AcasăOpiniiNU AMBASADA S.U.A CONDUCE ROMÂNIA!

NU AMBASADA S.U.A CONDUCE ROMÂNIA!

 Cine își închipuie că „circul politic” de la București îl primim pe gratis, iar pâinea de pe masa noastră ar proveni din altfel de resurse decât din „generoasele” împrumuturi financiare externe, contractate în niște condiții nemaiîntâlnite, se înșeală amarnic! În toată această tevatură iresponsabilă, extrem de grăitoare, în ce privește goliciunea morală a unor protagoniști care au condamnat la moarte interesul național, cel care pierde este poporul român și România ca țară! Pierde fragilul nostru „stat de drept”, stropit cu sângele revoluționarilor din Decembrie 1989, ale cărui instituții centrale se află acum, din nou, în stare de război politic! Și starea aceasta de instabilitate, atât de râvnită de neprietenii României, este într-un fel anume primejdios de anormală. Mai mult, ea poate fi chiar „letală” politic, cu consecințe sociale dramatice până la ultimul cetățean, prin „atentatele” repetate și reciproce între puterile executivă, legislativă și judecătorească!

costel neacsu xx22
Costel Neacșu

În raport cu un astfel de ultim „atentat”, instituția Președinției (printr-un uzurpator, demis la Referendum, al funcției prezidențiale) a discreditat într-o manieră furibundă instituția Parlamentului (aleasă de popor) în urma unei acțiuni de tip stalinist, fără să-și nuanțeze rațional acuzele despre recenta procedură a inițiativei legislative. Astfel, în loc să se prevaleze elegant de dreptul său constituțional de a refuza promulgarea Legii amnistiei și alte câteva modificări ale Noului Cod Penal, trimițându-le înapoi spre dezbaterea plenului Parlamentului, președintele Băsescu a preferat varianta provocării unor deja obișnuite „tămbălăuri naționale”, amăgindu-se cu speranța că așa va mai strânge ceva capital electoral pentru acoliții săi politici.

La „tonul” său, au „sărit ca arse” ÎN LUPTĂ mass-media cea aproape complet aservită (fostul șef al TVR, Claudiu Săftoiu, a afirmat că toți liderii de opinie și moderatori TV. „au în spate un serviciu de informații”), ambasade, organisme externe interesate de menținerea la putere a regimului său etc. Desigur, nu au făcut-o haotic, deoarece fum fără foc nu există. În acest caz, focul ține de graba suspectă cu care Comisia juridică a Parlamentului, după o discuție prelungită până spre miezul nopții, a supus textele adoptate votului parlamentar în ședința zilei următoare! Lăsându-se convinși mai greu sau mai ușor de argumentele juridice invocate, parlamentarii prezenți la ședință au votat (sau NU) inițiativele legislative și până la a blama moral și integral Parlamentul este o cale lungă, care exclude și sancționează din start jignirile aduse autorității de stat și obstrucționarea sub orice formă a libertății de conștiință a unui parlamentar în exercitarea opțiunii sale legislative. Mai exact, în cazul Legii amnistiei, este regretabil să observi că unii analiști s-au limitat să o dezavueze numai sub argumentul că s-ar favoriza astfel o clientelă politică insignifiantă aflată deja în penitenciare, trecând prea ușor cu vederea că atâtea familii nevoiașe sunt necăjite pentru culpa de a se fura de exemplu o găină, o pungă cu cartofi, făcându-se totodată a nu pricepe că acei politicieni condamnați pot prezenta un handicap etic insurmontabil în competiția electorală. Cât privește modificarea Noului Cod Penal, da, s-ar cuveni o atenție mai sporită în desfășurarea „fără grabă” a dezbaterilor parlamentare. Din acest punct de vedere, al integrității și corectitudinii principiilor din Noul Cod Penal, mi-aș fi dorit ca mânia proletară de acum a unor propagandiști să fi fost la fel de vehementă când „oamenii lui Băsescu” au făcut să „dispară” din Noul Cod Penal (ce a intrat în vigoare la 1 feb.2014) infracțiunea de subminare a economiei naționale, dizolvarea unității sindicale, prescrierea crimelor împotriva umanității și libertății, etc sau că au fost luate măsuri pentru protejarea și extinderea competențelor membrilor și colaboratorilor serviciilor secrete etc. Unde erau atunci ambasadorii, politicienii și jurnaliștii lumii? Unde sunt, acum, vajnicii noștri ziariști și formatori de opinie?

În sfârșit, în contextul „condamnării” Parlamentului, numai de dragul unora de a exercita astfel o sarcină de serviciu, aș afirma că au trecut cam neobservate două aspecte de o importanță excepțională pentru o Românie redusă realmente la tăcere și umilință: 1) Comisia juridică (P.S.D.) s-a deplasat, pentru explicații, la Ambasada S.U.A (un parlamentar a afirmat că pentru țară el se poate umili și mai mult, dar adevărul este că prin acest gest nedemn de fapt a fost umilită România); 2) un profesionist român a fost blocat să acceadă într-o funcție înaltă în stat, cu complicitatea liberalului Crin Antonescu, numai pentru că așa a „recomandat” un institut din străinătate! Consider că, în ambele cazuri, s-au prejudiciat în mod grav demnitatea noastră națională și suveranitatea țării. Și cine își pierde onoarea, nu mai are ce să mai piardă!

 Costel Neacșu, consilier parlamentar


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments