat, într-o primă fază, prin ordonanță militară să pună dispensere cu dezinfectant în fiecare scară de bloc, iar la două săptămâni distanță ni s-a spus că este o recomandare și nu obligatoriu.

Au impus atâtea reguli, iar pe urmă vin cu rectificare pe minus ca să le ia din bani, după ce că nu le dă nimic.

La 112 localități, câte sunt în județul Olt, suma de 947 mii lei arată cât de mare este mizeria pe care au făcut-o. De aceea, probabil, nici nu au vorbit și au dat-o pe șestache, joi seara, înainte de Sărbători, ca să nu apuce lumea să facă scandal pe rectificarea lor. Este o situație pe care au generat-o în toată țara. Totul se întâmplă după ce, la spital, ne-au dat 500 de pliante și 65 de măști, vedem ce dau acum la primării.

La Direcțiile de Protecția Copilului, prin ordonanță militară, ne-au obligat să carantinăm jumătate din personal în cadrul serviciului, urmând ca tot ce înseamnă cheltuieli cu masa și cazarea acestora să le susținem tot noi. Cealaltă jumătate a fost carantinată acasă, tot cu cheltuielile susținute de noi, dar fără să ne dea banii necesari.

Așa cum știți, am spus-o, de la începutul anului, sumele alocate de către Guvernul României către Consiliul Județean Olt pentru Direcția Copilului sunt 16 milioane lei, în condițiile în care ne trebuie 105 milioane.

Unde este legea care spune că trebuie să primim până la 90% din sumele necesare funcționării acestor instituții?”, a declarat Marius Oprescu.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments