AcasăLa ordinea săptămâniiNoi loturi de teren sistematizate – în Cartierul Rezidențial „General Argeșanu” din...

Noi loturi de teren sistematizate – în Cartierul Rezidențial „General Argeșanu” din Slătioara! Barbu Văduva: „Din cele 107 loturi, 20% deja și-au găsit cumpărători!”

Așa cum se știe, de ceva timp, comuna Slătioara are un nou cartier, care se extinde, în fiecare an. Peste 40 de hectare au fost puse la dispoziția cumpărătorilor, de către omul de afaceri Barbu Văduva, în primele două etape ale acestui proiect grandios.

Și iată că, începând cu 10 septembrie a.c., Barbu Văduva a sistematizat 107 noi  loturi de teren și a le-a scos la vânzare, către cei care vor să schimbe haosul urban, pe liniștea unei vieți liniștite în Slătioara.

AM DEZVOLTAT CELE 50 DE HECTARE, ÎNTR-O FORMĂ CARE CRED EU CĂ ESTE BUNĂ ȘI BENEFICĂ PENTRU REGIUNE!

Despre noile loturi puse în vânzare, despre cum a început, dar și despre frumusețea locurilor, a  vorbit Barbu Văduva, în cadrul unei conferințe de presă, susținute, vineri, 4 noiembrie, la Slatina:

„Slătioara este una dintre cele mai frumoase comune din județul Olt, pentru a face investiții. Cu mulți ani în urmă, am dobândit, aici, o proprietate de 50 de hectare. Terenul a fost gândit, inițial, pentru o investiție industrială, dar când am văzut poziția lui, frumusețea locului, frumusețea Oltului, aproprierea de Slatina, lipsa de alte investiții în zone rezidențiale în Slatina, am dezvoltat aici, în trei etape, aceste terenuri.

Am sistematizat terenul, am studiat posibilitățile de construcție, am studiat solul, l-am împărțit, în mod științific și corect, dar și în mod economic, potrivit cu cererile oamenilor, în loturi de case. Proprietatea de la Slătioara, fiind dorită de mai mulți din diferite regiuni și de la București, a fost mai greu de obținut, pentru că vechiul amplasament al generalului Argeșanu, cel care a deținut aceste proprietăți, a fost greu de demonstrat, documentele nefiind păstrate corect. Dar am avut noroc, pentru că generalul a fost prim-ministru și, în declarația de avere, s-au găsit și actele cu care a dobândit 25 de hectare cumpărate din solda lui și alte 25 de hectare moștenite de la soția lui, Ana Argeșanu, originară din Piatra-Olt.

Generalul a avut mai multe terenuri, el a avut mai mulți moștenitori, trei fete și un băiat. (…) Eu m-am întâlnit cu una dintre moștenitoare, la Iași, unde și-a făcut studiile și am cumpărat, împreună cu un coleg, aceste terenuri, apoi am rămas singur și am dezvoltat cele 50 de hectare, într-o formă care, cred eu, că este bună și benefică pentru regiune!”

ETAPA A III-A ESTE CEA MAI BINE PREGĂTITĂ, M-AM GÂNDIT CĂ ESTE BINE SĂ FAC EU FINALIZAREA TUTUROR INVESTIȚIILOR

În continuare, Barbu Văduva a vorbit despre cele 107 parcele, care au suprafețe de 528 mp și de 1000 mp, cu drumuri în lățime de opt metri și cu utilitățile trase, în capătul străzilor. Aceste loturi se pretează, bineînțeles, pentru construcția de case, dar și pentru a întreprinde activități economice de succes, având în vedere zona în care se află, foarte aproape de Municipiul Slatina:

„Am sistematizat terenul și am etapizat vânzarea acestuia, pentru a putea să dau timp unora dintre cei care vor să construiască și să dea un exemplu mai departe, că acolo proprietatea este sănătoasă, dobândită corect și au toate șansele să fie și ei mulțumiți, dacă cumpără un teren acolo. (…) Etapa a III-a este cea mai bine pregătită, m-am gândit că este bine să fac eu finalizarea tuturor investițiilor,  pentru a nu mai fi probleme legate de buget, iar fondurile europene nu sunt așa ușor de luat. Reușita mea de a valorifica corect această a treia etapă mă poate determina să vin, de la Iași aici, cu toate forțele de acolo. Am stat 35 de ani la Iași și am obosit, îmi e dor de Oltenia. Dacă treaba merge bine, aș putea să revin la Olt, îmi place mult Oltul, de la Corabia și până la Vâlcea este o frumusețe.

Despre a III-a etapă, pot să spun că drumurile sunt de opt metri, sunt bine executate, sunt fundații solide, vor fi acolo toate utilitățile, adică: apă, adusă la capătul străzilor, canalizarea și ea la capătul străzilor, curentul electric este acolo, a trebuit să schimbăm transformatoarele ca să avem forță mai mare, apoi gazul… Vedeți ce s-a întâmplat la București, unde sunt cartiere întregi cu străzi desfundate, fără canalizare, cred că în nicio capitală din Europa nu există așa ceva. La Slătioara, va fi o zonă foarte bună. Nu știu exact câte loturi am vândut, dar cred că undeva la 20%! Unii au luat loturi de 528 de metri, alții 1.000 de metri”, a precizat Barbu Văduva.

AVÂND ÎN VEDERE CĂ, ÎN SLATINA, SE VINDE METRUL PĂTRAT ÎNTRE 120 ȘI 150 DE EURO, ATUNCI POT SĂ VĂ SPUN CĂ PREȚURILE CU CARE VÂND EU SUNT UNELE DECENTE

Barbu Văduva a vorbit și despre modalitatea de achiziționare a terenurilor, despre prețul acestora, pe care îl consideră unul decent, dar și despre faptul că cei interesați pot plăti, în câteva rate:

„Pentru primele două etape, am avut la dispoziție 40 de hectare, iar în etapa a III-a, avem 10 hectare. Sunt 107 parcele, divizate, în funcție de media solicitărilor trecute, sunt și pentru oamenii cu venituri modeste și pentru oameni cu venituri medii, dar și pentru cei cu venituri mai mari, care pot uni două-trei parcele. Am vândut deja o parte dintre ele. Cei care sunt serioși și vor să construiască, eu îi încurajez, chiar dacă nu pot, pe loc, să plătească, pot plăti în două-trei rate sau până la o perioadă la care ne înțelegem. Pot da un avans, de regulă jumătate din sumă. Eu vând acum cu 35 de euro metrul pătrat, dar prețul poate crește! Cu ani în urmă, vindeam cu 10 euro, cu 11 sau chiar cu 8 euro. Este o bună oportunitate și de investiție, în nimic nu stă mai bine banul, ca într-un teren. Având în vedere că, în Slatina, se vinde metrul pătrat între 120 și 150 de euro, atunci pot să vă spun că prețurile cu care vând eu sunt unele decente.”

A consemnat Dragoș Sîrghie

0756.800.800 ESTE NUMĂRUL DE TELEFON LA CARE POT APELA CEI INTERESAȚI SĂ CUMPERE UN TEREN ÎN ACEASTĂ ZONĂ REZIDENȚIALĂ!


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments