AcasăEditorialOameni buni, opriți nărodul de la Educație! Puneți mâna pe el!

Oameni buni, opriți nărodul de la Educație! Puneți mâna pe el!

Unul dintre ministerele-cheie, întru evoluția spre civilizație a „patriei noastre bune, populare și române”, cel al Educației, a fost batjocorit, fără rușine, de la „abolirea Monarhiei”, până în prezent. Cu excepții nesemnificative, batjocura a continuat și după Revoluția din Decembrie 1989, poate și mai dihai, având la cârmă o avalanșă de impostori patentați, marionete care-au utilizat arme politice și mai mizerabile chiar decât cele din perioada Petru Groza – Nicolae Ceaușescu…

Nu am calculat, cu exactitate, câți miniștri ai (Ne)Educației a avut România din 1989 încoace, dar, probabil, că, în 33 de ani de „democrație cu față umană”, poporul român a suportat cel puțin 30 de Neica-nimeni în drum.  Nici nu mai contează numărul lor.

De la Șora și Marga, care-au dat anumite semnale de reformă, și până în prezent, dezastrul din Educație s-a instalat confortabil în societatea românească. E destul să vi-i amintim, oameni buni, pe semidoctul Adomniței, pe Abramburica, susținută cu foc de Vanghelie, pe Funeriu, cel care spunea că vocabula „coleg” e de genul neutru, pe Monica Anisie, un fel de Suzana Gâdea liberală, care a inventat televizoarele fără curent și „pepsiglasul”, pe semisfertodoctul „Genunche”,  culminând, astăzi, cu acest Bese-haotic-în-Cizmă care, iată este gata să desființeze tezele școlare. În realitate, Țara lui Ciucă și Ciolacu ne vrea proști… precum conducătorii ei.

Să nu-i mai chinuie nici pe elevi să recapituleze, nici pe profesori să corecteze… Vacanțele, de asemenea, să fie lăsate la decizia Inspectoratelor Școlare. Mai clar la decizia birourilor politice județene ale guvernului-stat, cel care conduce țara prin ordonanțe de urgență.

În fond, substratul acestei golănii își are originile la Palatul Victoria… Plagiatorul Ciucă vrea eradicarea tuturor burselor școlare, și asta după ce, în pandemia noastră cea de toate zilele și nopțile, foarte mulți școlari au obținut, totuși, medii pentru burse… de merit și  sociale. Păi, de unde să dea „dottore” Ciucă „atâția” bani la amărâții de elevi, atâta timp cât monstruoasa coaliție PNL-PSD a mărit, în ultimul timp, numărul sinecuriștilor politici angajați în sistemul public, așa cum n-a făcut nici măcar șarlatanul Liviu Dragnea, alături de corigentul la limba română, Tăriceanu, și de „savanta de renume mondial”, Viorica.

Dă-le dracului de teze trimestriale, pare să spună ministrul-protector al plagiatorilor din politica românească. Ce teze? Tezele din iulie ale lui Ceaușescu nu ne-au fost de ajuns? Funcționează și azi la turație maximă…

Fără să mă iau de traseismul lui politic, culoarea ideologică nu mai are nicio relevanță în gândirea celui mai „performant guvern din toate timpurile”, așa cum spune nașul Iohannis despre Guvernul Ciucă, putem spune că ministrul Educației de azi merge pe ideea că un popor îndobitocit,  needucat, e mai ușor de controlat. Pui în vârful piramidei nulități obediente, îngropi profesorii în birocrație, politizezi sistemul la maxim și faci din incompetență strategie națională.

Un inginer de îmbunătățiri funciare submediocru, care a studiat la o bere „diagrama mișcării orbitale a sateliților politici în jurul Ministerului Educației”, a luat-o razna de tot.

Oameni buni, opriți nărodul de la Educație. Puneți mâna pe el!

Dumitru Sîrghie

1 COMENTARIU

  1. Din pacate, asa cum bine ati subliniat dle Sirghie, hotia(plagiatul) si prostia(submediocritatea) si-au dat mana in cei peste 32 de ani de la Revolutia(!!!!) din Decembrie 1989!
    Tot felul de ,,actori de mana a doua,, au STINS lumina invatamantului romanesc!
    Vinovati principali…dar si cei care, politic sau prin santaj, i-au propus si mentinut, temporar, in fruntea unui minister cheie al viitorului neamului roamnesc : cel al invatamantului!
    Am fost, suntem si , probabil, vom fi martorii a ceea ce se numeste deja :GENOCIDUL INVATAMANTULUI SI CULTURII ROMANESTI CONTEMPORANE!
    Unde sunteti Grigore BALS,Titu MAIORESCU, Spiru HARET, Constantin ANGELESCU……?

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments