AcasăEditorialORAȘUL SCORNICEȘTI ȘI PRIMARUL DANIEL TUDOR, LA VREMURI DE CUMPĂNĂ!

ORAȘUL SCORNICEȘTI ȘI PRIMARUL DANIEL TUDOR, LA VREMURI DE CUMPĂNĂ!

În aceste vremuri, în care ideologiile politice nu mai au nicio relevanță, în fața ofensivei progresismului neomarxist, când minima moralia în politică a devenit desuetă și când cancelariile euroatlantice fredonează „Internaționala Socialistă” mai ceva ca-n „epoca marilor ticăloși”, a fi primar în România, rural, orășenesc ori municipal, nu este o îndeletnicire prea confortabilă. Cu deosebire, atunci când primului gospodar al unei localități îi pasă față de oamenii  care l-au cocoțat în fruntea bucatelor, dar, mai ales față de cei care nu l-au votat, el încercând, prin faptele lui, să le schimbe opțiunea pentru viitor.

A face față ca primar, chiar bine plătit, în actualul hățiș legislativ creat împotriva omului, de o orânduire strâmbă și de o alianță politică și mai strâmbă, indiferent că ești pesedist, liberal, udemerist sau de altă culoare,  este un act eroic și o echilibristică pe sârmă, pe care nu poate s-o facă oricine. Majoritatea  renunță la principii, ideologie și doctrină, așa cum am spus, aliindu-se clanurilor politruce, care au drept de decizie și ale căror reprezentanți spun exact  ce-i spunea acel prefect primarului din Las Fierbinți: „Ia, bă, cu mâinile amândouă (…), umple sacul, să nu mai rămână nimic după noi… Că vin ceilalți după tine și iau totul (…) Cine să te prindă, măi, eu? Păi, interesul nostru ca partid e să te prind sau să te acopăr?”

Sunt de apreciat cei care, în ciuda tuturor presiunilor, șantajelor, fake-news-urile inventate de presa stipendiată din stânga sau din dreapta, că-i tot un drac, nu dau curs îndemnurilor celor „mari” în funcții și mici în caracter.

Ei, bine, un astfel de primar, care își respectă comunitatea, cu oamenii ei cu tot, este, zic eu, Daniel Tudor, primul gospodar al orașului Scornicești. A demarat procedurile privind scoaterea proiectului de extindere a rețelei de gaze din satele aparținătoare orașului Scornicești: Chițeasca, Negreni, Bălțați, Mărgineni, Jitaru, Mogoșești, Teiuș și Șuica.

Se află în execuție două blocuri, un bloc social și altul ANL, urmând ca, în perioada următoare, să înceapă lucrările și la Casa de Cultură. A finalizat procedurile privind scoaterea la licitație și atribuirea lucrării firmei care a câștigat licitația. Blocul ANL este un bloc pentru tineri, care cuprinde 12 locuințe, apartamente și garsoniere, iar cel social –  tot pentru tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Aici sunt 24 de spații locative. Ambele blocuri au finanțare de la Ministerul Dezvoltării.

Are în vedere modernizarea, în totalitate, a Casei de Cultură pe care o va dota cu aparatură modernă, prin Compania Națională de Investiții.

Prin PNRR, a depus proiecte în valoare de 3,5 milioane de euro, care cuprind reabilitatea și modernizarea mai multor școli din localitate, chiar și a liceului, fostul sediu de primărie, care este într-o stare avansată de degradare. Tot prin PNRR, vrea să reactualizeze Planul Urbanistic Zonal și Planul Urbanistic General, cât și modernizarea sistemului de supraveghere video…

O fi mult, o fi puțin, pentru astfel de vremuri, nici noi nu putem stabili cu exactitate. Cert este că, în ciuda tuturor blăstămățiilor politice care s-au abătut asupra acestei țări, onestitatea, caracterul, educația și respectul primarului Daniel Tudor față de oamenii din Scornicești sunt atribute morale de care avem tot mai mult nevoie la vremuri de cumpănă.

Felicitări, Daniel Tudor!

Dumitru Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments