AcasăDezvăluiriNeregulile sau „duhoarea” din spatele asociației de familie „MILLENNIUM”

Neregulile sau „duhoarea” din spatele asociației de familie „MILLENNIUM”

Dirijorul Stanciu, pentru binele familiei sale, pozează în „Corul Milogilor”! Pentru binele culturii din județul nostru, ar fi binevenită o anchetă a organelor abilitate la Asociația „Cultural-Corală Millennium”!

Anul acesta, în perioada 15-24 iulie, Corul „Millennium” din Slatina a participat, în Germania, în localitatea Wernigerode, la cel de-al optulea concurs și festival coral internațional „Johannes Brahms”. Potrivit unei publicații din Germania, în cadrul concursului, deși a concurat la două secțiuni muzicale, muzică sacră și coruri mixte, „Millennium” n-a reușit decât „EXTRAORDINARA” performanță să se situeze pe locul al nouălea, ultimul din grupă, la Categoria S –  Sacred Choir Music (Cor de muzică sacră).

chirila stanciu
Chirilă Stanciu

Pentru prestația sa, „Millennium” a primit, din partea organizatorilor, doar un premiu de participare, o diplomă denumită bombastic ,,BRONZE IX”, titulatură care n-are nimic de-a face cu medalia de bronz sau cu locul care conferă un loc pe podium. Potrivit clasamentului, la această secțiune, unde au participat nouă grupuri corale, pe locul I, s-a clasat grupul  „Yonsei University Concert Choir” din Republica Koreea, locul II – „Ensemble Thios Omilos” din Germania, locul III – „Detski Knor Cantilena” din Rusia, locul IV – „Belle Canto” din Canada, locul V – „Leuvens Universitair Koor” din Belgia, locul VI – „Staccato” din Mexic, locul VII –  „Magaliesberg Kinderkoor” din Africa de Sud, locul VIII – „Enchore Leipzig” din Germania, iar pe locul IX – Corul „Millennium” din România.

În ciuda acestui rezultat catastrofal, dirijorul Alexandru Chirilă Stanciu, cel care trage toate firele profitului din această afacere cu corul  „Millennium”, a avut mare grijă ca, la  întoarcerea în țară, să facă din țânțar armăsar, să prezinte presei locale mai multe declarații neconforme cu realitatea. Într-unul din ziarele locale, conducătorul corului făcea următoarea declarație: „Ținându-se cont de criteriile de apreciere, juriul a acordat Corului «Millennium» două diplome de bronz, corespunzătoare celor două secțiuni la care a participat.

corul millenium loc 9De precizat că, la secțiunea cor mixt, numai câteva sutimi în minus au făcut ca diploma de argint să ne scape printre degete. Conștientizând că, de fapt, concursul a fost o întrecere ca la orice Olimpiadă, putem spune că diplomele de bronz obținute cu această ocazie reprezintă un binemeritat premiu la o olimpiadă corală și că acest rezultat neașteptat ar trebui să ne ambiționeze să obținem și trofeele următoare”. Vă lăsăm pe d-voastră să analizați ridicolul din această declarație servită presei locale de dirijorul Chirilă Stanciu, chiar la întoarcerea sa pe meleagurile oltene.

Da’ cu banii cum rămâne?

Nici până la această oră, nu se știe cu exactitate ce a avut „maestrul” Stanciu în cap, atunci când a făcut referire la „acest rezultat neașteptat”, în condițiile în care, din cele nouă echipe înscrise în concurs, la secțiunea respectivă, „Millennium” s-a clasat doar pe ultimul loc. Tot așa nu se știe nici până acum ce s-a întâmplat cu cei 2000 de euro oferiți drept sponsorizare de o instituție publică din județul Olt. Suma de bani virată de această instituție publică într-un cont de la Raiffeisen Bank Slatina a fost încasată de reprezentanții Asociației „Cultural-Corală Millennium”, un ONG de familie, înființat în 31.08.2005, chiar de dirijorul Alexandru Chirilă Stanciu. Legat de afacerile necurate derulate de „maestrul” Stanciu prin intermediul acestui ONG, există, de mai multă vreme, o serie de suspiciuni. Cu toate că legea obligă, încă din anul 2005, Asociația „Cultural-Corală Millennium” n-a mai depus la DGFP Olt niciun bilanț contabil. Chiar dacă a cerut și a primit bani de la o instituție publică pentru deplasarea din Germania, conducătorul  Stanciu nu s-a putut opri și le-a impus celor din cor să achite fiecare suma de 250 euro, bani pentru care nu li s-a tăiat nicio chitanță. La concursul coral din Germania, Corul „Millennium” a fost alcătuit din 30 de coriști. Din delegație, au mai făcut parte încă opt persoane, persoane din afară, invitate de dirijorul Chirilă Stanciu,  invitați speciali despre care însă nu se știe pe banii cui au făcut deplasarea. Coriștii de la „Millennium” au fost cazați în incinta unei clădiri situate într-o pădure, la 15 km distanță de localitatea Wernigerode, unde au dormit câte cinci persoane în cameră.

Ionuț Dumitrescu

P.S.: La secția Cor Mixt, corul păstorit de profesorul Stanciu a reușit o altă contraperformanță: locul IV din patru formații participante!


RELATED ARTICLES

11 COMENTARII

 1. Cine este slatinean adevarat isi da seama cine este papagalul (escrocul) care a inselat!!!
  Cel care a facut ceva pentru cultura autohtona sau cel care isi insela prietenii ca le aduce blugi (pe vremuri) si apoi nu le mai aducea nici bani nici blugi?
  Sa judece slatinenii !!!

 2. Domnita Bica Flocica(Enache) cred ca erai beata la nunta.Ti-a placut atat de mult muzica incat te-ai imbatat de n-ai mai stiut de tine.Tu ai tocmit lautarii? Daca nu,atunci du-te si te arunca in Olt, frumusete ofilita!

 3. papagalul ala care vroia sa mearga mok si sa fak pe ghidul s-a laudat ca a mers in excursie , ce penibilitate cu fata de impotent reesapat….=)))))))))

 4. Acum 2 ani de zile , am cununat un bun prieten iar formatia care a cantat la nunta a fost Formatia Party 5 Pitesti . Cea care canta in aceasta formatie este chiar fiica acestui personaj , Janina Spiridon(Stanciu) , cea careia i s-a dat suma de 1000 euro , aceasta persoana fiind si administratora formatiei . Nici pana la acesta data ,24.09.2013, finilor nostri , nu li s-a dat nici o chitanta sau factura pentru banii primiti la nunta . Acum intelegem clar, ce se intampla si cine o acopere pe aceasta cantareata , Janina Spiridon(Stanciu). Formatia Party 5 Pitesti , nu este inregistrata ca platitor de taxe si impozite la Pitesti sau Slatina.cantarea acestora pe piata muzicala este la negru , banii intrand direct in buzunarul cantaretei . Janina Spiridon (Stanciu), este fiica acestui personaj controversat din reportajul de mai sus. Aceasta locuind in Pitesti .

 5. da, voi v-ati intors cu impresii ,,frumoase”, iar dirijorul cu banii in pozanare! Ce papagal esti, fraiere!

  • Papagal esti tu.Nu ai inteles.Nimic din ce scrie articolul de mai sus nu este adevarat.Cel care l-a comandat vrea sa dezbine coristii care mai bine de 10 ani au facut eforturi uriase pentru a canta pentru publicul meloman din Slatina si nu numai.Nu a mancat nimeni niciun ban. Documentele exista si sunt adevarate.Daca te intereseaza,arata-te,papagalule!

 6. Acest Ionut Dumitrescu este un nume foarte cunoscut destul de frecvent si in cartea de telefon!

 7. Cine este acest “ziarist” Ionut Dumitrescu? Nu este pseudonimul unuia care a solicitat sa fie “ghid” in aceasta deplasare si sa mearga,atat el cat si prietena ,gratis? Pentru ca i s-a refuzat solicitarea scrie sub pseudonim acest articol denigrator la adresa corului si a dirijorului sau.
  Pentru cei de mai sus: Informatiile articolului reprezinta o razbunare(razbunarea este arma….).Deplasarea a durat 10 zile,a fost o excursie minunata si ne-am intors cu impresii frumoase.Corul a obtinut doua diplome de bronz,adica locul III.

 8. ma nene, asta parca e gonflabil, asa e de umflat, si voi va mai puneti problema unde sunt banii?

 9. Cu banii dati coristii faceau o excursie frumoasa printr-o agentie de turism si, in loc de lingura de aur, se intorceau cu impresii minunate.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments